Nagy visszatérők, bravúros védések, Szoboszlai döntött

Nagy visszatérők, bravúros védések, Szoboszlai döntött

A magyar válogatott 1-0-ás győzelmet aratott péntek este, a törökök elleni barátságos mérkőzésen a Puskás Arénában.

A 2024-es labdarúgó Európa-bajnokság előtti felkészülési meccsek sorozatát a magyar nemzeti tizenegy Törökország csapata ellen kezdte meg hazai környezetben. Ez a mérkőzés ígérkezett a mieink számára a legnehezebb teljesítménypróbának az Eb előtt. A kontinensviadalig Koszovó után Írországot és Izraelt fogadja majd a válogatott, mely meccseket élőben követhet vagy tippelje meg az eredményeket a stavkove kancelarie bonusy-on!

A válogatottak élén a két olasz szövetségi kapitány Marco Rossi és Vincenzo Montella közül az előbbi diadalmaskodott számos rég nem látott arc bevetésével.

A lábtöréséből felépülő Schäfer András és a térdszalagszakadásából visszatérő Gulácsi Péter szűk másfél év után léptek ismét pályára nemzeti színekben. Így majdnem teljes volt a magyar keret, Willi Orbán hiányzott a kispadról kisebb sérülés miatt. Gulácsi parádés védésekkel hálálta meg a lehetőséget, egyértelműen a mezőny legjobbja volt.

A mieink viszonylag rozsdásan kezdték az egyébként nem túl színvonalas mérkőzést, az első félidőben a törökök voltak veszélyesebbek több veszélyes kaput is eltaláló lövéssel, amelyeket Gulácsi Péternek köszönhetően nem tudtak gólra váltani. A pályán nyújtott teljesítménnyel Marco Rossi vezetőedző se volt szemlátomást megelégedve.

A szünet után, már a második félidő első percében egy török szabálytalanságot követően szabadrúgáshoz jutott a magyar válogatott az ellenfél kapuja közelében. Szoboszlai Dominik beívelése végül egy török kézen változtatott irányt a tizenhatoson belül, így a bíró büntetőt ítélt meg a hazaiaknak. A tizenegyeshez szintén a válogatott csapatkapitánya, Szoboszlai állt oda, aki higgadtan, magabiztosan értékesítette azt.

Az egygólos előny tudatában a magyar válogatott nem emelt a játéka színvonalán, aminek számos török próbálkozás lett a böjtje. Ezeket a kapura tartó lövéseket azonban mind sikerrel hárította Gulácsi, esélyt sem adva a török támadóknak.

Hírdetés

A második félidő közepén újoncot avattunk Dárdai Márton személyében, aki bő húsz percet kapott első válogatott mérkőzésén. A hajrában a 90+2-ik percben egy szép támadás végén Kleinheisler László kipattanó lövését a szemfüles Schäfer passzolta az ellenfél kapujába, de a videózás után a VAR les miatt érvénytelenítette a találatot.

Az öröm viszont nem volt hiábavaló, a mérkőzést lefújva Magyarország 1-0-s sikert könyvelhetett el Törökország ellen. Így Marco Rossi irányítása alatt a mieinknek sorozatban harmadszor is sikerült felülmúlniuk a török csapatot.

A szövetségi kapitány mindent egybevéve meg volt elégedve a csapat nyújtotta teljesítménnyel, bár szerinte a döntetlen lett volna a reálisabb eredmény. A mezőnyből kiemelkedő Gulácsi miatt azonban kapus poszton továbbra is kérdéses, ki lehet majd az Európa-bajnokságon a kezdő csapat tagja.

“Dibusz nagyon jól teljesített, amíg Gulácsi sérült volt, ma pedig Gulácsi volt tökéletes, úgyhogy még a végén minden alkalommal kő-papír-ollóznom kell valakivel a döntéshez”  

– utalva ezzel a tavaly márciusi észtek elleni barátságos meccsre, ahol Szoboszlai Dominik és Sallai Roland kő-papír-ollóval döntötte el, hogy melyikük végezze el a tizenegyest.

Ezzel a győzelemmel Magyarország veretlenségi sorozata immár 13 találkozó óta tart, amelyet elképzelhető, hogy tovább tud növelni az elkövetkező felkészülési mérkőzéseken.

A válogatott további menetrendje: Írország – Magyarország (június 4.) Magyarország – Izrael (június 8.)

(x)


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »