Nagy Supka-siker – megverte a DVSC-t a Mezőkövesd

 A Mezőkövesd 1-0-ra legyőzte vasárnap a vendég Debrecent a labdarúgó OTP Bank Liga kilencedik fordulójának zárómérkőzésén, így Supka Attila vezetőedző győzelemmel debütált új csapata kispadján.

A hazai csapat ezt megelőzően hat bajnoki összecsapáson maradt nyeretlen, emiatt menesztették Pintér Attila vezetőedzőt. Helyére a múlt hét közepén Supka Attilát nevezték ki.

NB I, 9. forduló:

Mezőkövesd Zsóry FC-Debreceni VSC 1-0 (0-0)

Mezőkövesd, v.: Bogár

    gólszerző: Drazic (84.)

Hírdetés

    sárga lap: Farkas (75.), Calcan (88.), Cseke (89.), illetve Ugrai (68.)

    Mezőkövesd Zsóry FC:

Piscitelli – Farkas, Pillár, Kocsis, Lakveheliani – Karnyicki (Chrien, 76.), Cseke, Cseri (Szépe, 93.) – Vutov (Vojtus, 60.), Jurina (Drazic, 76.), Nagy D. (Calcan, 60.)

    Debreceni VSC:

Gróf – Bévárdi, Baráth, Deslandes, Korhut – Soltész (Pintér, 78.), Varga J., Bódi, Ferenczi – Ugrai (Tischler, 87.), Bárány (Németh K., a szünetben)

Többet támadott ellenfelénél az első félidőben a Mezőkövesd, de komoly helyzetet sokáig nem tudott kialakítani, de az ellentámadásokra építő Debrecen sem veszélyeztette a hazai kaput. Kevés jól felépített akció futott végig a pályán, mivel mindkét oldalon sok volt a technikai hiba. Az első félóra végén viszont közel állt a gólszerzéshez a hazai csapat – egy támadáson belül többször is -, majd a játékrész hajrájában is aktívabb maradt köszönhetően annak, hogy a középpályán fölényben játszott, mégsem nem járt eredménnyel.
   
A második félidőben még nagyobb lett a mezőkövesdi mezőnyfölény, ennek eredményeként több gólszerzési esély is adódott a hazaiak előtt. Ahogy haladt előre a mérkőzés, egyre több időt töltött a vendégek kapuja előtt a Mezőkövesd, de a legnagyobb helyzetei is kimaradtak. Hiába cserélt kétszer is két játékost Supka Attila, ennek egy ideig nem lett meg az eredménye. Végül az egyik cserejátékos, Drazic döntötte el a három pont sorsát egy nagyszerű, félmagas kapáslövéssel.
   
A Mezőkövesd többet tett a sikerért, így megérdemelten győzött.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »