Nagelsmann nem változtat, és középen akar a magyarokra rontani

Nagelsmann nem változtat, és középen akar a magyarokra rontani

A németek már a nyolcaddöntőről ábrándoznak a labdarúgó Európa-bajnokságon a magyar elleni csoportmérkőzés előtt, de a kapus Manuel Neuer óvatosságra int, és a négy évig a Ferencvárosnál dolgozó Thomas Doll is arra figyelmeztette honfitársait, hogy nehéz dolguk lesz Marco Rossi csapatával.

A müncheni nyitányon a skótok elleni 5–1 jócskán felülmúlta az előzetes német várakozásokat. A felmérések szerint jelentősen nőtt azoknak a száma, akik bíznak abban, hogy Németország válogatottja a döntőig mindenképp eljut. De azoké is, akik szerint meg is nyeri. Ezzel párhuzamosan növekszik a szövetségi kapitány, Julian Nagelsmann támogatottsága. Általános vélekedés szerint Nagelsmann már a skótok ellen kiváló stratégiát dolgozott ki.

Egybehangzó értesülések szerint a tréner nem változtat a skótok elleni győztes csapaton, így „régi-új” ászával, Toni Kroosszal az élen válogatott a középpályát igyekszik megszállni, a Sportschau szerint innen indítva a támadásokat. A tréner így „dacol” azzal a recepttel, amely szerint a siker reményében védekező felfogású csapatok ellen a támadásokat a szélekről kell elindítani.

A tudósítás idézte a rekorder kapust, Manuel Neuert, aki arra figyelmeztetett, hogy

Magyarország a skótokhoz viszonyítva „egészen más kaliber” lesz.

A világ egyik legjobb kapuvédője szerint a magyarok jóval „agresszívabban” játszanak majd, mint szemmel láthatóan „gátlásokkal küzdő” és mind a védekezésben, mind a támadásban gyenge teljesítményt nyújtó skótok.

Hírdetés

A Sportschau szerint a legelső vonalba előretolt Kai Havertz mögött Florian Wirtz és Jamal Musiala lesz a csatársor másik két fiatal sztárja. A középpályáról elsősorban Toni Kroos és Ilkay Gündogan irányít, de számítaniuk kell a magyar védőknek a német szélsőhátvédek felfutására is.

A Bild szerint a szurkolók minden kétséget kizáróan a magyarok elleni mérkőzés nyomán „újabb győzelmi mámort” remélnek. Az újság ezzel kapcsolatban arra utat, hogy a skótok elleni fölényes győzelem a futballtörténelembe „nyári meseként” bekerült 2006-os németországi világbajnokság hangulatát idézte fel. Mégpedig magával ragadó támadófutballal, valamint a Wirtz–Musiala, azaz „Wusiala” duó varázslataival. „A magyarok ellen ezt akarjuk látni ismét” – hangsúlyozta a Bild.

Tény az, hogy a skótok legyőzése után a magyarok elleni győzelemmel a német válogatott immár biztosan a nyolcaddöntőbe jutna – írta az újság, hozzátéve, hogy Nagelsmann-nak megvan az ehhez szükséges stratégiája. Az újság szerint a siker kulcsa, hogy Nagelsmann már az Eb előtt, a francia, illetve holland válogatott elleni, egyaránt győzelemmel végződött német felkészülési mérkőzéseken is „egyértelmű hierarchiát” állított fel a keretben, és ezen most sem változtatott. Az újság idézte Ilkay Gündogan csapatkapitányt, aki szerint valamennyi játékos tisztában van szerepkörével. Ennek oka az is, hogy az edző sugározza a bizalmat.

A Hamburger Morgenpost ugyanakkor az egykori válogatott labdarúgót, a Hamburg korábbi sztárját, Thomas Dollt idézte, aki 2014 és 2018 között Magyarországon a Ferencváros edzője volt, ezt követően Cipruson, majd Indonéziában edzősködött, és a közelmúltban tért vissza magyar családjához.

Thomas Doll a német válogatottat figyelmeztette arra, hogy a magyarok nehéz ellenfelek lesznek.

Emlékeztetett arra, hogy az elmúlt években magyar válogatott a németek legkeményebb ellenfelei közé „küzdötte fel” magát.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »