Naď: Szlovákia támogatja Ukrajna szuverenitását és területi integritását

Naď: Szlovákia támogatja Ukrajna szuverenitását és területi integritását

Szlovákia támogatja Ukrajna szuverenitását és területi integritását, jelentette ki Jaroslav Naď védelmi miniszter a Jurij Muska ukrán nagykövettel folytatott tárgyaláson. Az ukrán határon kialakult helyzet kapcsán a tárgyalópartnerek egyeztettek a kétoldalú védelmi és biztonsági együttműködésről is. 

„Ukrajnával kapcsolatos álláspontunk egyértelmű és határozott – teljes mértékben támogatjuk az ország szuverenitását és területi egységét, valamint az Európai Unióval és az Észak-atlanti Szövetséggel kapcsolatos reformfolyamatot” – jelentette ki Naď. Hozzátette, hogy az Ukrajna elleni fegyveres támadás nemcsak Európára, hanem az egész euroatlanti térségre nézve komoly következményekkel járna, ezért a miniszter szerint az egyetlen út a diplomáciai párbeszéd és a feszültség csökkentése.

A védelmi minisztérium vizsgálja, hogyan segíthetne Ukrajnának ebben a helyzetbe

Hírdetés

Fontos, hogy ilyen módon is szolidaritást vállaljunk a szomszédos Ukrajnával, és olyan megoldást találjuk, amely hasznos lesz ukrán partnereink számára“

– szögezte le Naď. A honvédelmi tárca vezetője az ukrajnai helyzettel kapcsolatban hangsúlyozta, hogy minden lehetséges forgatókönyvre fel kell készülni. Pozitívan értékelte a szövetségesek közötti többoldalú egyeztetéseket. „A transzatlanti partnerség szempontjából kulcsfontosságú a szoros együttműködés és a koordináció“ – mondta Naď. Úgy véli, a NATO a legjobb platform a jelenlegi helyzet megoldására.

A jövő héten Naď az ukrán védelmi miniszterrel és a NATO-tagállamok védelmi minisztereivel tárgyal.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »