Naď szerint manipulálni akarják a választás eredményét a Smer javára

Naď szerint manipulálni akarják a választás eredményét a Smer javára

Állítólag a legfőbb közjogi méltóságok külföldről olyan hírszerzői információk birtokába jutottak, miszerint Oroszország manipulálni akarja a szeptemberi szlovákiai választások eredményét. Jaroslav Naď (Demokraták) korábbi védelmi miniszter a Markíza televízió Testre szabva című műsorában beszélt erről, ahol Robert Kaliňák (Smer) korábbi belügyminiszterrel vitázott.

Naď azt állította, hogy egy konkrét személy pénzt kapott a választási eredmények befolyásolásáért a Smer javára. Naď szerint ha bebizonyosodik az információk hitelessége, akkor a Smernek vissza kellene lépni a választástól.

Robert Kaliňák (Smer-SD) volt belügyminiszter viszont ezt kizártnak, „halandzsá”-nak tartja, a manipuláció lehetőségét viszont ő is elképzelhetőnek véli, de nem Oroszország, hanem a szlovák állami szervek részéről.

Ha itt valaki befolyásolni akarja a választást, az Oroszország, mely ebből a célból trójai falovakat alkalmaz, beleértve a Smer pártot is” – bizonygatta Naď, aki szerint már a rendőrség is foglalkozik az üggyel.

Hírdetés

Úgy véli azonban, hogy a választást az állami szervek manipulálhatják. Ezzel kapcsolatban megkérdőjelezte a Szlovákia uniós csatlakozásáról szóló 2004-es népszavazás tisztaságát, amikor a választási helyszínek bezárása előtt nem sokkal még 50 százalék alatt volt a részvétel, majd hirtelen megugrott, ám, mint megjegyezte, „senki nem szorgalmazta az ügy alapos kivizsgálását”.

Naď erre azt válaszolta, hogy akkor az az ő feladata lett volna, hiszen ő volt a belügyminiszter. „Nem foglalkoztam vele, hogy ne vonjuk kétségbe az unióba történő belépésünket” – reagált Kaliňák.

A Kuciak-gyilkosság kivizsgálásával kapcsolatban Kaliňák kifejtette, hogy vannak olyan szálak, melyeket a nyomozás során szándékosan figyelmen kívül hagytak. Naď szerint viszont ezzel csak össze akarja zavarni a nyomozást.

(NZS/Felvidék.ma/teraz.sk)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »