München vezető plébánosa katolikus templomot ajándékozna a muszlimoknak mecset céljára

München vezető plébánosa katolikus templomot ajándékozna a muszlimoknak mecset céljára

Nem is olyan régen Szaúd-Arábia állt elő azzal a tervvel, hogy az Európát elárasztó muszlim migránsok számára – a befogadásuk helyett – több száz mecsetet épít a vén kontinensen. München egyik vezető plébánosa viszont a minap egyenesen azt javasolta a bajor tartományi főváros római katolikus egyházának, hogy ajándékozzon egy katolikus templomot a muszlimoknak, alakítsák át azt mecsetté, és "imádják benne a keresztények és a muszlimok közös istenét" – írja a Münchner Abendzeitungra hivatkozva a Junge Freiheit című berlini hetilap.

Németországban az úgynevezett "Gutmensch" (jóember)-szindróma, tehát az Európát, de leginkább Németországot sáskahadként elárasztó közel-keleti és afrikai muszlim tömeg túlzottan szívélyes fogadására buzdító elmebaj már nem csak a jobb- és baloldali politikusok, ismert közéleti személyek, hanem még a keresztény lelkészek körében is egyre inkább teret hódít. A legutóbbi ilyen "jóember" Rainer Maria Schließler, a müncheni Szent Maximilian plébániatemplom plébánosa, aki az elmúlt esztendőkben már egyéb szenzációhajhász cselekedeteivel is felhívta magára a figyelmet.

Rainer Maria Schließler, aki 1993-tól plébánosa az Isar-parti neoromantikus Szent Maximilian plébániatemplomnak, a napokban a sajtónak nyilatkozva is kifejtette: München városában a római katolikus egyháznak át kellene adnia egy templomot a muszlimoknak, hogy azt mecsetté átalakítva kényelmes körülmények között imádkozhassanak.

"Mi ugyanazt az istent imádjuk, mint a muszlimok, s ezenkívül egyre több a gondunk a nagy méretű, legtöbbször az ürességtől kongó templomainkkal. Miért olyan elvetendő ötlet az, hogy átalakítanának egy templomot mecsetté?" – indokolta meg eszement javaslatát Schließler plébános a Münchner Abendzeitung című bajor napilapnak.

Hering J. – Kuruc.info


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »