Müller Cecília szerint még korai a korlátozások enyhítéséről beszélni

Az országos tisztifőorvos, Müller Cecília szerint még korai volna, ha enyhítéseket vezetnének be az országban, mivel jelenleg is nagyon lassan halad a vakcinák behozatala az országba. 

Müller hozzátette, hogy 165 ezer ember beoltására elegendő oltóanyag érkezett Magyarországra, öt Pfizer és egy Moderna szállítmányból. Kiemelte, hogy az egészségügyi dolgozók beoltását szeretnék mihamarabb befejezni. 

„Arra törekszünk, hogy minél több oltóanyag érkezzen Magyarországra, hiszen csak így győzhetjük le a koronavírus-járványt. Lassan véget érhet az egészségügyi dolgozók beoltatása, hiszen mások is várnak vakcinára.”

Hírdetés

Müller Cecília szerint az oltási folyamat világszerte és Magyarországon is rendkívül lassan halad. De a továbbiakban a bentlakásos otthonokban és idősotthonokban fog folytatódni az oltás. Az esetleges enyhítésekre úgy reagált, hogy

A kedvezően alakuló járványügyi adatok ellenére a fenyegetettség nem múlt el a hazánkban.

– mondta Müller Cecília, hozzátéve, hogy a vírusmutációk még okozhatnak gondot. Elmondása szerint a brit variáns ellen egyelőre működnek a vakcinák, de a brazil-, illetve az afrikai verzióról viszont még nincsenek adatok.

Beszélt az eddig 12 ezer halálos áldozatról is, akikkel kapcsolatban azt mondta, hogy mintegy 4 százalékuknak nem volt semmilyen alapbetegsége. 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »