Müller Cecília jól van, az oltási terven pedig semmiképp sem akarnak változtatni

Az oltás után teljesen jól érzi magát, mellékhatást nem tapasztalt az országos tisztifőorvos, Müller Cecília, aki a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság c. műsorának vendége volt. A tisztifőorvos arról is beszélt, miszerint semmiképp sem akarnak változtatni az oltási terven.

Nagyon fontos, hogy a magas kockázati csoportoknak megfelelően hajtsuk végre a tervet. Értesültünk róla, hogy jövő héten kevesebb vakcina érkezik az Európai Unióba, egy átalakítás zajlik. Minden sarkot felkutatunk a világon azért, hogy megfelelő mennyiségű vakcinát szerezzünk. A magyar kormány ezért mindenkit megkeres

– hangsúlyozta.

Arra is emlékezetett, kisebb késés áll fenn a vakcinák beszerzésével kapcsolatban rajtuk kívülálló okok miatt, azonban senkinek sem kell aggódnia amiatt, hogy ne kapná meg a második oltást.

Hírdetés

Három hét után szükség van, hogy akik már megkapták az első vakcinátt, kapják meg a másodikat is. Immunizálni akarunk, ez a Modernánál nem három hét hanem, 28 nap, mindenkinek rendelkezésére fog állni a második adag. Ez feltétlenül szükséges ahhoz, hogy az immunitás kialakuljon mindenkinél. Végig kell ezt csinálni

– közölte.

Köszönetét fejezte ki továbbá azok felé, akik már regisztráltak a védőoltásra, végezetül elmondta, mindenkit érdesíteni fognak, mikor kaphatja meg a vakcinát.

Több helyről, több ütemben érkeznek a vakcinák az országba. Reménykedünk benne, hogy a kétkedők is beadják a derekukat. Kicsi türelmet kérünk mindenkitől, mindenkinek vissza fogunk jelezni, hogy sikeres a regisztrációja. Mindenkit időben fogunk értesíteni. 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »