Ms. Monopoly – Valódi feminista játék a Hasbro-tól

A Hasbro játékgyártó cég büszkén jelentette be, hogy megérkezett a Ms Monopoly társasjáték, melynek különlegessége, hogy abban nem ingatlanokkal, hanem olyan szabadalmakkal kell kereskedni, melyeket egytől-egyig nők jegyeztettek be annak idején.

Hírdetés

A játék interneten futó reklámfilmjének első mondata: “A találmányok szabadalmainak mindössze csak 1 százalékát birtokolják nők”. – Magyarázatként pedig megtudhatjuk, hogy ennek oka az, hogy a férfiak korábban a konyhába kényszerítették a nőket.

A Hasbro azzal reklámozza játékát, hogy csakis fiatal női feltalálóknak adományoz a munkájuk segítése céljából. Ehhez a mentalitáshoz hasonlóak a társasjáték szabályai is: a nőnemű játékosoknak 250 játékpénz jár körönként, amíg a herékkel rendelkező játékosoknak csak 200.

A játék megvásárlását határozottan ajánlom minkét nemű gyermekek számára, hiszen az kiválóan készít fel az életre: a fiúk is jól megtanulhatják, hogy a pina extra pénzzel és kiváltságokkal jár, és a feminista “egyenlőség” a fiúk-férfiak háttérbe szorítása útján érhető el. Pont így működik korunk társadalma is, tehát csak megköszönhetjük a játékgyártónak, hogy segít mindezt megértetni a kisgyerekekkel és így felkészíteni őket a valóéletre.


Forrás:ferfihang.hu
Tovább a cikkre »