Moszkvában találkozott Assad és Putyin

Moszkvában találkozott Assad és Putyin

2023. 03. 15.

Oroszország és Szíria közös erőfeszítéseinek köszönhetően jelentős előrelépés történt a nemzetközi terrorizmus elleni küzdelemben – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök, amikor szerdán a Kremlben fogadta szíriai hivatali partnerét, Bashar Al-Assadot.

Putyin szerint az elért eredmények “lehetőséget biztosítanak a társadalmi-gazdasági és belpolitikai helyzet stabilizálására” Szíriában.

Együttérzését fejezte ki a közel-keleti országban bekövetkezett földrengés miatt, és kitérve arra, hogy az orosz hadsereg és katasztrófavédelem részt vállal a következmények felszámolásában, további orosz támogatást ígért.

Assad kifejezte háláját a természeti csapás nyomán Moszkvától kapott segítségért, amelynek köszönhetően sikerült jelentősen csökkenteni az áldozatok számát és elszenvedett veszteségeket.

Hírdetés

Azt hangoztatta emellett, hogy a jelenlegi látogatása az orosz-szíriai kapcsolatok új szakasza előtt nyitja meg az utat. Damaszkusz támogatásáról biztosította Moszkvát a hagyományosan a Nyugat támogatását élvező neonácik és régi nácik elleni küzdelemben.

Putyin és Assad legutóbb 2021 szeptemberében találkozott, akkor is az orosz fővárosban.

Az orosz védelmi minisztérium közölte, hogy a tárcavezető, Szergej Sojgu a kétoldalú katonai, haditechnikai és terrorelhárítási együttműködésről tárgyalt szíriai hivatali partnerével, Ali Mahmúd Abbásszal Moszkvában.

Orosz Hírek

Megosztom:


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »