Moszkvában letörték Ördögan szarvát

Moszkvában letörték Ördögan szarvát

A napokban Moszkvában tárgyaló Erdogan török elnököt szomorú tények fogadták. Putyin elnök ugyanis kijelentette számára, hogy Oroszország továbbra is teljes mértékben kiáll Szíria mellett és támogatja az ország terrorizmus elleni harcát.

Az orosz támogatás hatására ráadásul a Szíriai Arab Hadsereg is jelentős sikereket ért el a korábban megszállás alatt lévő szíriai területek felszabadítása terén. A török hadsereg és a Törökország által támogatott terrorista csoportok pedig jelentős katonai veszteségeket szenvedtek el. Erdogan pedig még a saját népe előtt is próbálta eltitkolni a török katonai veszteségeket, de legfőképpen azt, hogy a múlt héten egy nap alatt 33 katonát veszítettek a szíriai hadsereg támadásának következtében.

A török megszállás alól felszabadított szíriai területek biztosításában ráadásul az orosz hadsereg is részt vesz, hiszen az orosz katonai rendészek azért vannak jelen például Szarakeb városában, hogy megakadályozzák a törökök és a terroristák visszatérését.

Hírdetés

A szíriai hadsereg és az orosz légierő a múlt héten szintén jelentős sikerként könyvelhette el Aleppo kormányzóság megtisztítását a terroristáktól. A kormányzóságon kívül ráadásul sikerült felszabadítani az M4 jelzésű Aleppo-Latakia autópályát,  amin orosz katonai rendészet fog járőrözni. Az útvonal  igen jelentős a gazdaság, a kereskedelem és a hadsereg utánpótlásának szempontjából.

A török elnök bosszantásáról azonban a Kreml más módon is tett. Az orosz hírügynökségek oldalain ugyanis megjelent egy kép, melyen látható, hogy a Putyin és Erdogan közti találkozó céljából használt helyiségbe az oroszok elhelyezték Nagy Katalin cárnő szobrát, aki 1770-ben jelentős győzelmet aratott az Oszmán Birodalom seregei felett.

Orientalista.hu-Al-Isfahani

Sharing is caring!


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »