MOB: Magyarország erkölcsi kötelessége, hogy megpályázza a 2036-os olimpiát

MOB: Magyarország erkölcsi kötelessége, hogy megpályázza a 2036-os olimpiát

Közgyűlést tartott szombaton a Magyar Olimpiai Bizottság, ahol az volt az első számú cél, hogy elfogadják az új alapszabályt. Ennek lényege pedig, hogy az eddigi 54 főről 127-re emelkedjen a szavazásra jogosultak száma.

Még Kulcsár Krisztián vezette MOB alatt lett karcsúsítva a szavazásra jogosultak száma. A MOB volt elnöke tavaly drasztikus változásokat kezdeményezett. Míg a riói játékok után az olimpiai sportágak 120, a további szervezetek pedig – legfeljebb – 76 tagot delegálhattak a MOB közgyűlésébe, 2020 júniusában ez a szám 123-ra csökkent. Majd jött az újabb változtatás, amely az olimpiai sportágak képviseletét is megnyirbálta, a többi delegáló szervezettől viszont egyszerűen elvette a képviseleti jogot.

Erről, a téli olimpiai szereplés beszámolójáról is szavazhattak a képviselők. De szóba került egy nagyon fontos kérdés, a magyarországi olimpia kérdése is.

Hírdetés

2024-ben Párizsban lesz az ötkarikás torna, így mindenféleképp két ciklust ki kell várni a következő európai rendezésre. 2028-ban Los Angeles látja vendégül a világ sportolóit. 2032-ben minden bizonnyal Ázsia, de könnyen lehet, hogy Afrika lesz a házigazda. 2036-ban jön vissza Európába ismét az olimpia, ezt pedig meg fogja pályázni Magyarország.

Ahogy a MOB megválasztott elnöke, Gyulay Zsolt fogalmazott: „Magyarország erkölcsi kötelessége, hogy erre beadja a pályázatát majd.”

Nacsa Lőrinc, a KDNP parlamenti képviselője ennyit írt Facebook-oldalára: „Döntött a MOB: Magyarország megpályázza a 2036-os olimpiát.”

(Blikk – Mandiner nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »