MKP-platform: A polgárok biztonsága elsődleges!

MKP-platform: A polgárok biztonsága elsődleges!

Ez a hét a „visszatérések” jegyében zajlott. Nemcsak személyek, de veszélyes témák is lassan, de biztosan visszaszivárognak a közéletbe. Név szerint az EU belügyminisztereinek csütörtökön lezajlott tanácsán elindult egy jogalkotási folyamat, mely, ha sikeres lesz, minden tagországnak kötelezően be kell fogadnia migránsokat, előre leosztott kvóták alapján. Annak az államnak, amelyik ezt mégis visszautasítja, bevándorlónként 22 ezer eurót kellene befizetnie az uniós költségvetésbe, olvasható abban a sajtónyilatkozatban, amit a Szövetség MKP-platformja adott ki.

Nyugat-Európa már évek óta a munkaerőhiányt bevándorlás ösztönzésével és nem hatékony családpolitikával akarja megoldani. Ismételten és hangosan ki kell mondani, hogy elutasítjuk a kötelező kvótákat!

Hírdetés

Az ázsiai és afrikai országokból érkező tömeges bevándorlás nemcsak munkaerő kérdése, hanem Európa kulturális örökségének és identitásának megőrzéséről is szól, de még inkább biztonságpolitikai kérdés. Szlovákiának és a visegrádi négyeknek mindent meg kell tenniük azért, hogy ez a bevándorlást ösztönző és tagországokat büntető kezdeményezés ne legyen sikeres. Az orosz-ukrán konfliktus kapcsán Szlovákia, az önkormányzatok és a lakosság már bizonyítottak.

A ténylegesen rászoruló menekülteknek mindenki segít, befogad, támogat, kifejezi szolidaritását, mert ez emberi, civilizációs kötelességünk. Az illegális, gazdasági jellegű migrációt viszont nem kötelességünk elfogadni, írják az MKP-platform képviselői nyilatkozatukban.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »