MKP: Az önkormányzatokat valódi partnernek tekintse a kormány!

MKP: Az önkormányzatokat valódi partnernek tekintse a kormány!

Az MKP pozsonyi székházában ma az önkormányzatok helyzetéről folytattak tárgyalást, majd Forró Krisztián pártelnök és Farkas Iván szakmai alelnök tartottak sajtótájékoztatót.

A koronavírus-járvány miatti korlátozások értelmében csak hat személy vett részt a találkozón. Így volt ez korábban a pedagógusokkal és a vállalkozókkal folytatott megbeszélésen is. Három különböző párt polgármesterei egyeztettek, és egy független is. Ott volt Csallóközcsütörtökből Őry Péter (MKP), Királyrévből Agócs Gergely (Összefogás), Tardoskeddről Tóth Marian (Most-Híd), Komáromból pedig Keszegh Béla (független). És miután az MKP szakmai alelnöke, Farkas Iván egyben polgármester is Muzslán, így az MKP két településvezetővel képviseltette magát.

Forró Krisztián köszönetét fejezte ki a polgármestereknek a részvételért. Nagyra értékelte azt a munkát, amellyel az önkormányzatok a tömeges tesztelést gördülékennyé tették. Úgy látja, a jövőben célzott tesztelésekre kerülhet sor.

Emlékeztetett arra, hogy több országban ingyenesen biztosítanak maszkokat, jó lenne, ha Szlovákiában is így lenne.

Hírdetés

Farkas Iván rámutatott, hogy az önkormányzatok csakis valódi partnerei lehetnek a kormánynak a járványügyi helyzet hatékony megoldásában, és ebben megengedhetetlen az a fajta kommunikáció, amelyet a kormány alkalmaz velük szemben. Ide tartozik az is, hogy bevonják őket a járványügyi jogszabályok alkotásába. Az MKP szakmai elnöke szerint a pedagógusok mellett az üzletek eladóit is előbbre kellene helyezni az oltási sorban.

A mai találkozón az önkormányzatok helyzete mellett a népszámlálásról és az iskolaügy aktualitásairól is véleményt cseréltek a résztvevők. A sajtótájékoztatón Forró Krisztián leszögezte, hogy az MKP kiáll az mellett, hogy az alapiskolások Monitor 9 elnevezésű felmérőiben ott maradjon a magyar nyelv és irodalom tantárgy.

A Magyar Közösség Pártja a népszámláláson az egyetlen nemzetiség bejelölésének lehetőségét támogatja.

(ON/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »