Mit főzzünk ma? (Zöldséges rakottas polentaágyon)

Mit főzzünk ma? (Zöldséges rakottas polentaágyon)

Hozzávalók: 2 db cukkini, 50 dkg zöldbab, 2 db kaliforniai paprika (piros és sárga), 2 fej lilahagyma, 2 gerezd fokhagyma, 15 dkg reszelt sajt, 5 dkg kockára vágott füstölt sajt, 2 dl étolaj, 2 dl kókusztej, 20–25 dkg kukoricadara, só, bors.

Elkészítése. Kevés olajat felhevítünk, beleöntjük a kukoricadarát és elkeverjük, hogy a dara felvegye az olajat, majd felöntjük dupla adag vízzel, sóval, borssal ízesítjük, és folytonos keverés mellett addig főzzük, amíg a víz eltűnik róla. Melegen belekeverjük a kockára vágott sajtot. Egy üvegtálat kiolajozunk, beleöntjük és hagyjuk megdermedni. A zöldségeket megtisztítjuk és egyforma méretű kockákra vágjuk. A hagymát kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a fokhagymát, a zöldbabot, a paprikákat, és sóval, borssal ízesítjük. Hozzáöntjük a kókusztejet, kevés vízzel is hígíthatjuk, összekeverjük és pár percig fedő alatt pároljuk. Mikor a kókusztej krémessé válik, beletesszük a cukkinit és fedő alatt megpároljuk. Mikor a zöldségek puhára párolódtak, rátesszük a polentaágyra, a tetejét megszórjuk reszelt sajttal és 180 fokra előmelegített sütőben 15–20 perc alatt megsütjük.

Ha a feltét túl leveses lenne, akkor 1 csapott evőkanál étkezési keményítőt csomómentesre keverünk 3 evőkanál vízzel, és gyors mozdulatokkal belekeverjük, ez majd besűríti. A szezonnak megfelelően más zöldségeket is használhatunk.

Hírdetés

Elkészítési idő: 45 perc

Mennyiség: 4 adag

 

Megjelent a 100 dabasi recept férfiasan című kötetben. Tortoma Kiadó. A kötet megrendelhető a www.tortoma.ro oldalon, megvásárolható könyvesboltokban és a Háromszék lapárudáiban.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »