Miről ír a szerdai Új Szó?

Miről ír a szerdai Új Szó?

A holnapi lap tartalmából.

Közélet

Több mint 7 ezer ember hunyt el Szlovákiában novemberben, a koronavírus-járvány harmadik hulláma pedig 1443 áldozatot követelt az őszi hónapban – derül ki a Statisztikai Hivatal (ŠÚ) tájékoztatásából.

Azok az egészségügyi alkalmazottak is megkaphatják a kormány által soron kívül adott bruttó 350 eurós jutalmat, akik számára ezt a munkaadójuk az előírt határidőig nem kérvényezte, közölte hétfőn Vladimír Lengvarský (OĽaNO-jelölt) egészségügyi miniszter. Hozzátette, keresik a módját, hogy a mentőautók sofőrjeinek is kifizessék a pénzt.

Járványkezelés szempontjából a 2021-es év a reménykedés és a csalódás éve volt. Kezdetben sokan bíztak abban, hogy a vakcina kifejlesztésével véget lehet vetni a koronavírus terjedésének, de az év végére nyilvánvalóvá vált, hogy a fertőzés még egy jó ideig biztosan velünk marad. Hogy pontosan meddig, azt már senki sem meri megtippelni.

Régió

Egy református árvaház nem mindennapi története

Elmarad a szilveszterre tervezett közgyűlés Bősön

Hírdetés

Városi múzeum lehet a Máthé család Bauhaus-stílusú villájából Kassán

Kultúra

Dragomán György a konyhában is remekműveket kreál: Szabó G. László írása a Főzőskönyv című szakácskönyvről, melyet a Magvető Kiadó jelentetett meg.

Ezenkívül áttekintjük 2021 meghatározó kulturális eseményeit.

Sport

Célkeresztben az év vesztesei: Hamilton, Lewandowski és a többiek

Év sportolója-gála: ismertették a kategóriák dobogósait

Petra Vlhová második lett Lienzben

Beszélgetés Wéber Gábor újságíróval és autóversenyzővel, a Forma-1 kommentátorával


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »