Miniszteri biztos: félretájékoztat a bankszövetség

Félretájékoztatja az ügyfeleket a Magyar Bankszövetség a magáncsőd adminisztrációjával kapcsolatban – mondta Szekér Judit miniszteri biztos csütörtökön az MTI-nek.

A miniszteri biztos arra reagált, hogy a bankszövetség alelnöke csütörtökön egy budapesti sajtóbeszélgetésen azt mondta: támogatják a magáncsőd intézményét, de a hozzá kapcsolódó adminisztrációt az egytizedére kellene csökkenteni. Becsei András szerint jelenleg 654 oldalnyi dokumentumot kell beadni az ügyfélnek a jelentkezéskor. Eközben a Nemzeti Eszközkezelőnél (NET) a jelentkezési dokumentum csupán pár oldal – jegyezte meg.

Szekér Judit szerint a bankszövetség által említett oldalszám "egészen egyszerűen egy irreális túlzás". Egy átlagos családnak – amelyik átlagos vagyonnal és jövedelemmel, és összesen három tartozással rendelkezik – ugyanis a nyomtatványcsomagból összesen 67 oldalt szükséges elolvasnia és kitöltenie, ráadásul a legtöbb esetben a több oldalas nyomtatványból mindössze egy vagy két elemet kell kiválasztania vagy a nyilatkozatot csupán elolvasnia és aláírnia szükséges – mondta.

Hírdetés

Hozzátette: a nyomtatványcsomagot nem több példányban kell kitölteni, hanem aláírás előtt le kell fénymásolni és három példányban kell a szükséges helyeken aláírni. A családi csődvédelmi szolgálat munkatársai ráadásul minden segítséget megadnak az ügyfeleknek ahhoz, hogy megfelelően töltsék ki a szükséges dokumentumokat – emelte ki a miniszteri biztos.

"Érthető, hogy a bankoknak nem tetszik ez az intézkedés, de az ügyfeleket nem etikus ekkora mértékű, tízszeres csúsztatással félretájékoztatni" – jelentette ki Szekér Judit.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »