Mindent vitt a Fidesz Kenderesen

Mindent vitt a Fidesz Kenderesen

Barabásné Forgács Edit (Fidesz-KDNP) nyerte a polgármester-választást a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Kenderesen, ahol a képviselő-testület hat tagját is megválasztották a vasárnap tartott időközi voksoláson.

A Nemzeti Választási Iroda honlapján szereplő információk szerint a Fidesz-KDNP színeiben induló Barabásné Forgács Editre 1104-en szavaztak, míg a három független jelölt közül Bogdán Péter Szabolcs (korábbi polgármester) 318, Horváth Ferenc József 165, Szabó Csaba 10 szavazatot kapott.

A képviselőket huszonegy jelölt közül – tizenöten függetlenként, hatan a Fidesz-KDP jelöltjeként indultak – választották ki a kenderesiek, mind a hat képviselői helyet a Fidesz-KDNP jelöltje szerezte meg – közölte Záhonyi Ferenc, Kenderes jegyzője, a Helyi Választási Iroda vezetője az MTI-vel.

Kenderesen azért kellett időközi választást kiírni, mert feloszlott a képviselő-testület.

Újraválasztották Balassáné Ujvári Zsuzsanna polgármestert Siójuton

Ismét Balassáné Ujvári Zsuzsanna független jelölt nyerte a polgármester-választást a Somogy megyei Siójuton, ahol a képviselő-testület négy tagját is megválasztották a vasárnap tartott időközi voksoláson.

A Nemzeti Választási Iroda honlapján olvasható információk szerint a 2019-es önkormányzati választáson is győztes településvezető 196, míg szintén független vetélytársa, Krisztin Endre 32 érvényes szavazatot kapott. A képviselőket öt független jelölt közül választották ki a siójutiak.

Hírdetés

A Siófokhoz közeli község 544 választópolgára közül 230 élt a szavazati jogával, a polgármester-választáson két, a képviselő-testület választásán egy voks volt érvénytelen.

A választásra a képviselő-testület feloszlásról szóló korábbi döntése miatt volt szükség.

Hárich József Babarc új polgármestere

A címért egyedül, függetlenként induló Hárich Józsefet választották Babarc polgármesterévé a vasárnapi időközi önkormányzati választáson.

A Nemzeti Választási Iroda honlapján olvasható információ szerint a jelöltre 240-en voksoltak érvényesen a Mohácstól nyugatra fekvő község 592 választópolgára közül.

Az időközi választást azért kellett kiírni, mert a korábbi független településvezető, a községet évtizedeken át irányító Pécsi Sándor nyugdíjba vonulása miatt szeptemberben lemondott posztjáról.

Nyitókép: MTI/Varga György

Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »