„Mindent megteszünk, hogy bejuttassunk az Ovális Irodába”. Obamáék Harrist támogatják

„Mindent megteszünk, hogy bejuttassunk az Ovális Irodába”. Obamáék Harrist támogatják

Barack Obama volt amerikai elnök és felesége, Michelle Kamala Harris alelnököt támogatja a Fehér Házért folytatott versenyben. Ezt mindössze néhány nappal azután tették meg, hogy Joe Biden jelenlegi elnök kilépett a kampányból.

„Büszke vagyok rád, ezt muszáj volt elmondanom neked. Ez be fog vonulni a történelembe“ – mondta Michelle Obama.

„Azért hívtunk fel, hogy Michelle-lel elmondjuk, nem is lehetnénk büszkébbek arra, hogy téged támogatunk, és mindent megteszünk azért, hogy ezen a választáson keresztül az Ovális Irodába juttassunk téged“ – mondta Obama. Harris mindkettőjüknek köszönetet mondott a barátságukért.

Hírdetés

A demokrata exelnök és egykori first lady bejelentése véget vetett a napok óta tartó találgatásoknak, miszerint Obamáék nem támogatják Harrist.

Obama, az első afro-amerikai elnök és Harris, aki az első nő lehet az elnöki poszton, állítólag szoros kapcsolatban áll azóta, hogy vasárnap bejelentette jelöltségét – írja az NBC News. Obama és Harris segítői megbeszélték, hogy ketten együtt jelenhetnének meg a kampányban – mondta három, a megbeszéléseket jól ismerő személy.

Obama támogatta Biden újraválasztási kérelmét, de a Donald Trump republikánus jelölttel folytatott június végi vitában nyújtott gyenge teljesítménye után aggodalmának adott hangot az elnök esélyei miatt a novemberi elnökválasztáson. Biden vasárnap bejelentette, hogy kilép a kampányból, nem sokkal ezután jelenlegi alelnökét, Kamala Harrist jelölte meg utódjának.

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »