Minden másodperc számít! – tűzoltóverseny Bősön (képekkel)

Minden másodperc számít! – tűzoltóverseny Bősön (képekkel)

A polgármesteri, egyúttal a tűzoltók járási elnökének kupájáért zajlott a megmérettetés.

A megpróbáltatásoké, izgalmas perceké volt a főszerep Bősön. A Duna parton tartott tűzoltóversenyre három kategóriában lehetett benevezni:  sport, klasszikus, és retro.

A megmérettetésben női és férfi tűzoltók egyaránt összemérték rátermettségüket.

Köszönet és öröm

Az eseményt ünnepélyesen Fenes Iván polgármester, az önkéntes tűzoltók járási elnöke nyitotta meg.

Fenes kiemelte, hogy a tűzoltóversenyDuna parti helyszíne szimbolizálja azt is, hogy a Duna nem elválaszt, hanem összeköt, hiszen a május 4-i rendezvénynek közösség-összetartó szerepe is van.

A járási elnök nyitóbeszédében lelkesítette a versenyzőket. Mint mondta:

„Aki itt van, már mindenki győztes! Szép napot, jó versengést kívánok mindenkinek! „Isten dicsőségére, egymás segítségére.”

Izgalmas megmérettetés!

A versenypályát a sport és klasszikus kategóriában füves területen biztosították, a retroban pedig „vegyes” felület (fű és kavics) volt. Mindhárom megmérettetés külön értékelést kapott. A tűzoltóversenyekkell ellentétben Bősön a tűztámadást a gép beindítása nélkül kellet elvégezni.

A versenyre a bősi, a nemeshodos, Dercsika női csapata, a nagybodaki, a nyékvárkonyi a diósförgepatony, a szap, a bakai, az egyházkarcsai és a somorjai önkéntes tűzoltó neveztek be.

A gyerekek sem maradtak foglalkozások nélkül. Ők ugrálóvárban, homokképek készítésével vagy épp tűzoltófelszerelések kiállításának megtekintésével tölthették az időt. A jelenlévők megismerkedhettek a búvárkodás fortélyaival is.

Hírdetés

Bős város önkéntes tűzoltó-egyesülete idén ünnepli fennállásának 135. évfordulóját. A tűzoltóverseny zökkenőmentes lebonyolítását elsősorban ők biztosították.

Minden jelenlévő jól érezte magát a kellemes napsütésben.

Körkép.sk/Laky Erzsébet


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »