Minden iskolában máshogy szervezték meg a középiskolai felvételit

Minden iskolában máshogy szervezték meg a középiskolai felvételit

Szigorú járványügyi intézkedések mellett kezdődtek meg a középiskolai felvételi szóbeli vizsgái.

Már tartanak a középiskolai szóbeli felvételik, a vizsgákat legkésőbb március 12-ig le kell bonyolítani. A járvány miatt a szóbeliket is szigorú biztonsági intézkedések mellett rendezik. A győri Révai Miklós Gimnáziumban például korábban az összes szóbeliző diák – körülbelül a felvehető létszám másfél-kétszerese, 50-60 fő – egyszerre érkezett reggel, közösen készült egy teremben, három bizottság előtt vizsgázott és a szülők az épületben megvárhatták őket. Ez idén egész másként szerveződött – mondta az InfoRádiónak Horváth Péter, az iskola igazgatója, a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke.

Ezúttal pontos időre mentek a gyerekek, a felkészülés is több teremben zajlott, tízfős létszámkorláttal. Idén 52 diákot hívtak be, közülük ketten nem tudtak megjelenni, mert bár nem fertőződtek meg, osztálytársuk betegsége miatt karanténban voltak.

A szóbeli felvételi nem kötelező, egységes előírás sincs a lebonyolításra, így minden iskola másképp gondoskodik a járványügyi előírások betartásáról

– számolt be országos tapasztalatairól a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke. Van, aki online próbálja megoldani a szóbeli felvételiket, míg mások személyes jelenléttel, hasonló védelmi megoldásokkal, mint a győri gimnáziumban. “Van, ahol tán el is maradtak” – jegyezte még meg Horváth Péter.

Az írásbeli felvételi teszteket január 23-án írták meg a középiskolába készülő diákok, ugyancsak a járványügyi előírásoknak megfelelően. A tanulóknak március 22-én és 23-án még lehetőségük van a jelentkezési sorrend megváltoztatására, és új tanulmányi területet is felvehetnek, de csak olyan iskolában, ami az eredeti jelentkezési lapjukon is szerepelt.

Hírdetés

/* (c)AdOcean 2003-2018, portfolio_hu.Infostart_2018.mobile_site.cikkek.banner_cikkozi_extra */
ado.slave(‘adoceanindexhuokdtbqijve’, {myMaster: ‘dBfmGy0C0lT8mfY5Mfg2WBNH8U_KL2dR9EYdt6o1mXz.47’,
onServerEmission: function(){document.getElementById(“y-adoceanindexhuokdtbqijve”).classList.add(“uysdfa6ds”);},
onServerEmissionEmpty: function(){}
});

A diákok a felvételi eredményéről legkésőbb április 30-áig kapnak értesítést.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »