Milan Lučanský halála több állami szerv csődjének következménye

Milan Lučanský halála több állami szerv csődjének következménye

Milan Lučanský volt országos rendőrfőnök halála több állami szerv, nyomozó, ügyész, bíró és a fegyőrség csődjének következménye, legalábbis Milan Žitný biztonsági elemző, a volt rendőrfőnök barátja szerint.

A korrupciós vádat és a vizsgálati fogságba kerülést megkérdőjelezhetőnek tartja, s az igazságügyi tárca megállapításait Lučanský három héttel ezelőtti sérülésével kapcsolatban a jelenlegi tényállás alapján hiteltelennek minősíti és ezzel összefüggésben Kolíkovát lemondásra szólította fel.

Hírdetés

Az az igazság, hogy szóváltásba, majd dulakodásba keveredett a fegyőrökkel, akik annyira megverték és megrugdosták, hogy kórházba kellett szállítani“ – állítja a biztonsági szakértő, Milan Žitný. Véleménye szerint Lučanskýval szemben a börtönben megfélemlítést, zsarolást és fenyegetést is alkalmazhattak.

„Mivel mindjárt az elején hazudtak Roman Mikulec belügyminisztertől kezdve Kolíkováig, nem hiszek nekik. A különbizottságot pedig, melynek segítségével el akarják fedni az igazságot, tűzzék a kalapjuk mellé. Harag tölt el, mert megölték a barátomat. Csodálkozom, hogy Kolíkovának még van bőr a képén és képes volt kijelenteni, hogy a funkciójában marad, s csak akkor mérlegeli a lemondását, ha speciális körülmények adódnak. Kolíková asszony, ezek a körülmények már előadódtak, ön már továbbszolgál“ – üzente.

(Felvidék.ma/Pravda)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »