Milák Kristóf fontos szakmai rangsor élére került

Milák Kristóf fontos szakmai rangsor élére került

Ellenfele sincs a magyar év sportolójának.

Milák Kristóf vezeti a férfi úszók rangsorát a tekintélyes Swimswam magazinnál, amely a tavalyi eredményeket figyelembe véve készítette el az idei esztendő várható legnagyobb sztárjainak listáját.

A cikk szerzője kiemeli, hogy a 22 éves olimpiai bajnoknak fő számában, 200 méter pillangón

2022-ben sem volt igazi ellenfele,

saját világcsúcsát megdöntve, 1:50,34 perces idővel védte meg címét a budapesti világbajnokságon, ahol 100 méter pillangón is aranyérmet nyert.

Hírdetés

Milák – akit az Év férfi sportolójának választottak Magyarországon – a Duna Arénában az ötödik helyen végzett 4×200 méteres gyorsváltó tagjaként is nagyot alakított, a teljes mezőny harmadik legjobb részidejével (1:44,68 perc) hozta be az egységet, amely augusztusban a római Európa-bajnokságon már aranyat nyert. Milák a kontinensviadalon a papírformának számító pillangós győzelmei mellett még 100 méter gyorson országos csúccsal lett második a világrekorddal győztes román David Popovici mögött.

A swimswam szerint Milák ezek alapján 2023-ban, amelynek főversenye júliusban az olimpiai kvalifikációs fukuokai világbajnokság lesz, 100 és 200 méter pillangón ezúttal is favoritként áll majd rajtkőre, de éremesélyes lehet a két gyorsúszó számban is.

A rangsor második helyén a francia Léon Marchand áll, aki a budapesti világbajnokságon minden idők második legjobb eredményével (4:04,28) nyert 400 méter vegyesen, csak az utolsó tíz méteren „maradt le” Michael Phelps 2008-as pekingi cáparuhás világrekordjától (4:03,84). Emellett 200 méter vegyesen sem talált legyőzőre, 200 méter pillangón pedig Milák mögött lett második.

A harmadik a román Popovici, aki a vb-n 100 és 200 méter gyorson lett aranyérmes, majd a római Eb-n a brazil Cesar Cielo Filho cáparuhás 2009-es világcsúcsát megjavítva nyert Milákot megelőzve a rövidebb távon.

Nyitókép: A győztes Milák Kristóf a férfi 100 méteres pillangóúszás döntője után a római vizes Európa-bajnokságon a Stadio Del Nuotóban 2022. augusztus 14-én. MTI/Czeglédi Zsolt

Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »