Mikulec és Matovič is szigorúbb büntetést javasol az ittas vezetők számára

Mikulec és Matovič is szigorúbb büntetést javasol az ittas vezetők számára

Igor Matovič a koalíciós tanács hétfői ülésén javasolni fogja, hogy azt a gépjárművet, amelynek vezetője ittasan ül a volánhoz és egy ezrelék feletti véralkoholszintet mutatnak ki nála, kobozza el az állam.

Roman Mikulec (OĽaNO) belügyminiszter a vasárnap Pozsonyban, a városi buszmegállóban történt tragikus kimenetelű közlekedési baleset kapcsán elrettentő hatású büntetéseket javasol az ittas vezetőkkel szemben. Mint ismeretes, vasárnap este negyed tizenegy tájban a Zoch utcai buszmegállóban egy részeg sofőr az ott várakozók közé hajtott, a balesetben öt ember vesztette életét, további öten súlyos sérüléseket szenvedtek. A szemtanúk szerint a sofőr meg sem próbált fékezni, a brutális gázolás után még vagy tíz métert hajtott.

„Munkacsoportot hívok össze, majd ezt követően a koalíciós partnerek elé terjesztem azt a javaslatot, miszerint az eddigieknél szigorúbban kell büntetni az ittas vezetést. Az ittas vezetők miatt nem hunyhatnak ki ártatlan életek“  – írta közösségi oldalán Mikulec.

Hírdetés

A megrendítő eset kapcsán visszatartó erejű büntetéseket szorgalmaz az ittas vezetőkkel szemben az OĽaNO mozgalom vezetője, Igor Matovič pénzügyminiszter is, aki a koalíciós tanács hétfői ülésén saját javaslattal áll elő.

Matovič a koalíciós tanács ülésén javasolni fogja, hogy azt a gépjárművet, amelynek vezetőjét ittas vezetésen érik, és egy ezrelék vagy ezen érték feletti véralkoholszintet mutatnak ki nála, kobozza el az állam. Hasonló megoldást javasol a kölcsönzött autó esetében is. „Az így lefoglalt autót ezután nyilvános árverésre kell bocsátani, a befolyt összeget pedig az áldozatok és családjuk megsegítésére kell fordítani“ – indítványozza Matovič.

(NZS/Felvidék.ma/teraz.sk)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »