Mikor adjuk postára a küldeményeinket, hogy a címzett még karácsony előtt megkapja azokat?

Mikor adjuk postára a küldeményeinket, hogy a címzett még karácsony előtt megkapja azokat?

A belföldre szóló képeslapok vagy a másodosztályú levélküldemények feladásának ajánlott határideje, amennyiben azt szeretnénk, hogy a címzett még karácsony előtt megkapja azokat, december 19-e, első osztályú levélküldemény esetén pedig legkésőbb december 20-a.

Erről a Szlovák Posta tájékoztatott, hozzátéve, hogy a belföldre szánt csomagküldeményt mindenképp ajánlatos ugyancsak legkésőbb december 20-ig postára adni, hogy a címzett még karácsonyra megkaphassa.

– hívta fel a figyelmet a Szlovák Posta szóvivője, Iveta Dorčáková. A tengeren túli és az EU-n kívüli országokba szánt küldemények esetén természetesen még több idővel kell számolnunk, miközben az árucikkeket tartalmazó küldeményeknél ilyenkor a vámügyintézés is hosszabb ideig tart, mint egyébként.

Hírdetés

„Amennyiben külföldről adnának fel Szlovákiába irányuló küldeményt, a vámügyintézésre való tekintettel ajánljuk főleg a csomagok esetén a szenteste előtt legalább 7–8 nappal történő postára adást“ – közölte Dorčáková. Levél esetén is legalább 5–6 nappal szenteste előtt fel kell adnunk a küldeményt.

Ebben jelentős szerepe van az interneten keresztül történő ajándékvásárlásnak, az ajándékok postai úton történő küldésének, valamint annak, hogy még mindig tartja magát a karácsonyi üdvözlőlapok küldésének szokása.

(NZS/Felvidék.ma/Webnoviny)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »