Migránstábor a párizsi városháza előtt – volt…

Kétszázhuszonhat embert szállítottak el kedden a francia hatóságok a párizsi városháza előtt augusztus elején kialakult, migránsok lakta sátortáborból.

Hírdetés

Az elsősorban Nyugat-Afrikából származó bevándorlókat egy ideiglenes befogadólétesítményben helyezték el a Párizs körüli Ile-de-France régióban – közölte az illetékes prefektúra. Ezt követően „a helyzetük és a beleegyezésük függvényében” más régiókba irányítják őket, szociális és egészségügyi támogatást nyújtó átmeneti befogadóintézményekbe, ahol a vízumjogosultságukkal kapcsolatos adminisztratív helyzetüket is fel tudják mérni – áll a közleményben.
   
Augusztus eleje óta egyre több család telepedett le a párizsi városháza előtti téren: többségében nők kisgyerekekkel, Burkina Fasóból, Elefántcsontpartról, Szenegálból, Maliból és Guineából.
   
Hétfőn a fővárosi önkormányzat nyilvánosan kérte az illetékes hatóságoktól, hogy találjon sürgős lakhatási megoldást a családoknak.
   
A közlemény szerint az év eleje óta 24 sátortábort ürített ki a rendőrség, és 3783 embernek biztosított sürgősségi szállást.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »