Miért nem tudnak minket elfogadni manapság annak, akik vagyunk? Felnőtt, érett férfinak

Miért nem tudnak minket elfogadni manapság annak, akik vagyunk? Felnőtt, érett férfinak

Manapság trendi a stream, a sorozatok világa. Bevallom én is jó pár tényleg élvezetes és kreatív sorozatot láttam már. De sajnos rengetegszer találkozom “a” jelenséggel. Nem tudnak, vagy akarnak minket, felnőtt, érett, normális férfiakat elfogadni önmagunknak. A cél szinte mindig az önérzetünk rombolása és a bűntudatkeltés vélt vagy valós bűnök miatt.

Családi sci-fi sorozat a Netflixen. Űrutazóék bajba kerülnek, egy egész család. Kezdeném élvezni, amikor kiderül, hogy az apa erőszakos, a saját fiát értelmetlenül veszélybe sodró, és aki bátor és ügyes, az természetesen egy lány. Ő menti meg a testvérét és az egész családot. Nem az a bajom, hogy egy lány talpraesett. Az a bajom, ha mellette a fehér, középkorú édesapja csak erőszakos és zsarnoki lehet.

Star Wars sorozat. A kezdetben vagány és sármos főhős (férfi) végül egy szerencsétlen anyámasszony katonájává válik, akit a női mellékszereplő kell, hogy többször is megmentsen. Agyrém.

Rajzfilm, szintén Netflix. Középkori Japán, főhősnőnk szuper ninja és szamuráj egyszerre (nem baj, legalább jó alapja van az akcióknak) viszont egyetlen jóravaló épkézláb férfi sincsen mellette. A hatodik rész környékén úgy tűnik mintha, férjhez megy egy rendes emberhez, egymásba szeretnek, látszatra boldogság van. Aztán kardforgatásban legyőzi a férjét, erre az megsértődik, kiszolgáltatja a rá vadászóknak, végül a nő saját kezével öli meg a férjét is. Itt egy picit megállok, mert szerintem van létjogosultsága annak, hogy ábrázoljuk, amikor egy nő lepipál egy férfit férfias területen, az megszégyenítő egy férfinak, sebződik és meggondolatlanül bántó, sértő lehet. Én is átéltem ilyet, rossz érzés, amikor kiderül, hogy egy nő férfibb mint én. Pl. jobban ért az autókhoz nálamnál. Túl lehet élni egyébként, de hiteles, hogy ez a férfinak rosszul essen.

De miért kell ezt megtetézni árulással, jellemtelenséggel, gyávasággal, stb-vel? De még ez is oké lenne, ha legalább egy fontosabb mellékszereplője lenne a sorozatnak, aki Férfi és Ember(-i, – séges).

Hírdetés

Teljesen más forrás: 444. Cikket írtak arról, hogy a nők keményebb vadászok lehettek az őskorban, mint a férfiak. Persze már megint: vegyük el azt, ami a férfiaké, és adjuk a nőknek. A bevett vadászó férfiideált cseréljük le a vadászó nőire de úgy, hogy a férfi lelke támasz nélkül maradjon. A nők férfibbak (voltak) mint te, és ezt szó nélkül fogadd el. Önérzeted, önértékelésed egyre apasztják, minden eszközzel próbálnak összetörni – emellett menjünk csak el nyugodtan szavak nélkül. A férfi egó lett a közellenség. Csak a megtört férfi a jó férfi.

Nem szállok vitába a 444 – el, olyan banális ökörség már a cím is, hogy magát nevetteti ki, aki komolyan veszi. Pedig tudományos “bizonyítékok” is vannak egészen biztosan a címben foglaltak alátámasztására, (bevallom, nem jutottam tovább a címnél) csakhát amikor a tudományt módszeresen a másik megtörésére használják, és csak akkor, ha az a céljaiknak megfelel, akkor a tudományosság már csak látszatnak hat, és nem több hamis máznál. Vagyis hozhatnak statisztikát, hipotézist, akármit, nem fogom elhinni.

Bevallom, komolyan gondolkodtam, hogy felhagyok a férfimozgalmasdival, elég, hogy konzervatív kormányunk legyen, az védi – dehogy egyébként – a férfiakat és a férfiasságot eléggé. De nem lehet abbahagyni, olyan kulturális ostrom alatt állunk. Védeni és terjeszteni kell a férfiasságot, a pozitív férfias szellemet. És egyébként a nőit is, az igazán nőit. Amely nem gyenge férfiutánzat akar lenni, hanem inkább eredeti NŐ.

Szóval nem hagyom abba, írni, beszélgetni és előadni fogok, meg persze tüntetni, és utcára kiállni. Csak most már a Nőiségért is, és nem csak a Férfiasságért.

 


Forrás:ferfihang.hu
Tovább a cikkre »