Miért érdemes házfelújításkor az ablakcserére is gondolni?

Miért érdemes házfelújításkor az ablakcserére is gondolni?

Ha lakásfelújítást vagy házfelújítást tervezünk, akkor az egyik legnagyobb feladat az ablakok cseréje. A régi nyílászárók sokszor már rosszul záródnak, kiengedik a meleget, és esztétikai szempontból is kifogásolhatóak.

Érdemes hát a felújítási munkálatok megtervezésekor az elsődleges helyre sorolni a régi, már nem hatékony ablakok cseréjét. A mai modern műanyag ablak berakása már akár néhány óra alatt kivitelezhető, és az utómunkálatok sem igényelnek különösebben nagy nehézséget. Kiderítettük, hogyan érdemes ablakot választani, és milyen előnyei vannak a modern nyílászáróknak. 

Az ablakcsere sok esetben jelentős anyagi terhet róhat a családi kasszára, éppen ezért érdemes olyan helyen vásárolni, ahol minőségi termékeket találunk jó árakon. Az Ajtorendeles.hu webshop kínálatában olyan ablakokat vásárolhatunk, amelyek mindegyike magas minőségben készült, áraik mégis rendkívül kedvezőek.

Növeljük az energiahatékonyságot!

Az ablakcserekor a legnagyobb előny az otthonunk energiahatékonyságának növelése. A műanyag ablakok jól záródnak és az Ajtorendeles.hu webshopjában kapható termékek háromrétegű hőszigetelt üvegezéssel rendelkeznek. Ennek köszönhetően télen bent tartják a meleget és nem engedik be a hideg levegőt, míg nyáron kellemes hűs klímát biztosítanak a helyiségben.

Így a komfortérzetünket nagyban tudjuk növelni oly módon, hogy közben a fűtésszámlán még spórolhatunk is. Ugyanakkora fűtésszámla mellett jóval melegebb lesz a lakásban, mert az ablakok hőszigetelése nagymértékben csökkenti a hőveszteséget. 

A műanyag ablakok ráadásul sokkal nehezebben feszíthetőek fel az erős acélmerevítésnek köszönhetően, így a biztonságérzetünket is növelhetjük azáltal, hogy nem kell félnünk a betöréstől. Emellett esztétikailag mind a ház frontját, mind a belső terek hangulatát látványosan feldobja. Egységes és letisztult képet ad, ezáltal sokkal otthonosabb érzésünk lesz a helyiségbe belépve.

Hírdetés

Milyen ablakot válasszunk?

Egy kisebb konyhába vagy éppen a fürdőszobába jellemzően elegendő egy maximum 80 cm szélességű ablak, de a kamrába ennél jóval kisebb méretűt is találhatunk az Ajtorendeles.hu kínálatában.

Az ablakok méretét mindig annak megfelelően válasszuk meg, hogy az adott helyiségben mekkora a fényigényünk. A nappaliban például érdemes arra törekedni, hogy minél nagyobb felületen áramolhasson be a fény, hiszen a napunk nagy részét ott töltjük. Így a mindennapi tevékenységek végzése sokkal könnyebb lesz, ráadásul ha több fényt kap a szoba, akkor nincs szükségünk annyi lámpafényre, ami jót tesz a szemünknek is, és az energiafogyasztásunkat is csökkenthetjük.

Ár-érték arány figyelembevétele

A nyílászárók cseréje előtt érdemes minden egyes helyiségben felmérni, hogy milyen méretű ablakra van szükségünk, és annak megfelelően kikalkulálni a végösszeget, hogy mindenhová a lehető legnagyobb szükséges méret kerülhessen.

Ha ablakcserét tervezünk, feltétlenül érdemes ellátogatni az Ajtorendeles.hu webshop oldalára, ahol egészen biztosan minden helyiségbe megfelelő méretű és típusú műanyag ablakot találhatunk kedvező árakon.

(x)


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »