„Mi, zoboraljai magyarok és a székelyek összetartozunk!”

„Mi, zoboraljai magyarok és a székelyek összetartozunk!”

Járási rendezvényként első alkalommal tartották meg az Összetartozás Tánca rendezvényt Zoboralján június 4-én, a nemzeti összetartozás napján. Az eseményre az Alsóbodokon található Esterházy János Zarándokközpontban került sor.

Paulisz Marián, Alsóbodok község polgármestere és a Szövetség párt járási elnöke nyitotta meg a rendezvényt. A Nyitrai járás magyar iskoláinak diákjai és óvodáinak neveltjei vettek részt az eseményen, melyre tanáraik és nevelőik készítették fel a gyerekeket. A Nyitrai járás magyar tanintézményei közül a koloni alapiskola és óvoda, a nagycétényi alapiskola és a nagycétényi Manócska óvoda, az alsóbodoki alapiskola és óvoda diákjai járták az összetartozás táncát a Szent György Lovagrend Felvidéki Nagypriorátusa Zoboralji Apródai pedig ceremoniális feladatok ellátásával emelték a rendezvény ünnepélyességét.

Az első alkalommal megtartott Összetartozás Tánca Zoboralján a zoboralji magyar és székely összetartozás jegyében zajlott. Paulisz Marián beszédében kiemelte:

Hírdetés

Tartással magyarként élünk és a magyar jövőben bízunk. Ezért az Összetartozás táncával azt is szeretnénk üzenni, hogy mi, zoboraljai magyarok és a székelyek összetartozunk!”

Az összetartozás táncáról készült videó ITT tekinthető meg.

Jancsó Badacs Károly/Felvidék.ma


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »