Mi mindenért hálásak az emberek? – Kinyitották a hálaládát Egyeken

Mi mindenért hálásak az emberek? – Kinyitották a hálaládát Egyeken

„Jézus mindig megköszönte. Soha nem törte úgy meg a kenyeret, hogy égre ne nézett volna, és hálát ne adott volna érte.” (Gyökössy Endre) – Mint arról már korábban hírt adtunk, Szent József-év alkalmából az egyeki Szent József-templomban hálaládát helyeztek el azzal a céllal, hogy hálaadásra ösztönözzék a híveket. A láda tartalmát először nézték meg és adták közre név nélkül a szervezők.

A hálaládába családjaikért, a mindennapok történéseiért, apró eseményeiért megfogalmazott köszönő sorokat lehetett elhelyezni. Ezt bárki, bármikor, napközben is megtehette, sőt arra is volt lehetőség, hogy miután a templom csöndjében elmerülve a szívből szóló hálaüzeneteket papírra vetette valaki, imában köszönetet mondjon. A szervezők most beletekintettek a hálaláda értékes tartalmába és közzé tették a „hálás” gondolatokat. Ezzel szeretnének mindenkit arra buzdítani, hogy adjanak hálát a számukra fontos dolgokért, és rácsodálkozzanak rá arra, milyen aprónak tűnő dologért is mondhatunk köszönetet.

Hírdetés

A hálaláda továbbra is várja a köszönő sorokat, a csöndes elmélkedőket a nap folyamán, bármelyik időpontban, eddigi teljes tartalma pedig elolvasható az egyeki Szent József Plébánia honlapján.

Forrás és fotó: Öröm-hír Sajtóiroda/Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »