Mi, hol, mikor?

Mi, hol, mikor?

XXX. Erdővidéki Közművelődési Napok

Bölönben a Bölöni Farkas Sándor Általános Iskolában 10 órától, valamint Bodoson a Budai Emília Közösségi Házban 18 órától Fekete Hunor, a sepsiszentgyörgyi Művészeti és Népiskola oktatója, népzenész (Nagyajta) hangszerbemutatója. Erdőfülében az alsó iskolában 18 órától Szenvedélyünk Erdővidék – Deák András (Erdőfüle) és Szőcs Szilárd (Erdőfüle) könyv- és filmbemutatója. SZERDÁN: Apácán az Evangélikus Gyülekezeti Nagyházban 18 órától Kalapszalag – a Kelekótya Együttes (Barót) interaktív zenés gyermekfoglalkozása. Baróton a Művelődési Ház Bodosi Dániel-termében 18 órától az Erdővidék Kultúrájáért Díj átadási ünnepsége – díjazott: Zakariás Erzsébet néprajzkutató, laudációt mond Pozsony Ferenc néprajzkutató, egyetemi tanár (Kolozsvár), közreműködnek Ségercz Feri (furulya, Sepsiszentgyörgy) és meghívottjai: Szűcs Dea (hegedű), János Géza (koboz, brácsa). Köpecen a régi felekezeti iskolában 19 órától Szenvedélyünk Erdővidék – Deák András (Erdőfüle) és Szőcs Szilárd (Erdőfüle) könyv- és filmbemutatója.

Mesélő Háromszék A rendezvénysorozat befejező napjának programja: ma 10 és 12 órától a Cimborák Bábszínházban a szatmári Bri­ghella Bábszínház Tótágas, avagy bolond mesék című mesés bábelőadása (rendező: Bartal Kiss Rita, ajánlott életkor: 3 éven felülieknek, jegyár: 10 lej/fő); 16.30–18 óráig a Míves Házban mesetáncház – Benkő Éva, Karácsony-Tóth Tünde és a Folker együttes: A papucsszaggató királykisasszonyok (ajánlott életkor: 2 éven felülieknek). Jegyek előfoglalását a 0754 409 940-es (Szabó Emese) vagy a 0757 047 717-es (Péter Orsolya) telefonszámra várják. Jegyeket váltani a helyszínen az előadások előtt fél órával lehet.

Színház TAMÁSI ÁRON SZÍNHÁZ. A sepsiszentgyörgyi társulat évadnyitó előadását, William Shakespeare A vihar című színművét (r.: Bodó Viktor) ma és 17-én 19 órától játssza a nagyteremben (színpadra épített nézőtér előtt). * Október 11-én, pénteken 19 órától a Háromszék Táncstúdióban a Magical Deer, a Váróterem Projekt vendégelőadása látható. M STUDIO. A sepsiszentgyörgyi mozgásszínház a Háromszék Táncstúdióban október 9-én, szerdán 19 órától romeo@ julia.com című produkcióját játssza. Koncepció, koreográfia: Fren_Ák, korhatár: 18 éven felülieknek. JEGYEK a sepsiszentgyörgyi előaásokra a központi jegyirodában és a biletmaster.ro honlapon válthatóak. UDVARTÉR SZÍNHÁZ. A kézdivásárhelyi színház legújabb produkciójának bemutatójára október 11-én, pénteken 19 órától kerül sor a Vigadó Művelődési Központ nagytermében. A Barta Lajos Szerelem című színműve alapján született, azonos című előadás majdnem boldog történet, rendezője Dálnoky Csilla. Az előadásra a Kosztándi Jenő-bemutatóbérlet érvényes, szabadjegyek korlátozott számban kaphatóak. A Boér Géza-bérleteket továbbra is meg lehet vásárolni.

Könyvbemutató Az Árkosi Kulturális Központban (Sepsiszentgyörgy, Olt utca 6. szám) október 9-én, szerdán 19 órától bemutatják László Zsuzsa Tetőtér című könyvét, amely a Tinta Kiadó gondozásában jelent meg.

Hírdetés

Sepsi Design Week 2024 A sepsiszentgyörgyi dohánygyár épületében október 8–13. között zajlik az idei Sepsi Design Week rendezvénysorozata. A mai program: 19 órától a Design Week hivatalos megnyitója a Dohánygyár design kávézóban; 19.30-tól tárlatvezetés a dohánygyár I. emeletén: helyi tervezők kiállítása; a FISE (magyarországi Fiatal Iparművészek Stúdiója) kiállítása ; METU – Best of 2023 (Budapesti Metropolitan Egyetem); a Soproni Egyetem, a Csernáton 2023 Design Tábor, a Kolozsvári Művészeti és Design Egyetem kiállítása; Bukaresti Nemzeti Művészeti Egyetem (UNARTE) kiállítása; a brassói Transilvania Egyetem; a Partiumi Keresztény Egyetem kiállítása; Verseny: Cricova Pincészet Tramonto borcímkéjének újratervezése a Sepsiszentgyörgyi Design Week keretében; METU x Sopron installáció helyi tervezők vezetésével; Autó Bogyó; 20–22 óráig Dohánygyár design kávézó networking. Szerdán: a dohánygyár I. emeletén 10–20 óráig tárlat; 10–14 óráig műhelymunka: 3D Workshop – Ismerd meg a 3D nyomtatás világát a Wieb Toys-al (csoportok számára előjelentkezés szükséges); 14: órától műhelymunka: Fantasy Character Design workshop analóg módszerekkel (előjelentkezés szükséges); a Dohánygyár design kávézóban 16–17 óráig Egyetemi kerekasztal – Kolozsvári Művészeti és Design Egyetem, UNARTE, brassói Transilvania Egyetem, ProWood klaszter; 17.30–18.30-ig Együtt – működve: tehetséggondozás és a pályakezdés támogatása FISE módra – Mascher Róbert  előadása; 19–20.30-ig rövidfilm-vetítések és beszélgetés – Budapesti Metropolitan Egyetem; 20–23 óráig Dohánygyár design kávézó networking. Jegyek: kiállításjegy: 15 lej; kiállításjegy diáknak: 10 lej; műhelymunkajegy: 30 lej (3D nyomtatás, könyvkötő);  Nightshift: 25 lej; Food Design: 50 lej; Fashion Show: 35 lej. 16 éven aluliak számára a kiállításra való belépés ingyenes.

Zene HACSATURJÁN-EMLÉKEST. Ma 18 órától rendkívüli Aram Hacsaturján-emlékestre hívja a közönséget az Árkosi Kulturális Központ (Sepsiszentgyörgy, Zeneház, Olt utca 6. szám). Az est előadói a Trio Spiritoso együttes: Péter Ernő (hegedű), Benedek Szilamér (klarinét), Ambrus Sándor József (zongora). Műsoron: Aram Hacsaturján-, Kovács Béla- és Vittorio Monti-művek. Jegyeket előre is meg lehet vásárolni a központ székhelyén 9–15 óráig (telefon: 0267 373 651). Egy jegy ára 20 lej.

Mozi MŰVÉSZ MOZI. A sepsiszentgyörgyi mozi mai műsora: 16.15-től Gru 4. (magyarul beszélő) és Transformers Egy (románul beszélő), 18 órától Átkelés (román feliratos), 18.15-től Vincentnek meg kell halnia (román feliratos), 20 órától Kétszemélyes téboly (román feliratos), 20.15-től Vadállat (román feliratos).

Hitvilág TÁMOGATÓCSOPORT. Szenvedélybetegeket és hozzátartozóikat várják ma 18 és 20 óra között Sepsiszentgyörgyön a Szemerjai Református Egyházközség könyvtártermében. ÉLET A LÉLEKBEN. Sepsiszentgyörgyön a Szent József-plébánián ma 18.45-től 21 óráig, a Krisztus Király-plébánián szerdán 19-től 21 óráig tartják az Élet a Lélekben plébániai imacsoportok találkozóját, melyet élőben közvetítenek az eletalelekben.ro honlap Élő adás menüpontjában; ugyanott a hangfelvétel vissza is hallgatható. SZÜRETI BÁL. Október 12-én, szombaton 19 órától kosaras szüreti bált szervez a sepsiszentgyörgyi Krisztus Király Egyházközség a Székely Mikó Kollégium konferenciatermében. Zenél a Rustic Band, fellép a Kincskeresők néptáncegyüttes. A részvétel iratkozáshoz kötött, a részvételi díj 40 lej felnőtteknek, 10 lej gyerekeknek.

Ügyelet Sepsiszentgyörgyön ma 20 és 6 óra között a Stadion utcai Szemerja gyógyszertár (telefon: 0267 313 942) teljesít éjszakai szolgálatot. Kézdivásárhelyen ma a Molnár Józsiás utcai Szent Anna gyógyszertár (0267 360 015) a szolgálatos.

Röviden VÍZELZÁRÁS. Az ivóvíztartály tisztítása és fertőtlenítése miatt szünetel az ivóvíz-szolgáltatás Barátoson október 7-én, hétfőn 19 órától kedden 21 óráig; Teleken október 8-án, kedden 19 órától szerdán 21 óráig. A beavatkozás célja, hogy az ivóvíz továbbra is kiváló minőségű maradhasson. * Munkálatok miatt szünetel a szolgáltatás október 9-én, szerdán 8–18 óráig Sepsiszentgyörgyön az Építők út 1., 2., 3., 4., 5., 6. és 7. szám alatt. SZORGOS KEZEK. A sepsiszentgyörgyi Szent József-plébánia könyvtárában ma 15 órától kézműves-népművészeti tevékenységre (hímzés, kötés, horgolás, gyöngyfűzés) várja az érdeklődőket a Szorgos Kezek Díszítőművészeti Szakkör. LOMTALANÍTÁS. A Tega Rt. vidéki lomtalanítási akciója során régi bútorokat, gumiabroncsokat, elektronikai hulladékot, ruhaneműt szállítanak el ma Szörcsén és Székelytamásfalván, szerdán és csütörtökön Gelencén. Honlap: tega.ro.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »