Mi, hol, mikor?

Mi, hol, mikor?

Színház

9-én, szombaton 19 órától a Háromszék Táncstúdióban a temesvári Unfold Motion vendégjátéka: Vulnus – The Quality of Being Easily Hurt (koncepció, koreográfia, szöveg: Beatrice Tudor & Filip Stoica), The Story of Lost Stories (koncepció, koreográfia: Lavinia Urcan), korhatár: 15+, időtartam: 2 óra (egy szünettel). Jegyek válthatók a sepsiszentgyörgyi központi jegyirodában, illetve a biletmaster.ro honlapon. JEGYÁRUSÍTÁS. Megkezdődött a jegyárusítás a Tamási Áron Színház szilveszteri előadására. John Kander–Fred Ebb–Bob Fosse Chicago című közismert musicaljét az Újvidékről érkezett Puskás Zoltán rendezi. A szilveszter esti bemutatóra a jegy 120 vagy 100 lejbe kerül, a januári előadásokra olcsóbbak lesznek a belépők.

Bábszínház ADVENT A BÁBSZÍNHÁZBAN. Advent vasárnapjain, december 10-én és 17-én 17 órától a Cimborák Bábszínház Sepsiszentgyörgyön a Betlehem, angyaljáték című 50 perces, Nagy-Kopecz­ky Kálmán által rendezett előadását játssza, amelyet szeretettel ajánlanak minden 4 év fölötti nézőnek. Érdeklődni, jegyet foglalni a 0755 335 400-as telefonszámon lehet Csüdöm Eszternél. Jegyváltás fél órával a kezdési időpont előtt a Cimborák Bábszínház stúdiótermében. Egy jegy ára 10 lej.

Zene GÁLAHANGVERSENY. Ma 19 órától Sepsiszentgyörgyön az Árkosi Kulturális Központ rendkívüli gálahangversenyt szervez a Zeneház koncerttermében (Olt utca 6. szám). Fellépnek az Impressione Kvartett előadóművészei: Alina Nauncef (hegedű), Alexandru Nauncef (hegedű), Ioana Papa (brácsa), Vanda Multhaler (cselló). Meghívott: Anca Preda (zongora). A belépés ingyenes. CLASSICAL SINGERS. A kézdivásárhelyi Vigadó Művelődési Központ nagytermében december 7-én, csütörtökön 18 órától a Classical Singers ad karácsonyi koncertet. ÜNNEPVÁRÓ KONCERT. Az Európa és a világ több városának színpadán is megfordult, nemzetközileg ismert szentegyházi Gyermekfilharmónia ad koncertet december 10-én, vasárnap 19.30 órától Sepsiszentgyörgyön a Krisztus Király római katolikus templomban. A 140 tagot számláló Gyermekfilharmónia Angyalok szózata című előadásában adventi és karácsonyváró egyházi kórusművek, magyar karácsonyi népdalfeldolgozások, valamint más népek karácsonyi népdalfeldolgozásai hallhatók. Az ünnepváró hangversenyre jegyeket a városi kulturális szervezőirodában (Szabadság tér 1. szám), valamint a helyszínen lehet vásárolni. Jegyár: 10, illetve 7 lej. ERDÉLYI TURNÉ. Fisch Móni (Liszt Ferenc-díj), Kalocsai Zsuzsi (Jászai-díj, Érdemes Művész, a Magyar Érdemrend tisztikeresztje) és Hajdú Steve várja a közönséget december 16-án, szombaton 19 órára a sepsiszentgyörgyi Vártemplom gyülekezeti termében operett-, musical-, nótagálaest és stand-up rendezvényre. Jegyek elővételben a Treff utazási irodában válthatók kedden, szerdán és csütörtökön 16–17.30 óráig. Telefon: 0746 208 811.

Tánc HÁROMSZÉK TÁNCEGYÜTTES. A Hazától hazáig című folklórelőadást Módos Máté és Módosné Almási Berta Csilla rendezésében december 7-én, csütörtökön 19 órától Gyergyóalfaluban a Petőfi Művelődési Házban, december 27-én, szerdán és 28-án, csütörtökön 19 órától Sepsiszentgyörgyön a Háromszék Táncstúdióban játsszák. A Világhírű Redever című táncjátékra december 11-én, hétfőn 10 órától szervezett előadáson várják a kicsiket a Háromszék Táncstúdióba. A sepsiszentgyörgyi előadásokra jegyet a központi jegyirodában lehet vásárolni. Az iroda nyitvatartási rendje: hétfőn és szerdán 8–16 óráig, kedden és csütörtökön 8–18 óráig, pénteken 8–15 óráig, valamint előadások előtt egy órával. Telefonszám: 0267 312 104. KARÁCSONYI TÁNCHÁZ. A hagyományos karácsonyi táncházat december 27-én, szerdán 21 órától tartják a Tamási Áron Színház és a Háromszék Táncstúdió előcsarnokában.

Hírdetés

Könyvbemutató Eseményszámba menő könyv bemutatóját tartják a sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtárban december 6-án, szerdán 18 órakor: Petőfi Sándor Az apostol című művének román fordítását ismerheti meg a közönség, amely idén jelent meg a jászvásári TipoMoldova Kiadónál, Kocsis Francisko fordításában, Balázs Imre József irodalomtörténész előszavával. A könyvről a kiadó igazgatója, Aurel Ștefanachi költő, író, valamint Balázs F. Attila költő, író, műfordító, a kötet szerkesztője beszél. Házigazda: Szonda Szabolcs könyvtárigazgató. A könyv a helyszínen mind puha fedelű, mind díszkötéses kiadásban megvásárolható.

Hitvilág SZENT JÓZSEF-TEMPLOM. Advent hétköznapjain roráté szentmiséket végeznek minden reggel 6 órától a sepsiszentgyörgyi belvárosi katolikus templomban. Advent keddjein a fiatalokat, advent csütörtökjein a családokat: gyerekeket, szülőket, advent szombatjain pedig az időseket várják a roráté szentmisékre és utána a plébániára egy kis harapnivalóra, teázásra, kávéra. KRISZTUS KIRÁLY-TEMPLOM. A sepsiszentgyörgyi Gyár utcai katolikus templomban a hajnali szentmisék 6 órától kezdődnek, az esti szentmiséket 18 órától az altemplomban tartják. A hajnali szentmisék után rózsafüzért imádkoznak a meg nem született magzatokért. Kedden reggel a gyerekroráté után várják a gyerekeket, szülőket kalácsra és teára az altemplomban. A Háló közösség december 9-én, szombaton 9.30-tól adventi lelki napot tart bűnbánat–gyónás–megtérés témában, amelyre várnak mindenkit. Szombaton 15 órától a máltai ifjúság adventi együttlétére kerül sor az altemplomban. IMAESTMARATON ÁRKOSON. Mától elkezdődik Árkoson a Dózsa György utca 3. szám alatt a száz napos dicsérő zenés és csendes elmélkedő, vallási hovatartozástól független imaest-sorozat. Minden alkalomkor felolvasnak és értelmeznek egy igeszakaszt az Új Testamentumból, megpróbálják ezáltal is megérteni Jézus üzenetét. Minden alkalom legvégén közösen fohászkodnak a betegek gyógyulásáért. A heti program: ma 20.30–21.30-ig, kedden 17.45–18.45-ig, szerdán 19.15–20.15-ig, csütörtökön 18–19 óráig, pénteken 19.30–20.30-ig, szombaton és vasárnap 18–19 óráig.

Mikulás-váró rendezvények SEPSISZENTGYÖRGY. December 5-én, kedden 18 órától a Vár­templom közösségi házában Mikulás-váró estét szerveznek. A szülők és nagyszülők, amennyiben szeretnék élményekben gazdag Mikulás-járásban részesíteni gyermekeiket/unokáikat, jelezzék részvételi szándékukat december 4-éig a 0742 413 269-es telefonszámon (Bucsi Zsolt Tamás). A helyek száma a terem befogadóképessége miatt korlátozott. KÉZDIVÁSÁRHELY. Kedd reggel 8 órakor Mikulás-járás a kézdivásárhelyi óvodákban: az önkormányzat Mikulása meglátogat minden óvodás gyermeket. * A W. Wegener parkban 16.30-tól interaktív Mikulás-váró játékok és fénygyújtás a Wegener Pro Sanitate Alapítvány eseményeként, partnerségben Kézdivásárhely önkormányzatával. A játékokat Kolcsár Linda vezeti, közreműködnek a Zöld Nap Egyesület, a Gábor Áron Cserkészcsapat, valamint a Wegener Pro Sanitate Alapítvány önkéntesei.

Játékos zenés előadás A sepsiszentgyörgyi Isabella Boutique Hotelban december 5-én, kedden 17 órától a Kőszínház Független Társulás bemutatja Téli mese című előadását. Játssza: D. Gulácsi Zsuzsanna, írta és rendezte: Dávid Péter. Belépő: 20 lej (gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt). Mivel a férőhelyek száma korlátozott, kérik, a részvételi szándékot jelezzék a 0741 258 646-os telefonszámon. Az esemény ideje alatt az Isabella Boutique Hotel büféje is nyitva tart.

Módosulnak a jegy- és bérletárak A Multi-Trans Rt. értesíti az utasokat, hogy módosulnak a jegyárak december 1-jétől és a bérletárak december 20-tól. A december 1. előtt megvásárolt buszjegyek érvényesek és felhasználhatóak lesznek az év végéig. Az új jegyárak: egy utazásra érvényes jegy (az automatáknál kiváltható) 2,50 lej, két utazásra érvényes jegy 5 lej, tízdarabos gyűjtőjegy 22 lej, közvetlenül az autóbusz sofőrjétől beszerzett, egy utazásra érvényes jegy 5 lej. Az új bérletárak: az összes vonalra érvényes havi bérlet 84 lej, a kedvezményes bérlet nyugdíjasoknak 1450 lejes nyugdíjig ingyenes, 1451–2000 lej közötti nyugdíj esetén 42 lej. Sepsiszentgyörgy valamely oktatási intézményében tanuló diákoknak a bérlet ingyenes.

Ügyelet GYÓGYSZERTÁR. Sepsiszentgyörgyön ma 20–6 óráig a Nicolae Iorga utcai dr. Max (Sensiblu) gyógyszertár teljesít éjszakai szolgálatot (telefon: 0267 312 049). Kézdivásárhelyen ma az Állomás utcai Help Net (0267 360 520) gyógyszertár a szolgálatos. FOGÁSZAT. Sepsiszentgyörgyön egész héten 9–12 óráig a Sport utca 3. szám, 1/I/1. alatti Oral Care rendelőben fogadják a sürgősségi eseteket (telefon: 0267 708 465).


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »