Mi, hol, mikor?

Mi, hol, mikor?

Könyvbemutató

• Jászberényi Sándor író lesz a sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtár vendége november 15-én, szerdán 18 órától. A Gábor Áron-teremben sorra kerülő könyvbemutató tárgya az író legutóbbi, Mindenki másképp gyászol című regénye. A meghívottat Miklóssi Szabó István író kérdezi, beszélgetésük témája nemcsak a jelzett kötet lesz, hanem az ukrajnai és a gázai hadi helyzet is. Ehhez illeszkedik az az alkalmi fotókiállítás is, amely a jelzett hadszíntereken a szerző által készített felvételekből áll össze, és amely megtekinthető a bemutató alkalmával.

Színház TAMÁSI ÁRON SZÍNHÁZ. A sepsiszentgyörgyi színház november 14-én, kedden 19 órától és 15-én, szerdán 19 órától a nagyteremben Ivan Viripajev: Iráni konferencia előadását játssza Bocsárdi László rendezésében. Korhatár: 16+, időtartam: 2 óra 30 perc szünet nélkül. Jegyek válthatók a központi jegyirodában és a biletmaster.ro honlapon.

Tánc November 16-án, csütörtökön 10 és 12 órától a Kovásznai Művelődési Központba várja az érdeklődőket Világhírű Redever című, gyerekeknek készült táncjátékára a Háromszék Táncegyüttes. A jegyek ára 15 lej. A szervezők az előadást a legkisebb, óvodás korosztálytól egészen ötödik osztályos korig ajánlják minden gyermeknek, de a felnőttek sem fognak unatkozni! Szervezett csoportok jelentkezését a 0762 674 516-os telefonszámon várják.

Előadások ELŐADÁS AZ ÁRPÁD-HÁZI SZENTEKRŐL. Sepsiszentgyörgyön a Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron-termében 14-én, kedden 17 órától előadást hallhatunk Szent Imre és Szent László életéről. Az elő­adáson különös hangsúlyt kap Szent Imre lelki tisztasága mint követendő példa, illetve Szent László lelkülete, mely napjainkban is hatást gyakorol a magyarságra. Ugyanakkor megismerhetjük a „szentlászlóizmus” időtlen fogalmát, melyet az előadó, Bálint Huba székelyudvarhelyi kutató most mutat be először. A PSZICHÉS EGÉSZSÉGRŐL. A Mathias Corvinus Collegium eseményeként Sepsiszentgyörgyön a Fidelitas Hotel konferenciatermében kedden 18 órától Antalka Ágota pszichológus, író, több nemzetközi és hazai szakmai projekt koordinátora, tudományos társaságok tagja, egyetemi társtanár, konferenciák előadója Pszichés egészségünk háború és világjárvány kereszttüzében címmel tart előadást. A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Bejelentkezni az mcc.ro oldalon található űrlapot kitöltve lehet. DELIÁGA ÉVA GYERMEKPSZICHOLÓGUS ELŐADÁSA. November 17. és 21. között újabb közérdekű előadás-sorozatot szervez az Eventikum, ez alkalommal Deliága Éva okleveles pszichológus, integratív gyermekterapeuta részvételével. Az előadások a Jól csinálom? – gyermeknevelés a 21. században cím köré szerveződnek, és öt erdélyi városban lesznek elérhetőek. A sepsiszentgyörgyi előadásra november 18-án 19 órakor kerül sor a Székely Mikó Kollégium konferenciatermében. A gyermekpszichológus többek közt a gyerekek viselkedéséről, a különböző pszichológiai tünetekről és a praxisában tapasztalt esetekről is beszélni fog, konkrét gyakorlati gyermeknevelési tippekkel fűszerezve mondandóját. Jegyeket online az eventikum.ro oldalon lehet vásárolni, az elővételben el nem kelt jegyeket a szervezők a helyszínen értékesítik.

Tortoma Önképzőkör November 14-én, kedden 19 órától a baróti művelődési ház Bodosi Dániel-termében Így láttam Amerikát… címmel Bodosi Imre informatikus, vállalkozó (Barót, Sepsiszentgyörgy) tart vetített képes élménybeszámolót. Házigazda: Demeter Zoltán művelődésszervező.

Hírdetés

Zene TIBERIUS FESZTIVÁL. Az idei Tiberius Nemzetközi Kamarazene Fesztiválon a műfaj jeles hazai és külföldi képviselőit látja vendégül a Marosvásárhelyi Filharmónia és az Árkosi Kulturális Központ. A Sepsiszentgyörgyön fellépő művészek: ma 18 órától Duo DA VAI: Marnix Verberne (brácsa, Hollandia), Jaroszlav Kolpakov (zongora, (Oroszország); 17-én, pénteken 18 órától Fidelio Quartet: Schwartz Zoltán (hegedű, Magyarország), Marley Erikson (hegedű, Amerikai Egyesült Államok), Sándor József (brácsa, Magyarország), Izumi Hagiwara (cselló, Japán); 18-án, szombaton 18 órától Resonance Quartet: Szabó B. L. Rubin (hegedű, Románia), Silvana Ghermet (hegedű, Románia), Adela Bărăștean (brácsa, Románia), Ashley Green (cselló, Amerikai Egyesült Államok); 19-én, vasárnap 18 órától Osimun Quartet: Maria Bel Serra (Soprano Sax), Fátima Alcázar (Alto Sax), Inés González (Tenor Sax), Ricard Martínez (Baritone Sax, Spanyolország). A jegy ára 20 lej/koncert. A fesztivál öt koncertjére érvényes jegycsomag ára 60 lej. Diákoknak és egyetemistáknak 5 lej/koncert. Jegyek elővételben az Árkosi Kulturális Központ sepsiszentgyörgyi székhelyén, az Olt utca 6. szám alatt kaphatók naponta 9 és 15 óra között. Telefon: 0267 373 651. KONCERT A KASTÉLYBAN. A zabolai Mikes-kastélyban november 18-án, szombaton 19 órától a zabolai Mikes-birtok és az Oamenii Inspiră bemutatja Sînziana Mircea zongoraművész és Alexandru Tomescu hegedűművész Stradivarius – Elder-Voicu hegedűjével tartott komolyzenei elő­adását. A Koncert a kastélyban című rendezvénysorozat nyitó előadására Jules Massenet műveitől George Enescu remek alkotásáig a két előadó gyönyörű repertoárt készített elő. OPERETT- ÉS KABARÉEST. A Pesti Művész Színház színészei – Nyertes Zsuzsa, Fogarasy Bernadett, Egyházi Géza, Czető Roland, Várti Sándor, Fritz Éva – vendégszerepelnek Sepsiszentgyörgyön a Székely Mikó Kollégium konferenciatermében december 2-án 19 órától. Jegyek elővételben a Treff utazási irodában november 21-től válthatóak kedden, szerdán és csütörtökön 16–17.30 óráig. Telefon: 0745 589 214, 0746 208 811.

Rádió A MÁRIA RÁDIÓ sepsiszentgyörgyi stúdiójának mai élő adásai: 13, 14.40 és 17 órától imaszándékok fogadása, 15 órától Irgalmasság rózsafüzére, 17.15-től Örvendetes rózsafüzér, 18 órától szentmise Tordáról, 18.50-től A hét plébániája, 19.30-tól műsorismertető, 19.35-től esti mese, 19.40-től Zsolozsma – esti dicséret. Honlap: mariaradio.ro.

Mozi A sepsiszentgyörgyi Művész mozi ma zárva tart. A keddi műsor: 15.45-től Apró hősök – kalandos vizeken, 16.30-tól A canterville-i kísértet, 17.30-tól A lápkirály lánya, 18.15-től Marvelek, 19.30-tól Megfojtott virágok, 20.15-től Szeánsz Velencében.

Segítség a gyászban A Diakónia Keresztyén Alapítvány szeretettel várja mindazokat a gyászolók sorstárs csoportjába, akik régebben vagy a közelmúltban veszítették el szeretett hozzátartozójukat. A csoportokat kéthetente tartják, másfél-két órában, a csoporttagok igényei szerint fogják igazítani az időpontokat. A részvétel díjtalan. Érdeklődni, jelentkezni november 22-ig lehet a 0731 025 903-as telefonszámon (Sepsiszentgyörgy), valamint a 0728 967 211-es telefonszámon (Barót). Csoportvezetők: Sepsiszentgyörgyön Vetró-Bodoni Enikő szociális és mentálhigiénés szakember; Baróton Dénes Kinga pszichológus.

Röviden VÍZELZÁRÁS. A Közüzemek Rt. tájékoztatja a fogyasztókat, hogy Sepsiszentgyörgyön ma 8–17 óráig a távolvasási vízórák felszerelése miatt a következő utcákban szünetel az ivóvízellátás: a Vasile Goldiș utca 19, 20, 21, 22/A, B, 23 és 24-es tömbházaiban; a Domb utca 9, 10, 11, 11/A, B, 25, 26 és 27-es tömbházaiban; a Hőközpönt sétány 17/A, B, 18/A és B lépcsőházaiban; a  Domb utca 5, 7, 7A és 9-es magánházainál; a Fáklya sétány 12, 13, 14-es tömbházak A, B és C lépcsőházaiban; a Stadion utca 16/A, B, C, D, E és F lépcsőházaiban; a Stadion utca 17/A, B és C lépcsőházai­ban; a  Stadion utca 18 és 20-as tömbházaiban; a Stadion utcában az 1., 2., 3., 4., 6., 8., 10., 16., 30 és 32. házszámnál; a Virág és a Bolyai János utcában. ♦ November 14-én, kedden 8–18 óráig a Dózsa György, Erdő, Budai Nagy Antal, Bolyai János, Zöld Péter, Bogáts Dénes és a Csorgó utcában nem lesz ivóvíz.

Ügyelet GYÓGYSZERTÁR. Sepsiszentgyörgyön ma 20–6 óráig az 1918. december 1. úti Adonis gyógyszertár teljesít éjszakai szolgálatot (telefon: 0267 324 903). Kézdivásárhelyen ma a Dózsa György utcai Ambrózia II. gyógyszertár a szolgálatos. FOGÁSZAT. Sepsiszentgyörgyön egész héten 9–12 óráig a Sport utca 3. szám, 1/I/1. alatti Oral Care rendelőben fogadják a sürgősségi eseteket (telefon: 0267 708 465).


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »