Mi, hol, mikor?

Bábszínház

XXIV. Kovásznai Városnapok Augusztus 31. és szeptember 3. között tartják az idei Kovásznai Városnapokat. A csütörtöki program: 18 órától Lovadi Kinga nagyváradi képzőművész egyéni tárlata a Kádár László Képtárban. Megnyitja Kányádi Iréne művészettörténész, a Partiumi Keresztény Egyetem képzőművészeti tanszékének adjunktusa. Zongorán közreműködik Müller Diana (felkészítő tanár Gyerő Katalin). Állandó programok: tárlat a Kádár László Képtárban, a Gazdáné Olosz Ella Galériában, valamint a Városi Művelődési Házban; helyi és hagyományos termékek vására (péntek—szombat–vasárnap, központi park); Élő szoborpark: a Kőrösi Csoma Sándor Diákszínpad tagjainak szabadtéri programja (péntek–szombat) a Sétatéren; Tündérvár gyermeksarok és kézműves-foglalkozások a Sétatéren (szombaton 10-től 17 óráig); Vöröskereszt-sátor és gyermekfoglalkozások. A szervezők fenntartják a műsorváltoztatás jogát!

Kiállítás GRAFIKAI KIÁLLÍTÁS. A kézdivásárhelyi Incze László Céhtörténeti Múzeum és a Múzeumbarátok Egyesülete közös szervezésében kerül sor Csutak Levente brassói képzőművész grafikai kiállításának megnyitójára szeptember 3-án, vasárnap 12 órakor az Incze László Céhtörténeti Múzeumban. A jelenlévőket köszönti: Dimény Attila múzeumvezető, a kiállítást méltatja: Deák Ferenc műkritikus.

Mozi A sepsiszentgyörgyi Művész mozi mai műsora: 16 órától Tini Nindzsa Teknőcök: Mutáns káosz magyarul beszélő és 16.30-tól románul beszélő, 18 órától Barbie (román feliratos), 18.30-tól Mások gyerekei (román feliratos), 20.15-től Mission: Impossible, Leszámolás (első rész, magyarul beszélő), 20.30-tól szabadtéri filmvetítés: Moulin Rouge! (román feliratos).

Zene BRASSÓI MAGYAR NAPOK. A legendás Republic együttes indítja szeptember 15-én, pénteken 19 órától Brassóban a Tanács téri nagyszínpadon a fesztiválhétvége koncertsorozatát. Legszebb, legszívhezszólóbb örökzöld slágereikkel ajándékozzák meg a közönséget.

Hírdetés

Tánc A HÁROMSZÉK TÁNCEGYÜTTES sepsiszentgyörgyi évadnyitó előadására szeptember 20-án, szerdán 19 órától kerül sor. A Háromszék Táncstúdióban a Hazától hazáig előadást játsszák, melyet másnap a baróti közönség is megtekinthet a Városi Művelődési Házban.

Hitvilág ÖNSEGÍTŐ CSOPORTOK. Szep­tember 2-án Elengedéseink és Anyán innen, anyán túl önleltáros nyitott csoportjaiba várja az érdeklődőket Kurta Fruzsina pszichológus a sepsiszentgyörgyi unitárius egyház melléképületében a következő program szerint: Elengedéseink 10.30-tól 12 óráig; Anyán innen, anyán túl 12.30-tól 14.30-ig, a Szép Tanács támogatásával. IMANAP A TEREMTETT VILÁGÉRT A MÁRIA RÁDIÓBAN. Szeptember 1-jén tartják a teremtett világ gondozásának imanapját, amikor mindenki meghívást kap arra, hogy egyénileg és közösségileg imádkozzon a teremtett világért, az arról való felelős gondolkodás, gondoskodás kialakulá­sáért. XXI. MÁRTON ÁRON-ZARÁNDOKLAT. Szeptember 20–22. között immár huszonegyedik alkalommal szervezik meg a Gyulafehérvári Főegyházmegye hivatalos zarándoklatát, amelynek célja Isten szolgája, Márton Áron püspök életútja fő állomáshelyeinek meglátogatása. A zarándoklatot vezeti: Obermájer Ervin viceposztulátor, Bátor Botond pálos szerzetes és Ferencz Kornélia, a Mária Rádió önkéntes munkatársa. Jelentkezni és részletekről érdeklődni a 0726 107 002-es telefonszámon lehet.

Megjelent A szeptemberi Korunk témája: Magyar politikai gondolkodók. A lapszám a magyar politikai életben fontos szerepet játszó, klasszikus gondolkodók eszméit mutatja be, a legfontosabb személyiségek köré szerveződve vizsgálja a hozzájuk kapcsolódó gondolati paradigmákat, egyben mint koruk döntő politikai eseményeire vonatkozó reflexiót. A tartalomból: Petneházi Gábor: Egység és széttagozódás. A magyar politikai gondolkodás a 16–17. század fordulóján két ismeretlen dokumentum tükrében; Smrcz Ádám: A homo oeconomicus és homo politicus csatája a 19. századi magyar politikai eszmetörténetben; Horkay Hörcher Ferenc: Raymond Aron és a „politikai” fogalmának morális és realista értelmezési paradigmája; Nagy Ágoston: A rendi politika határai. Egy diétai vita tanulságai; Tóth Kálmán: A nyugat-európai modernizáció tapasztalatának hatása Gorove István politikai gondolkodására; Nyirkos Tamás: „Egy elsőrendű államférfi”. Joseph de Maistre a Religio folyóiratban (1841–1900); Kovács Eszter: Concha Győző a politikai szabadságról; Horkay Hörcher Ferenc: Kolnai Aurél és „a politikai” fenomenológiája. Kapható a H–Press Kft. lapárudáiban.

Röviden TERMELŐI VÁSÁR. Sepsiszentgyörgy főterén ezen a hétvégén, szeptember 2-án és 3-án termelői vásárra kerül sor az Urban-Locato Kft. szervezésében. LOMTALANÍTÁS. A Tega Rt. régi bútorokat, gumiabroncsokat, elektronikai hulladékokat, régi ruhákat szállít el ma Székelyszáldoboson és Olaszteleken, csütörtökön Magyarhermányban és Kisbaconban. Az üvegért 5 kilónként egy félliteres sört adnak. IVÓVÍZ. A Közüzemek Rt. tájékoztatja a fogyasztókat, hogy Sepsiszentgyörgyön augusztus 31-én, csütörtökön 8 és 15 óra között intelligens tűzcsapokat telepítenek több ponton, és a munkálatok miatt a következő helyeken szünetel az ivóvízellátás: a Horgász utcában, beleértve a Bertis pékségséget és a Puskás Tivadar Líceumot; a Bárányka utcában; a Grigore Bălan tábornok úton a 10-es tömbház A, B, C lépcsőházaiban és a hozzájuk tartozó kereskedelmi egységekben; a Nicolae Iorga utca 10-es tömbház A, B, C, D, E lépcsőházaiban és a hozzájuk tartozó kereskedelmi egységekben. Amennyiben a vízellátás újraindításakor hiányosságokat tapasztalnak, kérik, panaszaikat jelezzék a 0744 326 104-es vagy a 0267 315 393-as telefonon. HIBAIGAZÍTÁS. A munkalovak ünnepe című, hétfői lapszámunkban megjelent írásunkban félreértés miatt tárgyi tévedés történt. A hatszáz kilogramm fölött versenyzők kategóriájában első helyen Kovács Gábor végzett, a lovai 144,7 méter hosszan húzták el a négy vaskos rönköt. Második lett Bartha Levente (127,8 m), míg Csurulya Zsolt (122,4 m) a harmadik. Az érintettektől és olvasóinktól elnézést kérünk. VIII. Huszár- és katonadal-találkozó. Csernátonban szeptember 3-án, vasárnap a Múzeumkerti színpadon, rossz idő esetén az alsócsernátoni református vártemplomban tartják az idei huszár- és katonadal-találkozót. XIII. Madéfalvi Hagymafesztivál. A hétvégén, augusztus 31. és szeptember 3. között szervezik meg Madéfalva rendhagyó, évente sorra kerülő rendezvényét, a XIII. Madéfalvi Hagymafesztivált. A rendezvénysorozat táncházzal, hangszerbemutatóval, kulturális előadásokkal és sok egyéb színes, érdekes programmal, hagyományos termékekkel várja az érdeklődőket. SEPSI TABAKÓ FESZTIVÁL. A Dohánygyár újratöltve: vár az első műszak a Sepsi Tabakó Fesztiválon! Ha részt szeretnél venni szakmai előadásokon, műhelymunkákon vagy sportokban, érdekel a kultúra és a művészet, vagy csak szünetre vágysz, és a csendet keresed a fesztiválon, akkor itt a helyed! Részletek és jegyek a tabako.ro/tickets honlapon.

Ügyelet Sepsiszentgyörgyön ma 20–6 óráig a Romulus Cioflec utcai 3-as Hygea gyógyszertár teljesít éjszakai szolgálatot (telefon: 0267 310 110). Kézdivásárhelyen ma a Szabó Jenő utcai Eco (0267 364 974) gyógyszertár a szolgálatos.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »