Mi, hol, mikor?

Mi, hol, mikor?

Kiállítás

HÚSVÉTI KIÁLLÍTÁS. A sepsiszentgyörgyi Liszt Intézet és a Civilis Egyesület szervezésében április 2-án, vasárnap 12 órától Sepsiszentgyörgyön az unitárius egyházközség konferenciatermében Szebeni Zsuzsanna intézetvezető megnyitja a húsvéti ünnepkörhöz kapcsolódó, „Keresztet vetek a fődgyire!” című fotókiállítást. A bemutatott képek Csíkszentmihályi Márton, Dusa Gábor, Fehér Vilmos, Nagy Botond, Gombosi Beatrix hivatásos magyarországi fotósok alkotásai. A virágvasárnap nyíló tárlat célja az ünnepekhez kapcsolódó hagyományaink szélesebb körű megismerése mellett, hogy segítsen ráhangolód8ni lélekben az ünnepre. A tárlat április 16-ig tekinthető meg.

Adománygyűjtés Erdővidéken A Magyar Unitárius Egyház Gondviselés Segélyszervezetének háromszéki fiókszervezete ma 14–18 és szombaton 9–13 óráig adománygyűjtést szervez Erdővidék több településén. A következő üzletekben kihelyezett dobozokba várják tartós élelmiszerből álló adományaikat: Baróton a Profi bevásárlóközpontban, a Comixt Rt. (külső) önkiszolgálójában és CEC melletti üzletében, a Deák Hámor Kft. központi üzletében, a La Kft. piac utca sarkán található üzletében, Bardocon a Deák Hámor Kft. üzletében, Köpecen a Köpec Centerben, Székelyszáldoboson a Lia Kft. üzletében, Vargyason a Prod Laricom Kft. alszegi és felszegi üzleteiben. Az adományokból összeállított csomagokat húsvétra juttatják el a térség nehéz körülmények között élő többgyermekes családjaihoz, kisnyugdíjasaihoz, fogyatékosaihoz.

Zene A JÁNOS-PASSIÓ SEPSISZENTGYÖRGYÖN. A Kónya Ádám Művelődési Ház és a Romániai Szász Evangélikus Egyház Brassói Egyházközsége szervezésében egyházzenei koncertre kerül sor április 2-án, virágvasárnap 19.30 órától a sepsiszentgyörgyi Krisztus Király-templomban. A vallási ünnepek zenés kíséretének hagyományát követve a Capella Coronensis együttes, a brassói Fekete-templom Bach Kórusa és komolyzenei szólisták Steffen Schlandt vezényletével Johann Sebastian Bach egyik legismertebb művét, a János-passiót hozzák el a közönségnek. Szólisták: Gebe-Fügi Renáta (szoprán), Mihaela Ișpan (brácsa), Dan Macavei (basszus, Pilátus), Nicolae Simonov (evangélista), Rusinyak Dmitrij (Jézus). Jegyek az eventim.ro oldalon 40, a városi kulturális szervezőirodában 40 és kedvezményesen 20 lejért kaphatók. JAZZKONCERT. Április 2-án, vasárnap 18 órától Sepsiszentgyörgyön az Andrei Mureșanu Színházban fellép a budapesti Premecz Mátyás Organ Trio jazzformáció. A koncertre a belépőjegy ára 30 lej.

Hitvilág ALZHEIMER KÁVÉZÓ. A Diakónia Keresztyén Alapítvány szervezésében Alzheimer kávézó ma 18 órától a sepsiszentgyörgyi Vártemplom gyülekezeti termében. Téma: hatékony kommunikáció demenciával élő személlyel. Házigazdák: Vetró B. Enikő mentálhigiénés szakember, Tamás Katalin egészségügyi asszisztens, Váry O. Erika ápoló. VIRRASZTÁS. A sepsiszentgyörgyi Krisztus Király-egyházközség altemplomában ma 22 órától kezdődik az éjszakai virrasztás az Élet a Lélekben plébániai imacsoport szervezésében, amely szombat reggel 6.30-kor szentmisével zárul. LELKISÉGEK NAPJA. Április 1-jén, szombaton 15 órától lelkinapot tartanak a lelkiségek részére a sepsiszentgyörgyi Szent József-plébánián, de olyan személyeket is várnak, akik nem tartoznak semmilyen lelkiségbe. VIRÁGVASÁRNAP. Jézus bevonulását Jeruzsálemben Illyefalván a 11 órás szentmisén, Sepsiszentkirályban 9 órától és Szotyorban 13 órától ünneplik. A résztvevők vigyenek barkát a szentelésre.

Hírdetés

Mozgó délután Kézdivásárhelyen A Zöld Nap Egyesület partnerségben az Önkormányzat Sportirodájával ma 18–20 óra között megszervezi az idei év harmadik mozgó délutánját Kézdivásárhelyen a Kicsid Gábor Sportcsarnokban. A rendezvény célja felhívni a figyelmet az egészséges életmódra és az egészségmegőrzésre, amit a mozgás népszerűsítésén túl számos kísérő program egészít ki. Bővebben a zoldnap.info honlapon.

Üveggyűjtés Sepsiszentgyörgyön Ma és április 1-jén a Tega Rt. üveggyűjtést tart, amely során a városlakók 5 kg üveget egy 0,5 literes sörre vagy egy 1 literes ásványvízre cserélhetnek. Ma 12 órától, szombaton 10 órától várják az érdeklődőket, mindkét napon 19 óráig a következő helyszíneken: a Szabó Kati Sportcsarnok melletti parkolóban (Stadion utca); a Penny Market szomszédságában; a régi kenyérgyárnál (Kós Károly út); a buszpályaudvarral szemben (Állomás utca); a Kálvin téri parkolónál; a hulladékudvarban (Energia utca 2. szám).

Szavalóverseny Még ma lehet jelentkezni a Háromszéki Népfőiskola Egyesület által a Petőfi-emlékév jegyében szervezett szavalóversenyre, amelyet április 11-én, kedden 16 órától tartanak a szörcsei imateremben. Téma: 0–IV. osztályosoknak szabadon választott vers, V–VIII. osztályosoknak a költő szerelmi lírája. Jelentkezni Biró Erikánál lehet a 0757 958 868-as telefonon.

Az autizmussal élő gyerekek elfogadása A sepsiszentgyörgyi Kónya Ádám Művelődési Házban az autizmus világnapja alkalmából vasárnap 16 órától az autizmussal élő gyermekek elfogadásáról tartanak kerekasztal-beszélgetést. A résztvevőknek lehetőségük nyílik megtekinteni Rubi Lilla autizmussal élő felnőtt amatőr festő Ó, boldog fogócska című kiállítását.

Röviden Az autizmussal élő gyerekek elfogadása A sepsiszentgyörgyi Kónya Ádám Művelődési Házban az autizmus világnapja alkalmából vasárnap 16 órától az autizmussal élő gyermekek elfogadásáról tartanak kerekasztal-beszélgetést. A résztvevőknek lehetőségük nyílik megtekinteni Rubi Lilla autizmussal élő felnőtt amatőr festő Ó, boldog fogócska című kiállítását.

Ügyelet GYÓGYSZERTÁR. Sepsiszentgyörgyön ma 20–6 óráig a Grigore Bălan tábornok úti Salvia I. gyógyszertár teljesít éjszakai szolgálatot (telefon: 0267 313 513). Szombaton és vasárnap napközben a Sepsi Value Centre-ben és a Kauflandban működő gyógyszertárakat lehet felkeresni. Kézdivásárhelyen ma a 22-es udvartéri Dona (0372 407 089), hétfőtől a Szabó Jenő utcai Eco (0267 364 974); Kovásznán szombaton 8–12 óráig a Vipera (0267 342 851), szombaton és hétfőn 9–14 óráig (vasárnap zárva) a Farmacom (0267 340 914); Baróton szombaton 9–13 óráig a Kossuth Lajos utcai Hermann (0745 822 449) gyógyszertár a szolgálatos. FOGÁSZAT. Sepsiszentgyörgyön szombaton és vasárnap 9–12 óráig a Sport utca 3. szám, 1/I/1. cím alatti Oral Care rendelőben fogadják a sürgősségi eseteket (0267 708 465). Gyermekfogászati ügyeletet a hét minden napján a Lázár Mihály utca 3. szám alatti Sepsi Centrum Dentalnál tartanak (telefon: 0740 092 561).


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »