Mi, hol, mikor?

Mi, hol, mikor?

Zene

Fotó-dal-könyv Márk Attilával A sepsiszentgyörgyi Sugás Áruház III. emeltén a Föld Szint rendezvényeként ma 18 órától a 60 éves Márk Attila „erdélyi daltulajdonossal”, fotóssal, íróval beszélget Huszár Szilamér fotográfus.

 

Zenés pódiumműsor  A sepsiszentgyörgyi Liszt Intézet és a Székely Mikó Kollégium szervezésében a Ketten a versben versszínház Feleségek felesége. Zenés pódiumműsor Szendrey Júlia emlékére című produkcióját mutatják be március 30-án, csütörtökön 13 órától a Székely Mikó Kollégium konferenciatermében a kollégium középiskolás diákjainak. A műsorban elhangoznak Szendrey Júlia népies műdalai, Petőfi énekelt versei, illetve néhány hangszeres dallam az 1840-es évek magyar társasági zenéjéből. Szerkesztette: Tallián Mariann. Előadják: Tallián Mariann és Lázár Balázs színművészek, Csörsz Rumen István régizenész.

 

Kárpát-medencei családok vetélkedője Harmadik alkalommal vehetnek részt a családok a (H)azám!, a Kárpát-medence Nagy Családi Vetélkedőjén, a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének a szervezésében. Bármely, a Kárpát-medencében élő magyar család részt vehet a kihívások teljesítésében. A családok játéka két internetes fordulóból áll, a döntőbe a két forduló során legtöbb pontot szerző hat család kap meghívást. Egy Magyarországról, egy Erdélyből, egy Felvidékről, egy Kárpátaljáról, egy Délvidékről és még egy abból a térségből, ahonnan a legtöbb helyes megfejtés érkezik. Ily módon jelképesen egyesülnek az egymástól határokkal elszakított területek. A Nagy Családi Vetélkedő honlapján március 27-től lehet regisztrálni, a játék első fordulójának feladatait április 3-tól lehet letölteni, az online beküldési határidő április 16. A második forduló feladatai április 29-től lesznek elérhetőek, és május 14-ig teljesíthetők. A döntőt májusban szervezik meg. A jelentkező családok tesztelhetik a tudásukat a magyar történelem, irodalom, képzőművészet, tudomány, népi hagyományok és sport témakörökben. Regisztrálni a vetélkedőre a ncsv.hu internetes portálon lehet. 

 

Tudástár Kézdivásárhelyen A Vigadó Művelődési Ház nagytermében március 30-án, csütörtökön 18 órától a Vigadóart szervezésében Kozma Orsolya tart előadást Mire érdemes figyelni 60 fölött, az időskori táplálkozás néhány alappilére témával. A belépés díjtalan.

 

Gombaismereti előadás A László Kálmán Gombász­egyesület szervezésében március 30-án, csütörtökön 18.30-tól Sepsiszentgyörgyön a Puskás Tivadar Líceumban bemutatják az idei gombásztábor helyszínét, majd Zsigmond Győző előadást tart Tavaszi gombáinkról címmel. 

 

Kiállítás

KÉZDIVÁSÁRHELYI TALÁLKOZÓ BAGYINSZKI ZOLTÁNNAL. Március 30-án, csütörtökön 18 órától a kézdivásárhelyi Báró Wesselényi Miklós Városi Könyvtárban közönségtalálkozóra kerül sor Bagyinszki Zoltán fotográfussal. Házigazda Nagy Lajos fotográfus. Bagyinszki Zoltán tanári, népművelő, kulturális menedzseri oklevéllel rendelkezik, több mint 45 éve él Gyulán. Az utazás, a fotó, a könyv, az internet világa számára már életmódot, életformát jelent. 39 könyv szerzője, társszerzője.  BAGYINSZKI ZOLTÁN FOTÓMŰVÉSZ KIÁLLÍTÁSA KOVÁSZNÁN. Ma 18 órakor Kovásznán a Kádár László Képtárban megnyitják Bagyinszki Zoltán gyulai fotográfus Szecesszió – Válogatás a magyar építőművészeti értékeinkből című fotókiállítását. Megnyitóbeszédet mond Nagy Lajos többszörösen díjazott fotóművész. Közreműködik a Kőrösi Csoma Sándor Líceum Tiszta Szív vegyes kara (karvezető: Gyerő Katalin). 

Hírdetés

 

Bábszínház

CIMBORÁK BÁBSZÍNHÁZ. A Részeg halottakat nem szolgálunk ki! című, Örkény István egyperces novelláiból készült kirakat-előadást ma, 30-án, 31-én és április 1-jén 20.13-tól kizárólag 14 éven felüli nézőknek játsszák Sepsiszentgyörgyön a Tamási Áron Színház kirakatánál. A Szabadság téren felépített nézőtér 21 férőhelyes. Jegyeket foglalni, az előadással kapcsolatban érdeklődni a 0755 335 400-as telefonszámon Csüdöm Eszternél lehet.

 

Mozi

A sepsiszentgyörgyi Művész mozi műsorán ma: 16 órától 101 kiskutya magyarul beszélő és 16.30-tól románul beszélő, 17.30-tól Titanic: 25. évforduló (magyarul beszélő), 18 órától Hadik magyar film (román feliratos), 20 órától Dungeons and Dragons: Betyárbecsület (román feliratos), 21 órától 65 (magyarul beszélő).

 

Rádió

A MÁRIA RÁDIÓ sepsiszentgyörgyi stúdiójának mai élő adásai: 6 órától Reggeli csendesség Kertész Máriával, 6.10-től reggeli ima, 6.15-től Zsolozsma – reggeli dicséret a karmelita nővérekkel, 6.40-től Szeress ma jobban, mint tegnap – Gyökössy Endre, 6.45-től Ébredjen a Mária Rádióval, 7.05-től ima a hivatásokért, 7.55-től nagyböjti percek a kispapokkal, 8 órától szentmise Maros­szentgyörgyről, 8.10-től A hét plébániája Gábor Annával, 9 órától Görgényi Tünde szerkesztőasszisztens és önkéntes munkatársai fogadják az imaszándékokat, 9.15-től Fájdalmas rózsafüzér, 12 órától Úrangyala.

 

Hitvilág

ALZHEIMER KÁVÉZÓ. A Diakónia Keresztyén Alapítvány szervezésében Alzheimer kávézó lesz 31-én, pénteken 18 órától a sepsiszentgyörgyi Vártemplom gyülekezeti termében. Téma: hatékony kommunikáció demenciával élő személlyel. Házigazdák: Vetró B. Enikő mentálhigiénés szakember, Tamás Katalin egészségügyi asszisztens, Váry O. Erika ápoló.

 

Röviden

JOGI TANÁCSADÁS. Balogh Klára jogtanácsos ma 13 és 15 óra között fogadja szerkesztőségünkben a jogi tanácsot igénylőket.  SERES ANDRÁS VARRÓKÖR. A néprajzkutató szellemiségét követő varrókör minden szerdán 17 és 18.30 óra között működik a sepsiszentgyörgyi evangélikus templomban. LOMTALANÍTÁS. A Tega Rt. régi bútorokat, gumiabroncsokat, elektronikai hulladékokat, régi ruhákat szállít el ma Kálnokon és Sepsikőrösptakon, csütörtökön Sepsikőröspatakon. Az üvegért 5 kilónként egy félliteres sört adnak. ÁRAMSZÜNET. Szentivánlaborfalván március 30-án, csütörtökön 9–11 óráig szünetel az áramszolgáltatás.  HOSSZABBÍTOTT PROGRAM. Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatalának adó- és illetékbefizetési pénztára (Olt utca 2. szám) a héten péntekig hosszabbított nyitva tartással, 8–18 óra között várja az adófizetőket. A helyi adók és illetékek első befizetési határideje: március 31.  EKE-GYALOGTÚRA. A háromszéki EKE április 1-jén, szombaton gyalogtúrát szervez a bodzai Piliskére. Útvonal: Nyéni-hágó–Piliske(1223m)–Dobolló. Túrahossz: 16–17 km. Különlegességek: medvehagymaszedés, szalonnasütés. Indulás 8.30-kor Sepsiszentgyörgyről a Supeco elől saját autókkal. Jelentkezni Mester-Nagy Ildikónál a 0745 791 109-es telefonon.

 

Ügyelet

Sepsiszentgyörgyön ma 20–6 óráig a Csíki utcai 231-es Dona (telefon: 0372 407 231) gyógyszertár teljesít éjszakai szolgálatot. Kézdivásárhelyen ma a 22-es udvartéri Dona (0372 407 089) gyógyszertár a szolgálatos.  


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »