Mi, hol, mikor?

Mi, hol, mikor?

Házasságheti rendezvények

A Szemerjai Református Egyházközségben 18 órától a templomban Ruszka Sándor lelkipásztor tart előadást Mi a szeretet és mi nem az? címmel. * Baróton a vállalkozóközpontban 18 órától vegyes páros asztaliteniszverseny a BVSC asztalitenisz-szakosztálya szervezésében, előzetesen jelentkezni Cocean Valernál  a 0745 046 180-as telefonon. 19 órától a Művelődési Ház Bodosi Dániel-termében Activity verseny házaspároknak és pároknak a BVSC szervezésében, előzetesen jelentkezni Lázár Csabánál a 0740 910 608-as telefonon. * Bibarcfalván a református gyülekezeti teremben 19 órától Szeretetbe kapaszkodva – kerekasztal-beszélgetés a meghívottakkal: Baló Andrással és Baló Évával (Barót). Házigazda: Fancsal Zsolt református lelkipásztor. CSÜTÖRTÖKÖN: Sepsiszentgyörgyön 19 órától a Szent József-plébánia nagy közösségi hittantermében Szeretetbe kapaszkodva címmel Kertész Tibor és Mária tart előadást a Családpásztor Evangelizációs szolgálattól. A Vártemplomi Református Egyházközségben 18 órától a vártemplom új gyülekezeti termében Lázár Andrea pár- és családterapeuta tart előadást Hogyan ért(s)elek? címmel. Az előadás alatt a gyermekeknek külön a helyszínen zenés gyermekfoglalkozást tartanak. * Baróton a Városi Sportcsarnokban 16 órától vegyes páros teniszverseny a BVSC tenisz-szakosztálya szervezésében. Előzetesen jelentkezni Oláh Józsefnél a 0754 479 108-as telefonon. * Ürmösön 19 órá­tól a kántori lakásban Szeretetnyelvek – Te melyiket beszéled? – interaktív játékok pároknak és házastársaknak. Meghívott: Kondor Ágota mentálhigiénés szakember, tanár (Sepsiszentgyörgy). Házigazda: Szabó Előd unitárius lelkész-esperes.

Színház PITTYES 2-ES ÉS GYUFA. A humorista trió február 19-én, vasárnap 19 órától Sepsiszentgyörgyön a Székely Mikó Kollégium konferenciatermében lép fel. Jegyek a Treff utazási irodánál kaphatók kedden, szerdán, csütörtökön 16–18 óra között. Érdeklődni a 0745 589 214-es telefonon lehet. A PESTI MŰVÉSZ SZÍNHÁZ KOVÁSZNÁN. A Szemenszedett igazság, avagy hazudni tudni kell című kétfelvonásos vígjátékot február 23-án, csütörtökön 19 órától a Kovásznai Művelődési Központban adja elő a Pesti Művész Színház. Rendező: Márton András. A belépő ára 35 lej, jegyvásárlás munkanapokon 8–15 óráig a Kovásznai Városi Művelődési Ház jegypénztárában. Telefon: 0744 364 250.

Mozi A sepsiszentgyörgyi Művész mozi műsorán ma 16.15-től A lenyűgöző Mau­rice (románul beszélő), 16.45-től Csizmás, a kandúr: Az utolsó kívánság (magyarul beszélő), 18 órától Magasságok és mélységek (magyar játékfilm), 18.45-től Az ember, akit Ottónak hívnak (román feliratos), 19.45-től Titanic: 25. évforduló (román feliratos), 21 órától Fortune hadművelet: A nagy átverés (magyarul beszélő).

Zene SZIMFONIKUS ZENEI ÉVAD. F. Mendelssohn-Bartholdy válogatott művei és a legendás Vuk című rajzfilm zenéje is helyet kap az idei év első sepsiszentgyörgyi szimfonikus hangversenyének, illetve leckehangversenyének műsorában. Február 17-én 19 órától a Tamási Áron Színházban a Szegedi Szimfonikus Zenekar koncertjét Gyüdi Sándor Liszt Ferenc-díjas karmester vezényli, valamint Kosztándi István szintén Liszt Ferenc-díjas hegedűművész játszik szólót. u Február 17-én 10, valamint 12 órától kerül sor az idei év első leckehangversenyére román, illetve magyar nyelven. Fellép a Georgius és a Csíki Kamarazenekar.

Hírdetés

Rádió A MÁRIA RÁDIÓ sepsiszentgyörgyi stúdiójának mai élő adásai: 6 órától reggeli csendesség Kertész Máriával, 6.10-től reggeli ima, 6.15-től Zsolozsma – reggeli dicséret a karmelita nővérekkel, 6.40-től Szeress ma jobban mint tegnap – Gyökössy Endre, 6.45-től A nap evangéliuma, 6.55-től Ima a hivatásokért, 7 órától szentmise Sepsiszentgyörgyről a Szent József-templomból, 7.50-től A hét plébániája Gábor Annával, 9 órától Görgényi Tünde stúdióvezető fogadja az imaszándékokat, 9.15-től Dicsőséges rózsafüzér, 12 órától Úrangyala, 12.05-től Zsolozsma – napközi imaóra. Honlap: mariaradio.ro.

Farsangfarka Kézdivásárhelyen A Tegyünk Kézdiszékért Tömörülés február 18-án, szombaton 11 órától mókázással, énekkel és tánccal fűszerezett hagyományos farsangkergetést szervez Kézdivásárhelyen a Gábor Áron téren. Jelen lesznek a gelencei és torjai hagyományőrzők. A Vigadó előtti téren elégetik a szalmabábut a tél elkergetésének reményében. Várják a város mókázni, mulatni vágyó közönségét.

Röviden JOGI TANACSADÁS. Balogh Klára jogtanácsos ma 13 és 15 óra között szerkesztőségünkben személyesen fogadja a jogi tanácsot igénylőket. SERES ANDRÁS VARRÓKÖR. A néprajzkutató szellemiségét követő varrókör minden szerdán 17–19 óráig működik a sepsiszentgyörgyi evangélikus templomban.

Diákutaztatási program A Rákóczi Szövetség idén újra meghirdeti nagy hagyományú és sikeres március 15-i diákutaztatási programját Kárpát-medencei középiskolásoknak. A program célja 1994 óta, hogy a Kárpát-medence országaiban élő magyar középiskolások együtt emlékezzenek meg az 1848–49-es forradalomról és szabadságharcról, illetve ehhez kapcsolódóan minél több személyes kapcsolat szövődjön a magyar diákok, tanárok és iskolák között. Bármely Kárpát-medencei magyar középiskola jelentkezhet. Az utazási pályázaton az utazók számától és a megtett távolságtól függően 300 ezer forint nyerhető el. Az online pályázati adatlapok beérkezésének határideje: február 28. Az utazásokat, kirándulásokat március 6–21. között kell megvalósítani. A pályázati felhívás az alábbi címen érhető el: rakocziszovetseg.org.

Életmese írói pályázat Debrecenből indult útjára és ma már széles körben elterjedt az Életmese írói pályázat. Évente a négy korcsoportban és két megadott témában több száz pályamű érkezik, melyek bemutatják a határon innen és túli magyar családok meséit, történeteit. A szervezők, a Mosolyvirág Nagycsaládosok Debreceni Egyesülete az idei évben is várja azokat a személyes történeteket, amelyek őszintén, igaz módon mutatják be a megtörtént valóságot egy-egy család életében. Ezek a történetek érdekes és értékes olvasmányok, mivel szeretettel szólnak örömökről és bánatokról. Ugyanakkor erősítik a családon, nagycsaládon belüli köteléket és a nemzethez tartozás élményét. A pályázók műveiket A szülők, nagyszülők, dédszülők életmeséi, valamint Amikor kicsi voltál / Amikor kicsi voltam… témákban műfaji kötöttség nélkül négy korcsoportban – 10 év alatti, 10–14 éves, 14–38 éves, illetve a 38 év felettiek – küldhetik el, legtöbb 20 oldal terjedelemben, kizárólag .doc vagy .rtf formátumban, elektronikusan, az [email protected] e-mail-címre. Valamennyi korcsoportban az első három helyezettet díjazzák. Az érdeklődők a korábbi évek pályázati anyagából szerkesztett köteteket a „Mosolyvirág” honlapján találják meg. Beküldési határidő: április 15.

Tavaszi kurzus Losoncon Aranykút néven hirdette meg a Rakonca Egyesület, a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége Területi Választmánya a Hagyományok Háza Hálózat – Szlovákia partnereként tavaszi kurzusát Losoncon. A tanfolyam témája a palócság hagyományos kultúrájának megismerése és beépítése az oktató-nevelő munkába. A kurzusra az egész Kárpát-medencéből lehet jelentkezni. Érdeklődni a [email protected] e-mail-címen lehet.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »