Mi, hol, mikor?

Mi, hol, mikor?

Szónokverseny 

Kiállítás

FOTÓSNÉGYES. Darvas Rezső, Borviz Attila, Pataki Hajnal és Csóti Béla közös kiállítása február 10-én 18 órakor nyílik meg Kézdivásárhelyen a Vigadó Művelődési Ház dísztermében. A belépés díjtalan. TÁRLATVEZETÉS. Február 10-én, pénteken előadásra és rendhagyó, „hatkezes” tárlatvezetésre kerül sor Sepsiszentgyörgyön az Erdélyi Művészeti Központ Avantgárd és szürrealizmus című, dr. Kovács Ádám gyűjteményét bemutató kiállításon. 17 órától Kishonthy Zsolt művészettörténész, műkritikus, műkereskedő tart előadást a földszinti kiállítótérben Mattis-Teutsch János-hamisítványok feltűnése a műkereskedelemben címmel. 18 órától Szücs György, dr. Kovács Ádám és Kishonthy Zsolt tart „hatkezes” tárlatvezetést a kiállításon. A beszélgetést dr. Bordás Beáta, a kiállítás kurátora moderálja.

 

Színház

M STUDIO. A sepsiszentgyörgyi mozgásszínház ma 19 órától a Háromszék Táncstúdióban Morix 508 című új előadását játssza, rendező-koreográfus: Simona Deaconescu. ANDREI MUREȘANU SZÍNHÁZ. A sepsiszentgyörgyi román színház ma 19 órától Werner Fassbinder: Petra von Kant keserű könnyei című darabját játssza Radu Nica rendezésében.  JEGYEK a színházi előadásokra a központi jegyirodában, valamint a biletmaster.ro oldalon kaphatók. AZ UDVARTÉR TEÁTRUM és a kézdivásárhelyi Vigadó Művelődési Ház közös szervezésében ma 13 órától a VigadóArt és az Udvartér Teátrum közös előadását, Yasmina Reza Egy élet háromszor című vígjátékát tekinthetik meg az érdeklődők a Vigadó Művelődési Ház nagytermi stúdiójában. Rendező: Barabás Árpád. 

 

Zene

ORGONAKONCERT. A kézdivásárhelyi Boldog Özséb- templomban február 10-én, pénteken 18 órától Erich Türk orgonaművész, a kolozsvári Gheorghe Dima Zeneakadémia orgona- és csembalótanára tart orgonahangversenyt. A belépés ingyenes.  SZIMFONIKUS ZENEI ÉVAD. F. Mendelssohn-Bartholdy válogatott művei és a legendás Vuk című rajzfilm zenéje is helyet kap az idei év első sepsiszentgyörgyi szimfonikus hangversenyének, illetve leckehangversenyének műsorában február 17-én 19 órától a Tamási Áron Színházban. A Szegedi Szimfonikus Zenekar koncertjét Gyüdi Sándor Liszt Ferenc-díjas karmester vezényli, valamint Kosztándi István szintén Liszt Ferenc-díjas hegedűművész játszik szólót. Jegyeket teljes áron 30, illetve kedvezményesen 15 lejért a városi kulturális szervezőirodában lehet vásárolni, az eventim.ro oldalon csak teljes árú jegy kapható. ¯ Február 17-én 10, valamint 12 órától kerül sor az idei év első leckehangversenyére román, illetve magyar nyelven. Az elsősorban a fiatal korosztályt megcélzó komolyzenei eseményen ezúttal a legendás Vuk című rajzfilm zenéje lesz hallható. A leckehangversenyen a Georgius Kamarazenekar, valamint a Csíki Kamarazenekar lép fel, narrátor: Adorján Csaba. Jegyeket 7 lejért a városi kulturális szervezőirodában (Szabadság tér 1. szám) lehet vásárolni. 

 

Tánc

TÁNCHÁZ KÉZDIVÁSÁRHELYEN. Február 10-én, pénteken 20 órától a Heveder zenekar húzza a talpalávalót a táncházban, amelyre a Borudvar Pajta termében kerül sor. 

Hírdetés

 

Mozi

A sepsiszentgyörgyi Művész mozi műsorán ma: 16 órától Csipkerózsika (magyarul beszélő), 16.15-től Csizmás, a kandúr: Az utolsó kívánság (magyarul beszélő), 17.30-tól Avatar 2. – A víz útja (magyarul beszélő), 18 órától Magasságok és mélységek (magyar játékfilm), 20 órától Babylon (román feliratos), 21 órától A gép (magyarul beszélő).

 

Felhívás

Székely Péter, a Magyarországon Élő Háromszékiek Egyesületének elnöke felhívást juttatott el szerkesztőségünkbe, arra kérve a háromszékieket, hogy járuljanak hozzá egy óriás székely zászló elkészítéséhez. A 2000 forint értékű támogatást az egyesület bankszámlájára kérik: 10701599-72088577-51100005, külföldről: HU-75-10701599-72088577-51100005. Ha valaki utalni szeretne, a közleménybe azt írja: Székely zászló. Az adományokat március 5-ig várják. A zászló elkészítése tíz napot vesz igénybe, és a hosszú magyar zászló mellé kerülne az Operától a Hősök teréig kialakított kokárdán, kifejezve hová tartozásunkat. 

 

Hitvilág

ÖNKÉNTESTALÁLKOZÓK. Ma 13.30 órától a kézdivásárhelyi Boldog Özséb-plébánián, 16 órától a sepsiszentgyörgyi stúdióban lesz önkéntestalálkozó.  ÖKUMENIKUS IMAHETET tartanak február 9–12. között a kézdivásárhelyi evangélikus templomban (Dózsa György utca 10. szám). 17 órától csütörtökön Illyés Márton bukaresti evangélikus lelkész, pénteken Bartos Károly komollói-szentivánlaborfalvi református lelkész, szombaton Tatár Ágnes sepsiszentgyörgyi unitárius segédlelkész, vasárnap 11 órától Olasz Béla kézdivásárhelyi római katolikus segédlelkész hirdeti Isten igéjét. Felekezeti hovatartozástól függetlenül szeretettel hívnak és várnak mindenkit. EVANGÉLIKUSOK FIGYELMÉBE. A Kovásznán és környékén élő evangélikus felekezetűeket tisztelettel kérik, hogy jelentkezzenek a 0755 034 324-es telefonszámon Végh Nimród lelkésznél. HÁZASSÁG HETE. Szeretetbe kapaszkodva! mottóval február 12-én, vasárnap 11 órától kezdődik Sepsiszentgyörgyön a házasság világnapja alkalmából a nyitó istentisztelet és szentmise a belvárosi Szent József-, a Krisztus Király római katolikus plébánia és az unitárius egyházközség templomaiban. 12.30 órakor a főtéren megnyitják Németh László képzőművész a házasság minőségét meghatározó személyiségvonásokról készült Lenni annyit jelent, mint másért lenni, és a másikon keresztül magunkért című grafikai kiállítását. Megnyitóbeszédet mond Szebeni Zsuzsa, a Liszt Intézet vezetője és dr. Pál Tünde pasztorálpszichológus.

 

Röviden

HUMORPINCE. A sepsiszentgyörgyi Kónya Ádám Művelődési Ház alagsorába ma 18 órától várnak  minden humorkedvelőt, kikapcsolódni vágyót. SERES ANDRÁS VARRÓKÖR. A néprajzkutató szellemiségét követő varrókör minden szerdán 17–19 óráig működik a sepsiszentgyörgyi evangélikus templomban. JOGI TANACSADÁS. Balogh Klára jogtanácsos ma 13 és 15 óra között szerkesztőségünkben személyesen fogadja a jogi tanácsot igénylőket. SZÍVBETEGEK TALÁLKOZÓJA. A Sepsiszentgyörgyi Szívbetegek Egyesülete csütörtökön 17 órától találkozót tart a gyermekjogvédelem épületében.  PARNASSZUS IRODALMI KÖR. Sepsiszentgyörgyön az unitárius egyház tanácstermében szombaton 17 órakor levetítik a Gyönyörű zöld című filmet, amelyet kötetlen beszélgetés követ. Várnak minden érdeklődőt!

 

Ügyelet

GYÓGYSZERTÁR. Sepsiszentgyörgyön ma 20–6 óráig az 1918. december 1. úti Salvia II. (telefon: 0267 313 112) gyógyszertár; Kézdivásárhelyen ma a 22-es udvartéri Dona (0372 407 089) patika a szolgálatos. FOGÁSZAT. Sepsiszentgyör­gyön egész héten 9–12 óráig a Sport utca 3. szám, 1/I/1. cím alatti Oral Care rendelőben (telefon: 0267 708 465) fogadják a sürgősségi eseteket. 


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »