Mi, hol, mikor?

Mi, hol, mikor?

Zene

AZ ÉNEK TÖRTÉNETE 5. – KAMARAZENE-KONCERT. Az Árkosi Kulturális Központ és a Plugor Sándor Művészeti Líceum magánénekszakos tanárai nagyszabású koncertsorozatot indítottak az ének történetének bemutatására, amely átível a kezdetektől napjainkig az opera- és a dalirodalom állomásain és az ünnepekhez kötött énekes repertoáron. A koncertsorozatok kapcsán preklasszikus, klasszikus, romantikus, verista, nemzeti iskolák operaáriáit, emellett operettet, musicalt is hallhat a közönség, de a többszólamúság, az énekegyüttesek, kórusok műveiből is ízelítőt kaphat. A koncertsorozat ötletgazdája és művészeti vezetője Sebestyén-Lázár Enikő. Február 15-én, szerdán 19 órától az Árkosi Kulturális Központ koncerttermében a sorozat ötödik koncertjét tartják, téma: A XIX–XX. század – nemzeti iskolák operái. Fellépnek a Plugor Sándor Művészeti Líceum tanárai: Sebestyén-Lázár Enikő (szoprán), Babos Margit (szoprán), Simon Piroska (szoprán), Opra Kitti Fruzsina (szoprán), Oláh-Badi Alpár (tenor) és Szőcs Botond (zongora). Zongorakíséret: Kőmíves-Bokor Zsuzsa, Imreh Klaudia, Ambrus Sándor és Opra Balázs.

Színház ANDREI MUREȘANU SZÍNHÁZ. A sepsiszentgyörgyi román színház e heti műsorán: ma a Chaplin Teremben 19 órától #biztosítótű Bobi Pricop rendezésében; 8-án a TAM színháztermében Werner Fassbinder: Petra von Kant keserű könnyei Radu Nica rendezésében. M STUDIO. A sepsiszentgyörgyi mozgásszínház 8-án, szerdán 19 órától a Háromszék Táncstúdióban Morix 508 című új előadását játssza, rendező-koreográfus: Simona Deaconescu. TAMÁSI ÁRON SZÍNHÁZ. A sepsiszentgyörgyi színház e heti játékrendje: 9-én, csütörtökön 19 órától a kamarateremben Ivan Viripajev: Oxigén (rendező: Pálffy Tibor; korhatár: 14+); 12-én, vasárnap 19 órától a kamarateremben Hőlégballon – zenés kordokumentum, korhatár: 14+. JEGYEK kaphatók a központi jegyirodában, valamint a biletmaster.ro oldalon.

Mozi A MŰVÉSZ MOZI műsorán kedden: 16.30-tól Pinokkió (magyarul beszélő), 17 órától Közel (román feliratos), 18.15-től Az ember, akit Ottónak hívnak (román feliratos), 19 órától Ramón (román akcióvígjáték), 20.30-tól A sziget szellemei (román feliratos), 21 órától A gép (román feliratos); szerdán: 16 órától Csipkerózsika (magyarul beszélő), 16.15-től Csizmás, a kandúr: Az utolsó kívánság (magyarul beszélő), 17.30-tól Avatar 2. – A víz útja (magyarul beszélő), 18 órától Magasságok és mélységek (magyar játékfilm), 20 órától Babylon (román feliratos), 21 órától A gép (magyarul beszélő); csütörtökön: 15.45-től A lenyűgöző Maurice (románul beszélő), 16 órától Csizmás, a kandúr: Az utolsó kívánság (magyarul beszélő), 17.30-tól Avatar 2. – A víz útja (román feliratos), 18 órától A sziget szellemei (magyar feliratos), 20 órától Babylon (magyarul beszélő), 21 órától Szent pók (román feliratos).

Hírdetés

Rádió A MÁRIA RÁDIÓ sepsiszentgyörgyi stúdiójának mai élő adásai: 13 órától Szeretetláng rózsafüzér, 13.20-tól zenés köszöntő, 14.40-től imaszándékok fogadása, 15 órától Irgalmasság rózsafüzér, 17 órától szentmise Gyimesbükkből, 17.50-től A hét plébániája, 18 órától szentmise Csíksomlyóról a kegytemplomból, 19 órától Úrangyala, 19.30-tól műsorismertető, 19.35-től esti mese, 19.40-től Zsolozsma – esti dicséret, 21.25-től Effata, nyílj meg! Honlap: mariaradio.ro.

Csoma-pályázat Kovászna Megye Tanácsa és a Kovászna Megyei Művelődési Központ Kovászna Város Önkormányzatával, a Kovászna Városi Művelődési Házzal, a kovásznai Kádár László Képtárral és a Kőrösi Csoma Sándor Közművelődési Egyesülettel együttműködésben Idő… kapu a múltba, kapu a jövőbe címmel képzőművészeti pályázatot hirdet. A beérkező munkákat két forduló során bírálja el egy háromtagú szakmai zsűri: Kányádi Iréne művészettörténész, Ütő Gusztáv képzőművész és Berze Imre szobrászművész. Első körben a tárlatra bekerülő alkotásokat választják ki, ezek a kiállítás katalógusában is szerepelnek majd. A második fordulóban történik a díjzsűrizés, amelynek során az alábbi elismeréseket osztják ki: a legjobbnak ítélt mű alkotója Szentimrei Judit-díjban részesül, 2023-ban egyéni tárlattal mutatkozhat be a kovásznai közönségnek, valamint 1500 lej pénzjutalmat kap; a meghirdetett tematika szellemiségét legjobban kifejező alkotás szerzője Kőrösi Csoma Sándor-díjat kap, a díjjal járó pénzjutalom szinten 1500 lej. A kitöltendő adatlap megtalálható a Kovászna Megyei Művelődési Központ honlapján (kultkov.ro) vagy Facebook-oldalán. Jelentkezni március 24-én 12 óráig a [email protected] e-mail-címen lehet.

Tortoma Önképzőkör A baróti Művelődési Ház Bodosi Dániel-termében február 7-én, kedden 19 órától Bagoly Levente ipari for­matervező, ultrakerékpáros (Sepsiszentgyörgy) tart vetített képes és filmes úti beszámolót a Dél-afrikai Köztársaságot és Namíbiát átszelő, 2750 kilométer hosszú The Rhino Run bicikliversenyről. Házigazda: Hoffmann Edit ny. muzeológus.

Röviden INGYENES MEGHALLGATÁS. A Nép Ügyvédje brassói területi irodájának képviselője meghallgatást tart ma 10 órától Sepsiszentgyörgyön a prefektúrán. Iratkozni a 0267 315 444-es vagy a 0268 471 100-as telefonszámon lehet. A szolgáltatás térítésmentes, a magyar nyelv használata biztosított. VÁLTOZTAK A JEGYÁRAK. Változnak a Sepsi Tour kalandvonat jegyárai. Felnőtteknek 12 lejbe, gyerekeknek és nyugdíjasoknak 6 lejbe kerül egy út, a kisvonat menetrendje és az útvonalak nem változnak.  Szerdán és csütörtökön előzetes egyeztetés alapján csoportos vonatozásra van lehetőség, amelyre a Vadon Egyesület munkatársánál lehet időpontot foglalni a 0729 062 856-os telefonszámon. ♦ A sugásfürdői járat (péntek–vasárnap) a Kálvin térről indul 11, 13, 15 órakor, visszafelé 12, 14, 16 órakor.

Ügyelet GYÓGYSZERTÁR. Sepsiszentgyörgyön ma 20–6 óráig az 1918. december 1. úti Salvia II. (telefon: 0267 313 112) gyógyszertár; Kézdivásárhelyen ma a 22-es udvartéri Dona (0372 407 089) patika a szolgálatos. FOGÁSZAT. Sepsiszentgyörgyön egész héten 9–12 óráig a Sport utca 3. szám, 1/I/1. cím alatti Oral Care rendelőben fogadják a sürgősségi eseteket (0267 708 465).


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »