Mi, hol, mikor?

Mi, hol, mikor?

Nagyváradról a világ tetejéig

Könyvbemutató DÁLNOK. A Gaál-kúriában ma 18 órától bemutatják dr. Kicsi Sándor Történetek Dálnokról című, az ARTprinter Kiadónál most megjelent könyvét. A könyv összeállítója, szerkesztője Zsigmond Győző. Közreműködik Csiszér Gábor, a házigazda intézmény igazgatója, Marti István, a falu polgármestere, Marosi Károly lelkész és a Harmónia kórus. A szerző Sepsiszentgyörgy és Dálnok díszpolgára. KÉZDIVÁSÁRHELY. A Vigadó Művelődési Ház dísztermében december 9-én, pénteken 19 órától bemutatják Szöllősi Mátyás Szabad című, a Helikon Kiadónál 2022 szeptembe­rében megjelent verseskötetét. A szerző beszélgetőtársa: Dimény-Haszmann Árpád költő. SEPSISZENTGYÖRGY. Szöllősi Mátyás magyarországi költő, író és fotóművész legutóbbi, Szabad című, válogatott és új verseket tartalmazó, idén megjelent kötetének bemutatója lesz a Zamat Caféban december 10-én, szombaton 17 órától, a Bod Péter Megyei Könyvtár társszervezésében. A rendezvényen a szerző beszélgetőtársa Tamás Dénes író, költő.

Színház KŐRÖSI CSOMA SÁNDOR DIÁKSZÍNPAD. December 9-én, pénteken Sepsiszentgyörgyön vendégszerepel a kovásznai Kőrösi Csoma Sándor Diákszínpad, Madách Imre: Az ember tragédiája (rendező: Molnár János) című darabjukat 10.30 és 13.30 órai kezdettel játsszák a Tamási Áron Színház nagytermében.   M STUDIO. A sepsiszentgyörgyi mozgásszínház a Háromszék Táncstúdióban december 10-én, szombaton 19 órától a [email protected] című előadását játssza. Koncepció, koreográfia: Fren_Ák, korhatár: 18+. A színház jegypénztára hétfőtől csütörtökig 9–16, pénteken 9–13 óráig tart nyitva, előadásnapokon a kezdési időpont előtt egy órával nyitnak; telefon: 0728 083 336 vagy 0267 312 104. Elektronikus jegyvásárlás: biletmaster.ro. VENDÉGJÁTÉK. Ady Endre költő születésének 145. és szerelme, Léda születésének 150. évfordulója alkalmából a sepsiszentgyörgyi Liszt Intézet meghívására a Kugler Art Szalon vendégszerepel a megyeszékhelyen. December 11-én, vasárnap 18 órától az Árkosi Kulturális Központban tekinthetik meg az érdeklődők a Héjanász – Ady. Léda. Párizs. című előadást. Jegyek kaphatóak elővételben a sepsiszentgyörgyi Liszt Intézet székhelyén (Gábor Áron utca 14., I. emelet) naponta 9–16 óráig vagy az előadás előtt a helyszínen, az Árkosi Kulturális Központban (Olt utca 6. szám). Egy jegy ára: 20 lej. Érdeklődni a 0737 151 102-es telefonon lehet. Az előadást 14 éven felülieknek ajánlják.

Adventi rendezvények KARÁCSONYI VÁSÁR. A sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégium konferenciatermében a Museum Bazaar szervezésében várnak mindenkit december 10-én 10 órától december 11-én 19 óráig. A már megszokott beltéri, színes karácsonyi vásári forgatagban 50 kézműves portékái között lehet majd válogatni, vásárolni angyalfiának valót is. A karácsonyi beltéri bazár Ahol az angyalok járnak címmel várja az érdeklődőket. ÜNNEPVÁRÓ A BORUDVARBAN. Kézdivásárhelyen december 10-én 10 órától ünnepváró kézműves vásárra várják az érdeklődőket a Borudvarba, ahol a Háromszéki Kézműves Egyesület tagjai állítják ki termékeiket. A rendezvényen fellép a Bakó Zsuzsa vezette Antanténusz egyesület gyerekcsapata. KARÁCSONYVÁRÁS ZABOLÁN. A zabolai Mikes-birtok kastélyában december 10-én, szombaton 10–17 óráig ünnepi készülődésre várják a családokat. A programban szerepel mézeskalács-készítés, a gyerekekkel képeslapot és karácsonyi díszeket készítenek, interaktív játékok kastélyokról, interaktív webdokumentumfilm, Demeter Éva könyvmutatványos interaktív foglalkozásai, kézdivásárhelyi diákok hangversenye. A kiegészítő programokban ki lehet próbálni többek között az arcfestést, kreatív játékok műhelyét, fotózkodást, hintózást vagy szánozást. A belépés díjtalan. Egyes foglalkozások részvételi díjhoz kötöttek. ADVENTI VÁSÁR ÉS FORGATAG. A sepsiszentgyörgyi református vártemplomnál december 11-én, vasárnap 15 órától kézműves termékeket vásárolhatnak, forralt bor, sütemények és egyéb meglepetések várják az oda látogatókat. Fellépnek: a Tekergők kisegyüttes, Kézenfogva, a Református Kollégium gyermekkórusa, a Presbitéri kórus, a vártemplomi Ikések.

Hírdetés

Kiállítás A sepsiszentgyörgyi Kónya Ádám Művelődési Házban november 9-én, pénteken 17 órai kezdettel Vetró-Bodoni András képzőművész megnyitja a Gyárfás Jenő Amatőr Képzőművészek Szövetsége tagjainak közös, Petőfi 200 című képzőművészeti kiállítását. Az alkotásokat Petőfi Sándor versei ihlették. Közreműködnek: Tánczos András informatikus mérnök, aki Petőfi-verseket szaval és gitáron játszik Buzogány-Csoma István unitárius lelkész.

Mozi A sepsiszentgyörgyi Művész mozi műsorán ma: 16.30-tól Bambi (magyarul beszélő) és Fura világ (románul beszélő), 18 órától A Fabelman család (román feliratos), 18.30-tól Ahol a folyami rákok énekelnek (román feliratos), 20.45-től A menü (magyarul beszélő) és Azt mondta (román feliratos). MOZIK ÉJSZAKÁJA. A sepsiszentgyörgyi Művész moziban december 9-én, pénteken 19 órától zajlanak az Európai Mozik Éjszakája nemzetközi rendezvénysorozat eseményei, melynek keretében levetítik a Még egy kört mindenkinek című Oscar-, BAFTA és Európai Filmdíjjal kitüntetett dán–svéd játékfilmet. A vetítést követően beszélgetés lesz a filmről Pieldner Judit esztétával és Tamás Dénes íróval, a nézőknek piknikkel is kedveskednek. A részvétel ingyenes.

Bábszínház ADVENT A CIMBORÁKNÁL. Advent harmadik (december 11.) és negyedik (december 18.) vasárnapján 16 órától betlehemes bábkészítő foglalkozásokat tartanak a sepsiszentgyörgyi bábszínház előtereiben. Az egyórás foglalkozás hatéves kortól ajánlott, egy alkalomra 20 főt tudnak fogadni. A foglalkozásokra regisztrálni kell, részvételi díj egy személyre 7 lej. 18 órától megtekinthető a Betlehem című 50 perces angyaljáték (rendező: Nagy-Kopeczky Kálmán), amelyet minden 4 év fölötti nézőnek ajánlanak. Érdeklődni, jegyet foglalni és a foglalkozásra regisztrálni a 0755 335 400-as telefonszámon lehet Csüdöm Eszternél. Az előadásra jegyet váltani fél órával a kezdési időpont előtt a helyszínen lehet. Jegyár: 10 lej.

Ügyelet Sepsiszentgyörgyön ma 20–6 óráig a Gróf Mikó Imre utcai Catena (telefon: 0267 318 355), Kézdivásárhelyen ma a Dózsa György utcai Ambrózia II. gyógyszertár teljesít szolgálatot.

Röviden MEGHALLGATÁS KÉZDIVÁSÁR­HELYEN. Kovászna megye prefektusa kihelyezett meghallgatást tart Kézdivásárhelyen ma 12 órától a polgármesteri hivatalban. Iratkozni a 0267 315 444-es telefonszámon lehet. ÁRAMSZÜNET. Ma 12–15 óra között Csomakőrösön és Pákéban, 9-én, pénteken 8–11 óráig Csomakőrösön, illetve 11–14 óráig Kovásznán az Andrei Șaguna, Iustinian Teculescu, Erdő, Zöld, Tölgyfa és Meszesek utcában szünetel az áram­szolgáltatás. VÍZELZÁRÁS. Javítási munkálatok miatt ma 9 és 15 óra között szünetel az ivóvíz-­szolgáltatás Uzonban, Szent­ivánlaborfalván, Bikfalván és Lisznyóban. A vízellátás újraindítása után a víz zavaros lehet. ADOMÁNYGYŰJTÉS. A Gondviselés Segélyszervezet háromszéki fiókszervezete  adománygyűjtést kezdeményez Baróton, Sepsiszentgyörgyön és Kézdivásárhelyen. Sepsiszentgyörgyön december 9-én és 10-én a központi Bertis Gold, a Szemerja negyedi, az állomási és a Grigore Bălan tábornok úti Bertis üzleteknél zajlik a gyűjtés, Kézdivásárhelyen az Állomás utcai 9-es számú Bertis üzletnél. Baróton a Profi, a Comixt Rt., a Febokro Kft. és a Lia Kft. üzleteiben lehet adakozni.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »