Mi, hol, mikor?

Mi, hol, mikor?

Könyvbemutató

Nagyváradról a világ tetejéig Varga Csaba építész, hegymászó december 8-án, csütörtökön 18 órától Sepsiszentgyörgyön a Fidelitas Hotelben élménybeszámolót tart Nagyváradról a világ tetejéig címmel. A 2021-es expedíciókat (Nepál és Pakisztán vidékei) mutatja be részletesen, melyekről filmes beszámolót is láthatnak az érdeklődők.

Tánc A HÁROMSZÉK TÁNCEGYÜTTES új előadása, a Könczei Árpád rendezte Tragédia ma 19 órától Sepsiszentgyörgyön a Tamási Áron Színház nagytermében látható. Jegyek a központi jegyirodában kaphatóak. Az iroda ma 8–16 óráig tart nyitva. Telefonszám: 0267 312 104.

Mozi MŰVÉSZ MOZI. A sepsiszentgyörgyi Művész mozi műsorán ma: 16.30-tól Fura világ (magyarul beszélő), 17 órától Hófehérke és a hét törpe (románul beszélő), 18.30-tól Beugró a paradicsomba (magyarul beszélő), 18.45-től Vérapó (románul beszélő), 20.30-tól A szomorúság háromszöge (román feliratos), 20.45-től Fűző (magyar feliratos). VIGADÓ MOZI. A kézdivásárhelyi Vigadó Művelődési Ház nagytermében ma 19 órától a Fűző című osztrák–francia–német történelmi drámát vetítik. Jegyár: 10 lej. Regisztráció és további információk a 0730 600 279-es telefonon.

Zene KARÁCSONYI HANGVERSENY. A Pro Musica Kamarkórus a sepsiszentgyörgyi Szent József-templomban december 11-én, vasárnap a 10 órás szentmisén énekel, a mise után pedig rövid karácsonyi koncertet ad. Karmester: Sipos Zoltán. HANGVERSENY. December 16-án, pénteken 20 órától az Euterpe Szimfonikus Zenekar műsora lesz hallható a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház nagytermében. A brassói illetőségű zenekar karácsonyi ünnepi hangversenyét olyan neves előadók és szólisták tolmácsolásában hallgathatja meg a közönség, mint Felicia Filip (szoprán), Burak Bilgili, a New York-i Metropolitan Opera művésze (bariton, basszus), Anton Niculescu (gordonka), Bogdan Costache (hegedű). A hangversenyre a jegyirodában (városi kulturális szervezőiroda), valamint az eventim.ro oldalon lehet jegyeket vásárolni 30/10 lejes áron. Kedvezményes jegyek kizárólag a jegyirodában kaphatók.

Hírdetés

Rádió A MÁRIA RÁDIÓ sepsiszentgyörgyi stúdiójának mai élő műsora: 6 órától szentmise Gyergyószentmiklósról a Szent Miklós-templomból, 6.50-től A hét plébániája Gábor Annával, 7 órától Reggeli csendesség Kertész Máriával, 7.05-től Rorátépercek Tibor atyával, 7.10-től reggeli ima Görgényi Tündével, 7.15-től Zsolozsma – reggeli dicséret a kármelita nővérekkel, 7.45-től Ébredjen a Mária rádióval!, 8.55-től adventi gondolatok a kispapokkal, 9 órától Görgényi Tünde stúdióvezető fogadja a reggeli imaszándékokat, 9.15-től Örvendetes rózsafüzér, 12 órától Úrangyala, 12.05 Zsolozsma – napközi ima­óra, 12.15-től Déli magazin. Honlap: mariaradio.ro.

Egészségmegőrző séta Az Ékkő Egyesület (Éltető Kapcsolatok Közössége) Hegyikristály csoportja december 10-én, szombaton 11 órától egészségmegőrző téli sétára hív minden természetkedvelő embert Sepsiszentgyörgyön. Az útvonal: indulás a Vadász utcai Szabó Kati Sportcsarnok elől, a Kolcza-gödör melletti úton haladva, a Kilátót érintve az erdő mellett vissza a fenyvesig. Az Ékkő Egyesület Hegyikristály csoportjának tevékenysége családok, gyermekek, felnőttek és idős emberek szabadidejének hasznos és kreatív eltöltésének megszervezését, valamint az idős emberek aktivitásának fokozását, társadalmi részvételük elősegítését, valamint a természetterápiát célozza. Az év minden évszakában hirdetnek ún. „lelassuló sétákat”, melyek legtöbb öt kilométeresek, új ismereteket, relaxációt és erdőélményt nyújtanak. Az első téli sétára december 10-én várnak minden természetkedvelő személyt.

Ingyenes ügyintézés Dálnokon Az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének munkatársai ma 16–18 óráig Dálnokon a kultúrotthon kistermében fogadják az érdeklődőket. Az igénylőknek összeállítják a magyar állampolgársági kérelmüket, segítenek a gyerekek, házasságok és halálesetek anyakönyvezésében, a hadifogságban elvesztett szülők és élettársak után járó kárpótlás kérvényezésében, illetve anyasági és életkezdési támogatással kapcsolatos kérdésekben.

Bábszínház ADVENT A CIMBORÁKNÁL. Advent harmadik (december 11.) és negyedik (december 18.) vasárnapján 16 órától betlehemes bábkészítő foglalkozásokat tartanak a sepsiszentgyörgyi bábszínház előtereiben. Az egyórás foglalkozás hatéves kortól ajánlott, egy alkalomra 20 főt tudnak fogadni. A foglalkozásokra regisztrálni kell, részvételi díj egy személyre 7 lej. 18 órától megtekinthető a Betlehem című 50 perces angyaljáték (rendező: Nagy-Kopeczky Kálmán), amelyet minden 4 év fölötti nézőnek ajánlanak. Érdeklődni, jegyet foglalni és a foglalkozásra regisztrálni a 0755 335 400-as telefonon lehet.

Röviden JOGI SZOLGÁLAT. Balogh Klára jogtanácsos ma 13 és 15 óra között szerkesztőségünkben személyesen fogadja a jogi tanácsra szorulókat. A szolgáltatás ingyenes. HUMORPINCE ÉS CSEREBERE KLUB. A gyűjtőket ma 16 órától a Cserebere Klubba, a humorkedvelőket, kikapcsolódni vágyókat 18 órától a Humorpincébe várják a sepsiszentgyörgyi Kónya Ádám Művelődési Házban. MEGHALLGATÁS KÉZDIVÁSÁRHELYEN. Kovászna megye prefektusa kihelyezett meghallgatást tart Kézdivásárhelyen december 8-án, csütörtökön 12 órától a polgármesteri hivatalban. Iratkozni a 0267 315 444-es telefonszámon lehet. ÁRAMSZÜNET. December 8-án, csütörtökön 12–15 óráig Csomakőrösön és Pákéban, 9-én, pénteken 8–11 óráig Csomakőrösön, illetve 11–14 óráig Kovásznán az Andrei Șaguna, Iustinian Teculescu, Erdő, Zöld, Tölgyfa, Meszesek utcában szünetel az áramszolgáltatás.

Ügyelet Sepsiszentgyörgyön ma 20–6 óráig a Gróf Mikó Imre utcai Catena (telefon: 0267 318 355), Kézdivásárhelyen ma a Dózsa György utcai Ambrózia II. gyógyszertár teljesít szolgálatot.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »