Mi, hol, mikor?

Mi, hol, mikor?

Tortoma Önképzőkör

Kiállítás [ARHITECTURA.6]. November 11-ig látható Sepsiszentgyörgy főterén az [arhitectura.6] építészeti szemle vándorkiállítása, mely Brassó, Kovászna, Hargita, Maros, Szeben és Vâlcea megyei építészek alkotásait mutatja be. LÁBAS HÁZ. Ez sör! A sernevelőtől a sörgyárig címmel nyílik történelmi kiállítás a Székely Nemzeti Múzeum ideiglenes kiállítóhelyén, a sepsiszentgyörgyi Lábas Házban november 10-én, csütörtökön 18 órától. A budapesti Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum, valamint a Kunszentmártoni Helytörténeti Múzeum közös vándorkiállítása a magyarországi sörkészítés és a sörfogyasztás történetét járja körül. A kiállítást dr. Török Róbert, a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum igazgatója, a tárlat kurátora nyitja meg. A vendégeket Vargha Mihály, a Székely Nemzeti Múzeum igazgatója köszönti. Közreműködnek: Demeter-Petrova Anasztázia és Demeter Miklós. KOVÁSZNA. November 10-én, csütörtökön 17 órától a kovásznai Kádár László Képtárban megnyitják az Incitato Alkotótábor Ló+ témájú kiállítását. A megnyitón elhangzik Túros Eszter művészettörténész méltatása, közreműködik a Gyerő Katalin tanárnő által vezetett Magnificat gyermekkórus.

Színház OSONÓ SZÍNHÁZMŰHELY. November 10-én, csütörtökön 19 órától Sepsiszentgyörgyön a Plugor Sándor Művészeti Líceum Visky Árpád Drámatermében lesz látható az Osonó Színházműhely Nem vagyok, csak mások látnak című, József Attila szövegeiből készült előadása. Rendező: Fazakas Misi, előadja: Mucha Oszkár. A helyek száma korlátozott, helyfoglalás szükséges a [email protected] e-mail-címen.

Bábszínház A Cimborák Bábszínház ma 12 órától az 1 × 1 Királyfi című zenés mesejátékát játssza (rendező: Dávid Péter). Az ötéves kortól ajánlott előadás helyszíne a Cimborák Bábszínház stúdióterme (Szabadság tér 1. szám). Jegyeket foglalni, az előadással kapcsolatban érdeklődni a 0755 335 400-as telefonszámon Csüdöm Eszternél lehet.

Zene OPERAÁRIÁK. Ma 18 órától rendkívüli kamarazene-koncertre kerül sor az Árkosi Kulturális Központban (Sepsiszentgyörgy, Olt utca 6. szám). Fellépnek: Diana Sima (szoprán) és George Rizea (zongora). Műsoron: Wofgang Amadeus Mozart-, Vincenzo Bellini-, Pjotr Iljics Csajkovszkij-, Christoph Willibald Gluck-, Giacomo Puccini-, Francesco Cilea-, Charles Gounod-művek. A jegyeket előre is meg lehet vásárolni 9–15 óráig (telefon: 0267 373 651). Egy jegy ára 20 lej. ZENÉS KORDOKUMENTUM. A kézdivásárhelyi Vigadó Művelődési Ház nagytermi stúdiójában ma 19 órától Hőlégballon címmel zenés kordokumentum hallható. Szerzők: Klárik Attila (szöveg) és Márton Lóránt  (zene). Előadók: Márton Lóránt (vokál), Gáspár Álmos (gitár), Márton Eszter (gitár), Vitályos Lehel (nagybőgő), Gábor Szabolcs (szaxofon). Jegyár: 20 lej.

Hírdetés

Hatodik Mozgó délután Kézdivásárhelyen A Zöld Nap Egyesület partnerségben az önkormányzat sportirodájával az idei év hatodik Mozgó délutánját szervezi meg a céhes városi Sportcsarnokban és annak környékén november 9-én, szerdán 16–18 óra közt. A rendezvény célja felhívni a figyelmet az egészséges életmódra és az egészségmegőrzésre, ezt a mozgás népszerűsítésén túl számos kísérőprogrammal igyekeznek nyomatékosítani. Az érdeklődőknek lehetőségük lesz asztaliteniszezni, szaladni, ugrókötelezni, sakkozni a Pro Pectus Egyesülettel, Hodor Enikő által betekintést nyerhetnek a gyerekjóga világába, kipróbálhatják a népszerű teqballt is, ami egy a labdarúgás és az asztalitenisz elemeinek kombinálásával kialakított sport. Azok akik bringával érkeznek, benevezhetnek a Kendu Egyesület által szervezett kerékpáros ügyességi versenyre, ahonnan értékes nyereményekkel térhetnek haza. Bővebben a zoldnap.info honlapon.

Hitvilág TÁMOGATÓCSOPORT. Szenvedélybetegeket és hozzátartozóikat várják ma 18 és 20 óra között Sepsiszentgyörgyön a szemerjai református egyházközség könyvtártermébe. ELŐADÁS A KIÉGÉSRŐL. Csütörtökön 18 órától A kiégés tünetei, megelőzése és kezelése címmel tart előadást Borota Gábor pszichológus a kézdivásárhelyi Vigadó Művelődési Házban. A fizikai-érzelmi-mentális kimerülés kiégés néven ismert tünetegyüttese világszerte elterjedt probléma, egyre nagyobb tömegeket érint.

Mozi A sepsiszentgyörgyi Művész mozi műsorán ma: 16.30-tól Ikarosz (magyarul beszélő), 16.45-től Kardfog kapitány és a mágikus gyémánt (románul beszélő), 18 órától Mrs. Harris Párizsba megy (román feliratos), 18.15-től Ki kutyája vagyok? (román dokumentumfilm), 20.15-től Amszterdam (román feliratos), 20.30-tól A játszma (román feliratos).

Író-olvasó találkozó Sepsiszentgyörgyön Lumi povestite (Elmesélt világok) címmel kerül sor Radu Țuculescu író-olvasó találkozójára Sepsiszentgyörgyön a Bod Péter Megyei Könyvtár olvasótermében november 9-én, szerdán 19 órától. A meghívott szerző beszélgetőtársa Szőcs Imre műfordító, könyvtáros lesz. Radu Țuculescu Marosvásárhelyen született 1949-ben, nemzedékének és a kortárs román irodalomnak egyik legsajátosabb stílusú, leggazdagabb alkotású, meghatározó szerzője.

Ügyelet Sepsiszentgyörgyön ma 20–6 óráig a Nicolae Iorga utcai Sensiblu – Dr. Max (telefon: 0267 312 049), Kézdivásárhelyen ma a 22-es udvartéri Dona (0372 407 089) gyógyszertár teljesít szolgálatot.

Röviden VÍZELZÁRÁS. Sepsiszentgyörgyön ma 10–15 óráig szünetel az ivóvíz-szolgáltatás a következő utcákban, lépcsőházakban: a Grigore Bălan utcai 60-as tömbház A, B, C lépcsőházai, 15P lépcsőház, 21-es, 23-as és 24-es tömbházak A, B lépcsőházai; Esthajnalcsillag utca 60-as tömbház (D lépcsőháztól az L lépcsőházig), 61-es tömbház (E lépcsőháztól az L lépcsőházig); Zefír utca 60-as tömbház (A–D lépcsőházai), 16-os tömbház (A, B, C, D lépcsőházak), 20-as tömbház (E, F lépcsőházak); 1918. december 1. út 6-os tömbház A és B lépcsőházai, valamint az 54-es, 56-os, 58-as, 60-as és 60/A magánház. ÁRAMSZÜNET. Csernátonban és Albisban november 9-én, szerdán 8–16 óráig szünetel az áramszolgáltatás. SZORGOS KEZEK. A sepsiszentgyörgyi Szent József-plébánia könyvtárában ma 15 órától kézműves-népművészeti tevékenységre (hímzés, kötés, horgolás) várja az érdeklődőket a Szorgos Kezek Díszítőművészeti Szakkör. HUMORPINCE ÉS CSEREBERE KLUB. A gyűjtőket szerdán 16 órától a Cserebere Klubba, a humorkedvelőket, kikapcsolódni vágyókat 18 órától a Humorpincébe várják a sepsiszentgyörgyi Kónya Ádám Művelődési Házban. MEGHALLGATÁS. Dr. Ráduly István, Kovászna megye prefektusa november 10-én, csütörtökön 12 órától meghallgatást tart a kovásznai polgármesteri hivatalban. Az audienciára a 0267 315 444-es telefonszámon lehet feliratkozni.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »