Mi, hol, mikor?

Mi, hol, mikor?

50 éves a Vox Humana Kamarakórus

Magyar feltalálók napja Sepsiszentgyörgyön ma 11 órától a magyar feltalálók napja alkalmából interaktív kiállítás nyílik az egykori dohánygyárban (Kós Károly út 21. szám). A kiállítást szakmai konferencia követi. A belépés ingyenes.

Színház FELOLVASÓSZÍNHÁZI ELŐ­ADÁS. Ma 19 órakor a Művész mozi Chaplin Termében Alexandru Gorghe Anyám kutyája című felolvasószínházi előadását lehet megtekinteni Luiza Mihăilescu rendezésében. Az előadás a Goethe Intézet New Stages South-East elnevezésű, színházi szakembereknek szóló regionális projektjének része, amelyben bosznia-hercegovinai, bolgár, görög, horvát, román/moldovai, szerb és ciprusi művészek vesznek részt. Az előadásban Ioana Costea, Camelia Paraschiv, Fatma Mohamed és Elena Popa színésznők játszanak. A belépés ingyenes. TAMÁSI ÁRON SZÍNHÁZ. A sepsiszentgyörgyi színház e heti előadásai: június 16-án, csütörtökön 19 órától a nagyteremben Jevgenyij Svarc: A sárkány (rendező: Vladimir Anton, korhatár: 14+); június 19-én, vasárnap 19 órától a kamarateremben Ivan Viripajev: Illúziók (rendező: Pálffy Tibor, korhatár: 14+). YORICK STÚDIÓ. A Kocsis István: A tér – monodráma Bolyai János hitéről és életéről című előadás június 15-én, 18 órától látható a kézdivásárhelyi Vigadó Művelődési Ház Maassluis Nyugdíjas Klubjában. Rendező-dramaturg: Török Viola. Regisztráció és további információk a 0730 600 279-es telefonon FLOW4 NEMZETKÖZI MOZGÁSSZÍNHÁZI FESZTIVÁL. Idén negyedik alkalommal rendezik meg a régió egyik legkiemelkedőbb kortárstánc-fesztiválját Sepsiszentgyörgyön június 27. és július 3. között. A szervezők az idei kiadásra is izgalmas, reprezentatív, a világ számos pontjáról érkező előadásokat hoznak el, a kortárs tánctrendekbe nyerhetnek betekintést az érdeklődők. Jegyek kaphatók a sepsiszentgyörgyi központi jegyirodában és a biletmaster.ro oldalon: a teljes értékű jegyek ára 35 lej, a kedvezményes jegyeké (diákok, nyugdíjasok) 20 lej. Az M Studio előadására a megszokott, 20 lejes jegyárak érvényesek.

Mozi A sepsiszentgyörgyi Művész Mozi műsorán kedden: 16 órától Sonic, a sündisznó 2. (magyarul beszélő), 16.15-től Hol van Anne Frank? (román feliratos), 18 órától Jurassic World: Világuralom (román feliratos), 18.15-től Downton Abbey: Egy új korszak (magyarul beszélő), 20.30-tól R. M. N. (románul-magyarul-németül-franciául beszélő román filmdráma), 20.45-től Az Északi (magyarul beszélő); szerdán: 16 órától A rosszfiúk (magyarul beszélő), 16.15-től Tűzszív (románul beszélő), 18 órától Jurassic World: Világ­uralom (magyarul beszélő) és 20.30-tól román feliratos; 18 órától Top Gun: Maverick (román feliratos) és 20.45-től magyarul beszélő; csütörtökön: 15.45-től Jurassic World: Világuralom (román feliratos) és 20.30-tól magyarul beszélő, 16 órától Encanto (magyarul beszélő), 18 órától Top Gun: Maverick (magyarul beszélő), 18.30-tól Downton Abbey: Egy új korszak (román feliratos), 20.45-től Doctor Strange az őrület multiverzumában (román feliratos). Honlap: arta.cityplex.ro.

Képernyő DOKUMENTUMFILM AZ ERDÉLYI CSERKÉSZETRŐL. „…egy jelszót tanuljatok meg: Nem adom fel!” Ezzel a címmel készült a Romániai Magyar Cserkészszövetség életében eddig páratlan dokumentumfilm, mely Vörös T. Balázs rendező-operatőr munkája. A kétrészes filmet a Duna World csatorna tűzte műsorára: az első rész ma 20 órától, illetve 14-én, kedden 10.15-től, a második rész 14-én, kedden 20 órától és 15-én, szerdán 10.25-től látható. A film különleges, egyedi alkotás, mely bemutatja a szövetség 30 évét, archív és aktuális felvételeket, képeket tartalmaz, illetve sok beszélgetést mindazokkal, akik meghatározták és formálták a szövetség életét.

Hírdetés

Hitvilág SZENT JÓZSEF-TEMPLOM. A sepsiszentgyörgyi belvárosi katolikus templomban csütörtökön, Úrnapján, Jézus Szent Testének és Szent Vérének kötelező főünnepén a szentmisék 8, 10 és 18 órától lesznek. Az esti szentmise után tartják a szokásos úrnapi körmenetet. Kérik a gyerekeket, hogy az esti misére vigyenek virágszirmot, hogy az Oltáriszentségnek virágszőnyeget készíthessenek a körmeneten.

Rádió A Mária Rádió sepsiszentgyörgyi stúdiójának mai élő adásai: 17 órától imaszándékok fogadása, 17.15-től Rózsafüzér Szent Antal tiszteletére, 17.50-től Szent Antal-litánia, 18 órától szentmise Csíksomlyóról, 19.35-től esti mese. Honlap: mariaradio.ro.

Megjelent A júniusi Korunk témája: Kisebbségi (lét)kérdések. A tartalomból: Horváth István: Nemzetiségi jogok és személyes emancipáció; Ádám Bíborka: Kettős mérce? Az Európai Bizottság és a kisebbségek; Fosztó László: A romák kulturális és emberi jogainak védelme és elismerése az Európai Unióban. A recens fejlemények áttekintése; Plainer Zsuzsa: „Be akartam bizonyítani, hogy létezik egyetemet végzett cigány” – a romániai közpolitikák hatása a roma oktatási mobilitásra; Veress Ilka: Örmények a 21. századi Romániában; Csapody Miklós: Kisebbségi nyelvi jogok a kommunikatívvá váló tervezésben; Fábián Gyula: Különleges jogi megoldások az európai államokban működő kisebbségi területi autonómiák esetében; Bethlendi András: Informális érdekérvényesítés a jogérvényesítéssel szemben.

Röviden LOMTALANÍTÁS. A Tega Rt. kedden Kézdimárkosfalván, Kézdimartonfalván és Hatolykán gyűjti a hulladékot (háztartási, elektronikus, illetve szelektív hulladékot: műanyagot, fémet, papírt és üveget).

Ügyelet GYÓGYSZERTÁR. Sepsiszentgyörgyön ma 20–6 óráig a Mihai Viteazul téri Hygea (telefon: 0267 351 057, éjszaka csak a sürgősségi recepteket adják ki), 8–12 és 16–20 óráig az Oltmező úti Sensiblu (Kaufland, 0267 351 025); Kézdivásárhelyen ma az Állomás utcai Help Net (0737 899 825) gyógyszertár teljesít szolgálatot. FOGÁSZAT. Sepsiszentgyörgyön egész héten a Sport utca 3. szám, 1/I/1. cím alatti Oral Care rendelőben (0267 708 465) 9–12 óráig; a Józef Bem utca 2/3/J/1. cím alatti Dent-Art rendelőben (0733 007 002) 12–18 óráig fogadják a sürgősségi eseteket.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »