Mi, hol, mikor?

Mi, hol, mikor?

Irodalmi pódiumműsor Kovásznán

Színház UDVARTÉR TEÁTRUM. A kézdivásárhelyi színház a Vigadó Művelődési Ház nagytermében ma 13 és 19 órától Aritmia.doc – költészet című előadását játssza (rendező: Kolcsár József). Jegyár: 25 lej, kedvezményesen: 20 lej. TAMÁSI ÁRON SZÍNHÁZ. A sepsiszentgyörgyi színház e heti műsora: a nagyteremben 30-án, szerdán és 31-én, csütörtökön 19 órától színpadra épített nézőtérrel Maria Wojtyszko: Sam, avagy felkészülés a családi életre (rendező: Bocsárdi László; korhatár: 14+). Jegyek a biletmaster.ro oldalon, a városi szervezőirodában vagy előadás előtt a helyszínen kaphatók. KOVÁSZNA. A Városi Művelődési Házban március 30-án, szerdán 18 órától a marosvásárhelyi Spektrum Színház és a Maros Művészegyüttes előadásában Tamási Áron Boldog nyárfalevél című darabját tekinthetik meg az érdeklődők. Rendező: Török Viola, koreográfus: Varga János. Jegyár 25 lej, nyugdíjas vagy diákkedvezménnyel 20 lej. Telefon: 0267 340 394. ANDREI MUREȘANU SZÍNHÁZ. A sepsiszentgyörgyi román színház új előadással várja a közönséget: Rainer Werner Fassbinder Petra von Kant keserű könnyei című alkotását Radu Nica rendezi. Az előbemutatóra március 30-án, szerdán 19 órától, a bemutatóra március 31-én, csütörtökön 19 órától kerül sor.

Képernyő RTV1. Ma 15.10-tól: Mi történt 1848. március 15-én? – A magyarság, ha tehette, mindig megemlékezett március tizenötödikéről, arról a napról, amikor maroknyi fiatal elindította nemzetét a polgári átalakulás útján. * Aranyszalagtár – Emlékezés Veress Sándor mérnökre, az 1848–49-es szabadságharc résztvevőjére. * Szentimrei 100 – Szabadtéri kiállítással idézte fel a száz éve született Szentimrei Judit textilművész, néprajzkutató emlékét a sepsiszentgyörgyi Liszt Intézet. A Budapesten, majd Helsinkiben folytatott tanulmányok után Sztánán alkotó művész a legtisztább forrásból ihletődött, szakmai tudásával és emberi melegségével személyes példaként szolgált tanítványainak. Az erdélyi tárgyi kultúrát feltáró kutatásai hatalmas népszerűségnek örvendtek. A rendkívül gazdag és szerteágazó életműből ízelítőt nyújtó kiállítás folyamatosan bővül, és több erdélyi helyszínen is bemutatják majd, felmutatva mindazt az értéket, amit önzetlen és fáradhatatlan munkájával tárt elénk Szent­imrei Judit.

Mozi A sepsiszentgyörgyi Művész mozi műsorán ma: 16.30-tól A kuflik és az Akármi (magyar animációs családi film), 16.30-tól Pirula panda (románul beszélő), 18 órától Rémálmok sikátora (román feliratos), 18.30-tól Uncharted (román feliratos), 20.45-től Az elveszett város (román feliratos) és Ahol a nap felkel Párizsban (román feliratos). Pénztárnyitvatartás és telefonos helyfoglalás 10–13 és 15–21 óráig; telefon: 0787 526 102.

Hírdetés

Hitvilág TÁMOGATÓCSOPORT. Szenvedélybetegeket és hozzátartozóikat várják ma 18 és 20 óra között Sepsiszentgyörgyön a szemerjai református egyházközség könyvtártermébe. JEGYESHÉTVÉGE IMECSFALVÁN. Fontos a párkapcsolatom! címmel jegyeshétvége lesz Imecsafalván április 1–3. között. A programra bárhonnan jelentkezhetnek érdeklődők. A hétvége jegyeskurzusnak is megfelel, amiről igazolást is adnak. Jelentkezni Hajlák Attila István plébánosnál lehet a 0742 698 166-os telefonszámon.

Tortoma Önképzőkör A baróti Városi Művelődési Ház Bodosi Dániel Termében ma 19 órától Vállalkozzunk fiatalosan Székelyföldön! címmel kerekasztal-beszélgetésre kerül sor. Meghívottak: Bodosi Imre vállalkozó, a HAMOR-Soft Kft. társalapító-ügyvezetője (Barót–Sepsiszentgyörgy) és Rancz Zsolt vállalkozó, a Wameleon Design reklámügynökség alapító tulajdonosa (Málnásfürdő–Sepsiszentgyörgy). A találkozó részeként Rancz Zsolt bemutatja Neked könnyű me’ céged van!, Mitől döglik a légy? és Nyakleves! című, vállalkozásokról, marketingről és márkaépítésről szóló, fiataloknak fia­talosan megírt, humoros hangvételű köteteit is. Házigazda: Demeter Zoltán művelődésszervező.

Ügyelet Sepsiszentgyörgyön ma 20–6 óráig a Bánki Donát utcai Medicom (telefon: 0267 352 659, éjszaka csak a sürgősségi recepteket adják ki); Kézdivásárhelyen ma a Gábor Áron téri Ambrózia (0267 360 608) gyógyszertár teljesít szolgálatot.

Röviden LOMTALANÍTÁS. A Tega Rt. ma Sepsikőröspatakon, szerdán Árkoson gyűjti a hulladékot (háztartási, elektronikus, illetve szelektív hulladékot: műanyagot, fémet, papírt és üveget). SZORGOS KEZEK KÉZIMUNKAKÖR. A sepsiszentgyörgyi Szent József-plébánia könyvtárában ma 15 órától kézműves-népművészeti tevékenységre (hímzés, kötés, horgolás) várják az érdeklődőket. LELTÁR. A sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtár gyermekrészlegén március 30. és április 26. között leltároznak, a részleg ez idő alatt zárva tart. Az olvasók a náluk lévő könyveket a felnőtt kölcsönző részlegre vihetik vissza. A Sport utcai fiókkönyvtár továbbra is a megszokott program szerint várja az olvasókat. MEGHOSSZABBÍTOTT ÜGYFÉLFOGADÁS. Mindazok, akik március 31-ig kifizetik az éves helyi adójukat, 9 százalékos kedvezményben részesülnek. Sepsiszentgyörgy önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy a helyi adók és illetékek befizetési határideje az első félévre március 31-e, ezért a Közpénzügyi Igazgatóság adóbegyűjtő pénztára hosszabbított nyitvatartással, 8–18 óráig működik. A helyi adók és illetékek továbbra is befizethetők online, a ghiseul.ro oldalon. Az adók és illetékek mértékével kapcsolatos további információk a [email protected] e-mail-címen kérhetők. INGYENES FELKÉSZÍTŐ. A Plugor Sándor Művészeti Líceum drámatagozata ingyenes felvételi felkészítőt tart a szeptembertől induló drámaosztályba április 2-án, szombaton 15 órától a líceum Visky Árpád Drámatermében. A felvételire május 19-én kerül sor. Érdeklődni a 0740 578 725-ös telefonszámon lehet.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »