Mi, hol, mikor?

Mi, hol, mikor?

Tánc

Ajándékgyűjtés Meghirdette ajándékgyűjtő akcióját a Máltai Szeretetszolgálat sepsiszentgyörgyi fiókszervezete, mely ezúttal is a rászoruló családokat és gyermekeiket szeretné megörvendeztetni a közelgő ünnepek alkalmával. Azt ajánlják, hogy az ajándékdobozokba játék, édesség, tanfelszerelés, tisztálkodási eszközök, esetleg sapka, meleg sál vagy kesztyű kerüljön. A csomagoláson tüntessük fel, hogy fiúnak vagy lánynak szántuk az ajándékot, jelöljük meg az életkort is. Az elkészült csomagokat a szeretetszolgálat munkatársai három helyszínen veszik át: a főtéri kőszínpadnál, a Szemerja negyedben a stadionnál, illetve az 1918. december 1. úton lévő Amigo üzletnél (az egykori sörözőnél) december 9-én, csütörtökön, valamint 16-án, csütörtökön 18 és 20 óra között.

Bábszínház A Cimborák Bábszínház a december 10–22. közötti időszakban Ha Szent György lehetnék… című legújabb előadását játssza, melynek rendezője a Blattner-díjas Vajda Zsuzsanna. A 6 év fölötti nézőknek ajánlott 60 perces előadás december 10-én, pénteken, 12-én, vasárnap és 17-én, pénteken 18 órától látható. Szervezett csoportoknak december 13–16., valamint 20–22. között játszanak, naponta 10 és 12 órától. A jegyek előfoglalását, szervezett csoportok bejelentkezését a 0755 335 400-as (Csüdöm Eszter) telefonszámon várják. Az előadások helyszíne a Cimborák Bábszínház stúdióterme (Sepsiszentgyörgy, Szabadság tér 1. szám).

Mozi A sepsiszentgyörgyi Művész mozi műsorán ma: 16.30-tól Venom 2. – Vérontó (magyarul beszélő), 16.30-tól Encanto (románul beszélő), 18.15-től A Gucci-ház (román felirattal), 18.30-tól Annette (román felirattal). Pénztárnyitvatartás és telefonos helyfoglalás 10–13 és 15–21 óráig; telefon: 0787 526 102.

Kiállítás Szentimrei Judit 100 címmel szabadtéri kiállítás nyílik Sepsiszentgyörgyön a Szabadság téren december 10-én 15 órától a száz éve született néprajzkutató és iparművész emlékére. Beszédet mond Hegedüs Csilla államtitkár (Európai Alapok Minisztériuma); a kiállítás háziasszonya Szebeni Zsuzsanna, a sepsiszentgyörgyi Liszt Intézet vezetője. Közreműködik: prof. dr. Pozsony Ferenc néprajzkutató, egyetemi tanár, az MTA külső tagja; Gazda Klára muzeológus, néprajzkutató, egyetemi tanár; Incze László Céhtörténeti Múzeum – dr. Dimény Attila, Kájoni János Hargita Megyei Könyvtár – Bedő Melinda, Székely Nemzeti Múzeum – Gazda Enikő, Gazda József, Kallós Zoltán. Kurátorok: Szabó Zsolt szerkesztő, H. Szabó Gyula kiadóigazgató, Szebeni-Szabó Róbert fotográfus; fordítás: Szőcs Imre. Külön köszönet dr. Kulpinszky Eleonórának és a Civilis Egyesületnek.

Hírdetés

Zene Háromszéki Kamarakórus-feszivál Sepsiszentgyörgyön a Gyöngyvirág utcai református templomban decemberben 10-én, pénteken 18 órától fellépnek: a sepsiszentgyörgyi Pro Musica kamarakórus, Laudate, Vox Humana, Kriza János Unitárius Dalárda, a kovásznai Pastorala kamarakórus és a kézdivásárhelyi Cantus Kamarakórus. Karnagyok: Sipos Zoltán, Lőfi Gellért, Szilágyi Zsolt Herbert, Karácsony Gabriella, Szántó Kinga és Fórika Balázs.

Hitvilág ÜNNEPI SZENTMISÉK. Ma, Szeplőtelen Fogantatás ünnepén a szentmisék 6 és 18 órától kezdődnek Sepsiszentgyörgyön a belvárosi Szent József-templomban és a Krisztus király-templomban; 17 órától román nyelven, 18 órától magyar nyelven az Állomás negyedi Szent Benedek-templomban. BOLDOG ÖZSÉB-TEMPLOM. Kézdivásárhelyen ma 14 órától a Mária Rádió önkénteseinek találkozója a hittanteremben, 17 órától ünnepi szentmise; csütörtökön 19–21 óráig családos advent Együtt az úton címmel – „Készítsétek az Úr útját!”; szombaton 10 órától az ifjúsági lelkinap meghívott előadója ft. Obermájer Ervin atya – mottó: Hit, identitás, hitelesség, „Vagyok, aki vagyok.” KRISZTUS KIRÁLY-TEMPLOM. Ma 16.30-tól Sepsiszentgyörgyön a templom alagsorában tartják a Mária Rádió önkénteseinek találkozóját.

Rádió A Mária Rádió sepsiszentgyörgyi stúdiójának mai élő adásai: 6 órától napindító gondolatok, 6.15-től Zsolozsma – reggeli dicséret a karmelita nővérekkel, 6.40-től és 12.13-tól Ferenc pápa gondolatai a családról, 6.45-től Ébredjen a Mária Rádióval!, 7.05-től ima a hivatásokért (8.), 8.50-től A hét plébániája Gábor Annával, 9 órától Görgényi Tünde stúdióvezető fogadja az imaszándékokat, 9.15-től Örvendetes rózsafüzér, 10 órától szentmise Farkaslakáról, 12 órától Úrangyala, 12.05-től Zsolozsma – napközi imaóra, 12.15-től Déli magazin. Honlap: mariaradio.ro.

Ingyenes ügyintézés Maksán Az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének munkatársai ma 16–18 óráig a maksai polgármesteri hivatalban fogadják az érdeklődőket szigorú egészségügyi-biztonsági szabályok betartása mellett. Az igénylőknek segítenek a magyar állampolgárság kérelmezésében, a gyerekek, házasságok és halálesetek anyakönyvezésében, a hadifogságban elvesztett szülők és élettársak után járó kárpótlás kérvényezésében, az útlevél igénylésében, regisztrációval, illetve anyasági és életkezdési támogatással kapcsolatos kérdésekben és dossziék összeállításában is.

Röviden FŰTÉSTÁMOGATÁS. Aki a 2021. december és 2022. március közötti időszakra fűtéstámogatást szeretne igényelni Sepsiszentgyörgyön, december 17-én 12 óráig adhatja le az iratcsomót a Szociális Támogatási Igazgatóság székhelyén, a Bánki Donát utca 27. szám alatt. Aki december 17. után adja le a dossziét, csak három hónapra, a 2022. január–március időszakra kaphatja meg a pótlékot. ÁRAMSZÜNET. Kézdivásárhelyen az Orbán Balázs utcában csütörtökön 9–14 óráig szünetel az áramszolgáltatás. JOGI TANÁCSADÁS. Balogh Klára jogtanácsos online formában végzi szerkesztőségünkben az ingyenes jogi tanácsadást. A jogorvoslásra váró ügyek leírását és a kérdést a [email protected] e-mail-címre várjuk, a levél tárgyához kérjük beírni azt, hogy Jogi tanácsadás. Kérdéseiket postacímünkre is eljuttathatják: 520003 Sepsiszentgyörgy, Mihai Viteazul tér 2. szám. INGYENES JOGSEGÉLYSZOLGÁLATRA számíthatnak mindazok, akiket magyarságuk vagy vélhetően magyarságuk miatt jogsérelem ért. Telefon: 0741 568 527.

Ügyelet Sepsiszentgyörgyön ma 20–6 óráig a Grigore Bălan tábornok úti Salvia I. (telefon: 0267 313 513, éjszaka csak a sürgősségi recepteket adják ki); Kézdivásárhelyen ma a Nicolae Bălcescu utcai Salvator (0267 362 961) gyógyszertár teljesít szolgálatot.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »