Mi, hol, mikor?

Mi, hol, mikor?

Színház

Mozi A SEPSISZENTGYÖRGY. A művész mozi műsorán kedden: 15.45-től A farkas és az oroszlán (románul beszélő) és 16.15-től magyarul beszélő; 17.30-tól Malmkrog (román–szerb–svájci–svéd–makedón filmdráma), 18.15-től 007 Nincs idő meghalni (magyarul beszélő); szerdán 16.30-tól Venom 2. – Vérontó (magyarul beszélő) és 19.15-től román felirattal; 16.30-tól Örökkévalók (román felirattal), 19 órától Spirál (román felirattal); 18.15-től Düne (román felirattal); csütörtökön: 16.15-től A farkas és az oroszlán (magyarul beszélő), 17 órától Szörnyen boldog család 2. (románul beszélő), 18.15-től A Gucci-ház (román felirattal), 19 órától Spirál (román felirattal). Pénztár-nyitvatartás és telefonos helyfoglalás 10–13 és 15–21 óráig; telefon: 0787 526 102; honlap: arta.cityplex.ro. KOVÁSZNA. November 25-én 18 órától Amíg tart a nyár – Babyteeth című, 16 éven felülieknek ajánlott ausztrál vígjátékot, filmdrámát vetítik a művelődési központban. Helyfoglalás, további információ a 076 674 516-os telefonon. Jegyár: 10 lej. 12 év feletti nézők kizárólag védettségi igazolvány felmutatásával látogathatják az előadásokat, mely igazolja a teljes oltottságot vagy azt, hogy az illető az elmúlt hat hónapban átesett a fertőzésen. A kultúra válságban van, és csak a közösség mentheti meg együttes erővel, ezért kérik a központ munkatársai, hogy ki-ki hívja meg barátait, ismerőseit is!

Rádió A MÁRIA RÁDIÓ sepsiszentgyörgyi stúdiójának mai, élő adásai: 14.40-től és 18 órától Görgényi Tünde stúdióvezető és önkéntes munkatársai fogadják az imaszándékokat, 15 órától Irgalmasság rózsafüzér, 17 órától szentmise Lemhényből, 17.50-től A hét plébániája Gábor Annával, 22 órától Zsolozsma-kompletórium. Honlap: mariaradio.ro.

Megjelent Az Újvárad 9. novemberi számának címlapján Léstyán Csaba Apollo című grafikája látható A Galéria rovatban Hosszú Zoltán szobrászművész mutatja be az I. Erdélyi Képzőművészeti Seregszemle Sepsiszentgyörgyön kiállított anyagát. Az Irodalom rovat Fehér Imola, Cselényi Béla, Berka Attila és Vincze Bence verseit, valamint Juhász Zsuzsanna és Lokodi Imre prózáját közli. Esszét Horváth Gizellától olvashatnak egy norvég művész bécsi kiállításról Csomagolópapír a vitrinben címmel. Traian Ștef Ostoba megvetés című írását kínálja a Párbeszéd/Dialog rovat. A Tandemben Magyari Sára szerzőtársa Szilágyi Ferenc geográfus közöl, témája: Tanyavilág – múlt és jelen határán. A Média rovatban Cseke Péter Tamás beszélget Gazda Árpád MTI-tudósítóval a hírügynökségi újságírás mibenlétéről. Papp Richárd kulturális antropológus Három magyar, olyan nincs című írása a zsidó humorban a magyarsághoz való kötődések megjelenéseit vizsgálja. A Kultúra rovatban István Zsuzsanna az V. nagyváradi Fux Fesztről tudósít (Üzenetek Meseországból), míg Hegyi Réka a székelyudvarhelyi DráMA színházi találkozóról. A Trialóg sorozatban Tasnádi-Sáhy Péter beszélgetőtársa Balázs Attila temesvári és Keresztes Attila marosvásárhelyi színházi vezető (Két lépéssel a közízlés előtt). A Kortárs klasszikusaink sorozat Antal Balázs előadásának szerkesztett változatát kínálja Tar Sándorról (Amit meg kell bocsátani, az megbocsáthatatlan). Nagy Romulus, a bölcs bohóc címmel a Kritika rovatban Simon Judit a szatmári színház Dürrenmatt-előadását, A siker receptje címmel Beretvás Gábor Lakatos Nóra Hab című filmjét, míg Egy kritikus polca címmel Codău Annamária Zsidó Ferenc új kötetét méltatja. Újabb emléket hív elő Kőrössi P. József, ezúttal egy Tar Sándor kötet megjelenésének történetét osztja meg Tar. Alku születik címmel.

Hírdetés

Védettségi igazolás igénylése Az EU-s digitális COVID-igazolvány a certificat-covid.gov.ro portálon igényelhető. A regisztrációhoz egy e-mail-cím szükséges, amelyre a felhasználó megkapja a rendszer által küldött linket, majd azt felhasználva léphet tovább a platformon. Az „új igazolvány” gombra kattintva ki kell választani a dokumentum típusát, amely alapján a felhasználó oltásra vagy tesztelésre regisztrált. A román állampolgárok, illetve a román személyi számmal rendelkező külföldi állampolgárok a „CNP” gombra kattintva megadják az ott kért személyi adatokat, és kiválasztják a tanúsítvány típusát. A külföldi állampolgároknak az „útlevél/személyazonossági igazolvány” gombra kell kattintaniuk, ahol a kért adatok megadása után ki kell választani a tanúsítvány típusát. A tanúsítványnak három típusa van: az egyik azt igazolja, hogy tulajdonosa be van oltva, a másik, hogy tulajdonosa átesett a COVID-19-en, a harmadik pedig azt, hogy a koronavírustesztje negatív. Az oltásigazolvány kiállítása érdekében meg kell adni a szérum típusát, a megyét, ahol az immunizálás történt, illetve az időpontot. A betegségen átesett személyeknek kiállítandó igazolványhoz a megyét és a hónapot kell megadni, akárcsak a teszt alapján kérelmezett tanúsítvány esetében. A Mentés gombra kattintva az alkalmazás regisztrálja a kérelmet. A generált tanúsítvány az „igazolványok listájában” jelenik majd meg. A kérelmező értesítést kap e-mailben az igazolvány  kibocsátásáról. A felhasználó számára a platformon kialakított fiókban hozzáférhető az igazolvány, de le is menthető PDF-formátumban és kinyomtatható. A COVID-igazolvány ingyenes, kiállításához 14 évnél fiatalabb kiskorúak esetében szülői beleegyezés szükséges.

Ügyintézés az önkormányzatoknál SEPSISZENTGYÖRGY. A megyeszékhely polgármesteri hivatalába és alárendelt intézményeibe csak a következő dokumentumok egyikével lehet belépni: a koronavírus elleni védőoltást igazoló zöld tanúsítvány, 72 óránál nem régebbi negatív RT-PCR-teszt, 48 óránál nem régebbi negatív antigén gyorsteszt, az elmúlt 180 napban a koronavírus-fertőzésből való felgyógyulást igazoló tanúsítvány. A főépületbe a belépés csak előzetes bejelentkezéssel lehetséges, ezt a 0267 316 957-es telefonszámon lehet megtenni. A lakásgazdálkodási irodába a 0267 313 323-as telefonszámon, a vagyonkezelési igazgatóságra pedig a 0267 316 957-es telefon 160-as belső számán kell időpontot kérni. Az anyakönyvi hivatal ideiglenesen a városháza főbejárata melletti irodába költözött, időpontfoglalást a 0267 318 144-es telefonszámon kell kérni. Kérik a lakókat, hogy az önkormányzatot érintő további információkért tárcsázzák a 0267 316 957-es központi számot vagy küldjenek üzenetet az [email protected] e-mail-címre.

Ügyelet GYÓGYSZERTÁR. Sepsiszentgyörgyön ma 20–6 óráig a Romulus Cioflec utcai Hygea 3 (telefon: 0267 310 110, éjszaka csak a sürgősségi recepteket adják ki); Kézdivásárhelyen ma a 22-es Udvartéri Dona (0372 407 089) gyógyszertár teljesít szolgálatot. FOGÁSZAT. Sepsiszentgyörgyön a Sport utca 3. szám, 1/I/1. alatti Oral Care rendelőben (0267 708 465) egész héten 9–12 óráig fogadják a sürgősségi eseteket.

Röviden ÁRAMSZÜNET. Felsőlemhényben ma 9–15 óráig, Szárazpatakon 24-én, szerdán 10–14 óráig szünetel az áramszolgáltatás. FIZESSEN ONLINE! A Közüzemek Rt. már jó ideje lehetővé tette a víz- és szennyvízszámla internetes kifizetését. A Közüzemek weboldalán lehetőség nyílik a vízóra állásának közlésére is, illetve az éppen esedékes számlák kifizetésére. Hogyan működik a folyamat? Ha fiókot szeretne létrehozni az apacov.ro honlapon, kövesse az alábbi lépéseket: I. Adja meg az azonosító adatokat az online ügyintézés részben (a regisztráció megerősítéséhez érvényes e-mail-címnek kell lennie). Adja meg nevét, ügyfélkódját és a jelszót. II. Nyomja meg a küldés gombot. Azonosító adatainak ellenőrzése után fiókaktiváló e-mailt kap, amely után 24 órán belül bejelentkezhet a weboldalra. A számlák megtekintése a Számláim menüből történik. A fiók létrehozásával a következő lehetőségekkel élhet: a vízóra adatainak bejelentése; számlák megtekintése és letöltése; éves számlaérték-diagram megtekintése; online fizetések lebonyolítása.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »