Mesekönyv bemutató – Póda Erzsébet elhozta Cseperkét a szőgyéni gyerekeknek

Mesekönyv bemutató – Póda Erzsébet elhozta Cseperkét a szőgyéni gyerekeknek

Június 8-án megtelt zsibongással a szőgyéni Községi Könyvtár és Galéria épülete, amikor Póda Erzsébet, író, újságíró, szerkesztő, elhozta és bemutatta legújabb, harmadik mesekönyvét, a Cseperkét.

Smidt Veronika, az intézmény vezetője, a délelőtt folyamán az óvodásokat hívta meg, így a legkisebbeket varázsolta el bájos történeteivel az ügyes, okos, mindig kérdező kislány, Cseperke és annak megálmodója, a meseíró Póda Erzsébet.

Délután a Csongrády Lajos Alapiskola alsó tagozatos napközis csoportja jött el, hogy beszélgessen az írónővel. Erzsébet mesélt a gyerekeknek az ő gyermekkoráról, a nagyanyai és anyai mesék varázsáról,

A gyerekek érdeklődéssel hallgatták és kérdéseket intéztek hozzá. Kérdeztek, s ő mesélt újságírói pályájáról, rádiós munkájáról, a könyvszerkesztésről és a lapszerkesztésről, a mesekönyvek megszületéséről és a felnőtteknek készülő novelláskötetről.

Hírdetés

Az egyre kötetlenebb beszélgetés során a gyerekek szíve is megnyílt, beszámoltak olvasmányélményeikről, és kiderült, hogy sokan tollat ragadnak, naplót és mesét írnak, sőt néhányan a versírással is próbálkoznak.

és ami olyan menedék, melybe bele lehet bújni a szomorúságban és a boldogságban egyaránt, és ami sok esetben nyújt megoldást az életben felmerülő gondokra. Elárulta azt is, hogy ez a varázs kíséri őt a mai napig, és ösztönzi, hogy belefogjon a negyedik mesekönyv megírásába.

Végezetül felolvasott a Cseperke könyvből, melynek történéseit Korsós Szabina csodás rajzaival illusztrálták. A gyerekek a jövőben maguk is kézbe vehetik az új könyvet és kikölcsönözhetik a könyvtárból, ahol Póda Erzsébet két mesekönyve várja őket, a 2009-ben megjelent Pilicke meséi, és a 2021-ben kiadott Cseperke.

(Berényi Kornélia/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »