Merjünk kicsik lenni

Merjünk kicsik lenni

A ballib logika a “legyünk kicsik”. Nem csak értelmetlen, mert Magyarország eleve nem kicsi, hanem közepes ország, de rendkívül veszélyes is mint magatartás recept.

Kb. így szól a recept: ha sokat ugrálunk, ez meg lesz bosszulva, s aztán rosszabb lesz nekünk. Nyilván egy teljesen egyenlőtlen helyzetben ebben van is igazság, lásd többszörös túlerő esetében nem fogunk frontálisan összecsapni az ellenséggel, ez öngyilkosság lenne, de attól még támadni fogunk, csak más módon.

Reszketni, mert majd esetleg valaki megharagszik ránk és megver minket régen rossz taktika. Aki eleve meghunyászkodik, azt csak dupla erővel verik meg. Egyszerűen értelmetlen magatartás ez, sose működik.

Elegendő csak megfigyelni az állatokat mit tesznek. A kistestű vagy közepes testű kutya kint van a kutyák játszóterén, mire megjelenik egy nagytestű kutya. A kisebb kutya ilyenkor sose azt teszi, hogy a földre dobja magát és megadást jelez. Ez csak kérdést vetne fel a nagyobb kutyában: biztosan valami rosszban sántikál a kisebb kutya, ezért csinál így. A normál magatartás: egyenlőként viselkedik a kisebb kutya, sőt harcias, s csak ha a nagyobb kutya agresszív, akkor adja meg magát a nyilvánvaló esélyek kiszámítását követően.

Hírdetés

A kutya csak végső helyzetben adja meg magát előre, miért tenne másképp az ember?

Az ellenség is jobban tiszteli azt, aki kiáll magáért.

A “nem szabad az ukránok ellen lenni, mert lemészárolják a kárpátaljai magyarokat” című ballib nóta kapcsán jutott eszembe.


Forrás:bircahang.org
Tovább a cikkre »