Mentőcsapattal segíti a törökországi földrengés áldozatait a Katolikus Karitász

Mentőcsapattal segíti a törökországi földrengés áldozatait a Katolikus Karitász

Törökország február 6-án négyes vészhelyzeti fokozatot jelentett be, vagyis nemzetközi humanitárius segítséget kér a mentéshez. A Katolikus Karitász kötelességének érzi az azonnali segítségnyújtást.

A Katolikus Karitász – a Budapest Önkéntes Mentőszervezet Egyesület és a Budapesti Tűzoltó Szövetség önkéntes tűzoltói közreműködésével – mentőcsapatot indít a földrengés sújtotta török régiókba.

„Minden óra és perc számít ilyen vészhelyzetben, de csapatunk kevesebb mint 20 óra alatt összeállt, a mentés teljesítéséhez szükséges eszközökkel, szakértelemmel és felkészített önkéntesekkel” – mondta Écsy Gábor, a Katolikus Karitász országos igazgatója.

A mentésben részt vevő török partner csapatok örömmel fogadták a hírt, hogy a Caritas Hungarica segítségével is számolhatnak. A magyar önkéntes csapat, Gyurkó Gábor csapatvezető irányításával, február 7-én, a kora reggeli órákban útnak indult 19 fővel, 5 gépjárművel és 2 utánfutóval, egy heti önellátás képességével a kárterületre, ahol csatlakozik török partnerszervezetekhez. A csapat városi kutató-mentő, műszaki-mentő, kötéltechnikai mentő, egészségügyi, kutyás kutatási, vezetés-irányítási képességeket visz magával.

Hírdetés

A hosszabb távú segítségnyújtás érdekében a szervezet felvette a kapcsolatot a Karitász nemzetközi hálózatával és helyi szervezeteivel is.

Aki csatlakozni szeretne a földrengés áldozatait mentő és segítő összefogáshoz, az 1356-os adományvonal hívásával 500 forinttal segíthet, vagy online adományozással juttathatja el támogatását a karitasz.hu oldalon.

További információ kapható a [email protected] e-mail-címen, illetve Dauner Bálinttól, a (+36) 30 688-1989-es telefonszámon. 

Forrás és fotó: Katolikus Karitász

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »