Mennyi értelme lehet egy főispán munkájának, ha két hónap szabadságra el tud menni kampányolni?

Mennyi értelme lehet egy főispán munkájának, ha két hónap szabadságra el tud menni kampányolni?

Kérdés: Mennyi haszna, mennyi értelme van egy olyan főispáni pozíciónak, amit két hónapra gond nélkül otthagyhat Sára Botond, hogy elmenjen inkább kampányolni?

A 24.hu írta ugyanis meg, hogy Sára Botond, a Fidesz józsefvárosi polgármesterjelöltje azt nyilatkozta, mostantól a választás napjáig fizetés nélküli szabadságon van főispáni tisztségében. Amennyiben megnyeri a választást, lemondok a kormányhivatal vezetéséről.

Sára kétszer már kikapott. Most harmadszorra is próbálkozhat Józsefvárosban. A kerület jelenlegi vezetője Pikó András.

Az, hogy csak úgy el tud menni két hónap szabadságra a főispán arra enged következtetni, ez a pozíció csak egy kifizetőhely két bukott kampány között Sára Botondnak.

Hírdetés

Ha esetleg mégis valós munkát végez, akkor az a kérdés merül fel, mennyire veheti ezt a pozíciót komolyan, ha egy újabb kampány miatt csak úgy ott hagyja két hónapig? Vagy akar miért nem mond le, adja át a helyét valaki másnak, akinek van ideje elvégezni a főispánsággal járó munkát? Nyilván azért, mert ha elbukja választást, akkor visszaülhet a jól fizető pozícióba.

(Fotó: Sára Botond, Budapest főispánja beszél a Budapest Főváros Kormányhivatala, Budapest Főváros Védelmi Bizottsága és a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság által szervezett árvízvédelmi felkészülési gyakorlaton a IX. Kerületi Hivatásos Tűzoltóparancsnokságon 2023. június 2-án. – MTI/Lakatos Péter)


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »